Penggemar akuarium

Banyu ing suhu sing bener penting banget

Kita wis ujar sawetara kesempatan sing paling angel, uga sing paling penting, nalika akuarium yaiku njaga medium sing stabil. Iki tegese kudu disimpen ing kisaran suhu, kanthi kipas akuarium, lan banyu resik, ing kahanan supaya iwak bisa urip.

Dina iki kita bakal fokus ing sing pertama, carane njaga suhu sing stabil ing akuarium, soko sing angel banget ing wulan panas kaya iki. Mula, kita bakal weruh macem-macem jinis penggemar akuarium sing ngidini kita njaga suhu akuarium tetep stabil, uga tips kanggo milih lan merek paling apik, antara liya. Mangkono, kanggo mriksa suhu kanthi andal, disaranake artikel liyane iki babagan sing paling apik termometer akuarium.

Penggemar Akuarium Paling Apik

Jinis penggemar akuarium

Kipas katon cedhak

Kira-kira, kabeh penggemar nindakake perkara sing padha, nanging kaya biasane, ana akeh produk sing bisa nggawe prabédan lan adaptasi babar blas kanggo sampeyan lan iwak utawa, medeni, dadi sampah sing ora migunani kanggo kita. Pramila kita nyusun jinis penggemar akuarium sing paling umum kanggo mbantu sampeyan nemokake alat sing sampurna.

Kanthi termostat

Mesthine minangka salah sawijining sing paling migunani, yen ora paling migunani, luwih-luwih yen sampeyan ora ngerti apa-apa utawa sampeyan wong anyar ing perkara kasebut. Penggemar termostat duwe fungsi otomatis sing mati kanthi otomatis nalika akuarium tekan suhu sing dikarepake, lan diaktifake yen suhu iki ngluwihi.

Sawetara termostat minangka piranti sing sampeyan kudu tuku saliyane kipas. Dheweke dirancang kanggo nyambung, lan duwe sensor suhu sing mlebu banyu, mesthine kanggo ngukur suhu sing ana. Merek aksesoris utama kanggo akuarium, kayata JBL, nyaranake sampeyan nggunakake termostat mung karo penggemar merek supaya ora kompatibel karo piranti, voltase ...

Meneng wae

Penggemar bisu Penting yen sampeyan duwe akuarium cedhak (umpamane, ing kantor) lan sampeyan ora pengin edan rame.. Kadhangkala dheweke angel ditemokake, utawa ora langsung nggayuh apa sing dijanjekake, mula ing kahanan kasebut dianjurake supaya mriksa pendapat babagan produk ing internet.

Pilihan liyane, sing luwih tenang tinimbang penggemar, yaiku adhem banyu. (sing bakal dibahas mengko), sing tumindak padha, nanging kanthi swara kurang.

Kanthi penyelidikan

Ventilator nganggo probe iku penting yen model karo termostat, amarga, yen ora, kepiye maneh piranti sing bakal diaktifake? Biasane, probe yaiku kabel sing nyambung karo piranti, lan detektor kasebut ing pungkasan, sing kudu sampeyan lebokake banyu kanggo ndeteksi suhu.

Penggemar nano

Kanggo sampeyan sing ora pengin penggemar sing gedhe lan elek, ana sing luwih cilik, biasane kanthi desain sing lucu lan kompak, sing tanggung jawab nyegerake banyu ing akuarium. Ya tenan, mung bisa nggarap akuarium nganti jumlah tartamtu (priksa ing spek model), amarga luwih cilik, mula kurang efisien.

Penggemar akuarium merek paling apik

Kipas abang

Ana telung merek utama khusus kanggo produk akuarium lan, luwih khusus, ing penggemar lan sistem pendinginan.

Boyu

Boyu minangka perusahaan sing didegake ing Guangdong (China) kanthi luwih saka rong puluh taun pengalaman ngrancang produk akuarium. Nyatane, Dheweke duwe macem-macem jinis produk, wiwit saka penggemar nganti produsen gelombang, lan mesthine akeh akuarium sing beda, kanthi perabotan cilik lan kabeh sing dadi estetis.

blau

Merek Barcelonaonan iki wis nawakake luwih ora kurang saka wiwit taun 1996 nggawe akuarium lan produk sing dirancang kanggo nambah urip iwak sing kasedhiya kanggo para penggemar. Babagan para penggemar, nawakake salah sawijining cara paling murah kanggo nyegerake akuarium ing pasar, uga pemanas, yen sampeyan butuh efek sing beda.

JBL

Mesthi wae perusahaan lan merek akuarium paling bergengsi kanthi sejarah paling dawa, wiwit madeg wiwit taun suwidakan ing Jerman. Opo maneh, dheweke duwe akeh sistem pendinginan sing kasedhiya, lan ora mung kanggo akuarium cilik, nanging nawakake solusi malah kanggo akuarium nganti 200 liter.

Kipas akuarium kanggo apa?

Banyu panas ora duwe akeh oksigen lan iwak angel ambegan

Panas minangka salah sawijining mungsuh iwak sing paling ala, ora mung amarga angel ditanggung, nanging uga amarga, kanthi panase, kurang oksigen ing banyu. Ndhuwur, ing iwak, proses mbalikke ana, amarga panas ngaktifake lan nyebabake metabolisme mbutuhake luwih akeh oksigen. Iki tegese yen banyune panas banget, iwak bakal luwih angel ambegan. Pramila njaga suhu akuarium iku penting banget, lan kenapa kita butuh thermometer lan sistem ventilasi sing tanggung jawab njaga banyu ing suhu sing pas.

Cara milih penggemar akuarium

Iwak kuning mlaku liwat akuarium

Kaya sing wis dideleng sadurunge, kasedhiya sawetara jinis penggemarBakal gumantung karo kabutuhan lan pilihan kanggo milih siji utawa liyane. Pramila kita wis nyiyapake dhaptar iki kanthi hal-hal sing paling umum sing kudu dipikirake nalika milih penggemar akuarium sing sampurna:

Ukuran akuarium

Iwak nglangi akuarium

Pisanan, sing paling penting sing bakal ditemokake yaiku ukuran akuarium. Temenan, akuarium sing luwih gedhe butuh luwih akeh penggemar, utawa tenaga sing luwih gedhe, supaya banyu bisa dadi suhu sing pas. Nalika sampeyan tuku kipas angin, deleng spesifikasi, umume penggemar nuduhake nganti pirang-pirang liter dheweke bisa adhem.

Sistem Fiksasi

Sistem mbenakake yaiku raket banget karo kepiye gampang kipas lan kumpul. Umume duwe sistem klip sing dipasang ing sisih ndhuwur akuarium supaya adhem saka ndhuwur, salah sawijining cara paling cepet lan paling gampang kanggo masang lan nyopot kipas lan disimpen nalika kita ora butuh maneh, kayane biasane gumantung ing endi ayo padha urip, sing mung digunakake sajrone wulan paling panas ing taun iki.

Iwak sing nyenengake amarga banyune ana ing suhu sing pas

Bising

Kaya sing wis diandharake sadurunge, swara penggemar kipas angin kudu dipikirake yen sampeyan duwe akuarium ing kantor utawa ruang makan lan sampeyan ora pengin edan. Sanajan model sing paling gampang biasane ora sepi bangetPilihan sing apik banget yaiku sampeyan bisa mriksa spesifikasi produk. Ing prekara iki, disaranake uga kanggo ndeleng apa sing dipikirake pangguna babagan produk kasebut, sanajan golek video ing YouTube kanggo ngerti kepiye swarane.

Kacepetan

Pungkasan, kacepetan penggemar gegandhengan karo tenaga. Nanging, luwih larang regane yen tuku telu penggemar dadi siji tinimbang siji sing kuat banget, amarga iki bakal adhem banyu, sing penting banget kanggo akuarium sing luwih gedhe.

Cara nggunakake penggemar akuarium kanthi bener

Iwak oranye ing banyu

Saliyane penggemar akuarium, ana uga faktor liyane sing mbantu njaga suhu banyu tetep pas. Kanggo nggayuh iki, tututi tips ing ngisor iki:

  • Jauhake akuarium saka sumber panas utawa sinar matahari sing langsung (Contone, yen cedhak jendhela, tutup langsir). Yen sampeyan bisa, kamar akuarium tetep adhem sabisa.
  • Bukak tutup ndhuwur kanggo nyegerake banyu. Yen perlu, murahake level banyu sawetara inci supaya iwak sampeyan ora mlumpat.
  • Pateni lampu akuarium, utawa paling ora, nyuda jam-jam sing ana, kanggo nyuda sumber panas.
  • Instal kipas kanthi instruksi produk. Luwih becik diselehake supaya bisa nutupi banyu ing sisih ndhuwur. Ing akuarium gedhe, sampeyan bisa uga butuh bungkus karo sawetara penggemar supaya banyu adhem rata.
  • Pungkasan, mriksa thermometer kaping pirang-pirang dina kanggo ndeleng manawa suhu kasebut bener. Yen ora, aja nganti adhem banyu kanthi nambah es batu utawa owah-owahan suhu sing ndadak bisa stres iwak sampeyan.

Kipas akuarium utawa adhem? Apa kaluwihan lan bedane saben wong?

Kipas akuarium katon cedhak

Sanajan tujuane padha, kipas lan adhem dudu piranti sing padha. Sing pertama luwih sederhana, amarga mung kalebu kipas utawa sawetara sing adhem banyu saka ndhuwur, sing model sing luwih kompleks diiringi termostat sing kanthi otomatis urip utawa mateni nalika ndeteksi banyune ora ana ing suhu sing pas.

Nanging, adhem minangka piranti sing luwih rumit lan luwih kuat. Aku mung ora bisa njaga akuarium ing suhu sing ideal, nanging uga panas supaya bisa dadi panas saka instrumen liyane sing dipasang ing akuarium. Cooler minangka akuisisi sing apik kanggo akuarium sing gedhe banget utawa alus banget, ya luwih larang tinimbang penggemar.

Endi sing tuku penggemar akuarium sing luwih murah

Ora akeh ing papan sing bisa ditemokake penggemar akuariumKasunyatane, amarga piranti kasebut minangka alat sing spesifik, biasane digunakake sawetara wulan taun. A) Ya:

  • En Amazon Sampeyan bakal nemokake macem-macem penggemar, sanajan kadang-kadang kualitase bisa dikarepake. Mula, utamane ing kasus iki, disaranake sampeyan kudu tliti kanthi tliti karo pendapat pangguna liyane, sing bakal bisa menehi pitunjuk apa produk kasebut bakal migunani tumrap sampeyan utawa ora.
  • Ing tangan liyane, ing toko pet Spesialisasi, kayata Kiwoko utawa Trendenimal, sampeyan uga bakal nemokake sawetara model sing kasedhiya. Kajaba iku, sing paling apik ing toko kasebut yaiku sampeyan bisa langsung ndeleng produk kasebut kanthi mripatmu, lan malah takon karo wong liya ing toko yen sampeyan duwe pitakon.

Kipas akuarium bisa nylametake nylametake iwak ing wulan paling panas taun iki, kanthi piranti sing pancen temtu migunani. Kandhani, kepiye iwak sampeyan bisa ngrampungake panase? Apa sampeyan duwe penggemar sing cocog kanggo sampeyan? Apa sampeyan pengin nuduhake saran lan keraguan karo liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.