Penyakit guppy lan bakteri sing paling umum

guppy-

Ora ana sawetara penyakit lan bakteri guppy bisa dikontrak, nanging ana sawetara proses, sing paling umum kayata sing dikenal minangka dot putih. Yen guppy duwe bintik-bintik putih ukuran pinhead ing awak lan sirip, penyakit kasebut dikenal minangka ichthyophthirius.

Anomali sing dikenal minangka penyakit beludru, iki minangka anomali parasit sing umum, nanging wektu iki bintik-bintik cilik banget, mula asring awake guppy katon duwe jas sing alus. Iki disebabake dening parasit Oadinium, umume nyerang insang, ambegan sing gelisah lan uga prilaku apatis minangka pratandha awal penyakit kasebut.


Umume penyakit bakteri angel dilawan. Dheweke nyata kanthi macem-macem cara. Kerep sirip, katon kanthi garis abang lan getihen ing awak. Pangobatan sing paling efektif yaiku nggunakake antibiotik. Pangobatan antibiotik ora kudu ditindakake tanpa konsultasi karo spesialis.

La penyakit sing dikenal kanthi jeneng Columnaris iki uga infeksi bakteri, sing uga wujud minangka jas sing alus ing iwak. Guppy sing kena pengaruh isin, nglangi kanthi gerakan sing ora stabil, lan sirip dilipat ing awake. Penyakit iki yaiku perang karo obatan khusus.

Kanggo ngindhari penyakit bakteri, sampeyan kudu mesthekake iwak urip ing kahanan sing ora nyenengake. Jinis bakteri iki umume nyebar dening panganan sing rusak lan bahan organik tanduran.

Kanggo nglawan bakteri jinis iki tanpa nggunakake bahan kimia, kahanan lingkungan bisa dioptimalake, kayata ningkatake mutu banyu, nyediakake panganan sing akeh nutrisi sing gampang dicerna lan ngatur panas, sing bakal nambah respon imun saka iwak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Paqui ngandika

    Guppy ku buntute macet, kepiye aku bisa nambani? Matur nuwun

  2.   Miriam ngandika

    Aku duwe masalah karo iwak, aku minangka wong anyar ing masalah akuarium lan aku duwe wektu sing suwe (udakara 20 dina), aku wis sawetara dina nonton guppy lan ana sawetara sing apatis, meh ora mangan , nglangi kanthi gerakan sing ora apik lan mung duwe bintik-bintik putih ing sirip, sawetara wis mati, penyakit apa sing bisa diduweni? Lan apa sing bakal dadi solusine? Ing akuarium aku mung duwe guppy lan udang neocaridinas beludru biru lan caridinas abang kristal. Matur nuwun kanthi rumiyin.