Nodulosis, penyakit jamur ing iwak

nodulosis
Protes saka kista ing kulit iwak lan ing njero yaiku sing kita kenal minangka nodulosis, sawijining penyakit diprodhuksi dening parasit nodular lan jamur kanthi ukuran menit sing meh ora bisa ditemokake.

La nodulosis duwe ukuran beda. Kajaba iku, ana risiko nyebar menyang iwak liyane ing akuarium. Panularan kasebut liwat asupan dhewe amarga bisa ditambahake menyang krustasea sing kalebu bagean panganan. Wiwit jinis kista iki, ing njero kalebu ewonan spora cilik sing dadi feed host sing diserang.

Kista internal utawa eksternal cilik

Kita bisa ngomong babagan iwak sing duwe nodulosis nalika kita ngerteni kista utawa gumpalan cilik. Biasane warnane oker pucet lan biasane ana ing sirip, insang lan kulit iwak. Sanajan ana uga wektu sing bisa dilebokake ing njero awak. Yen kita ngelingi yen iwak wis abuh, sethithik kurang saka sentimeter, yaiku sampeyan bisa nandhang nodulosis. Ing sawetara tahap penyakit kasebut, bisa ngalami dekomposisi sirip lan katon ulkus ing kulit uga jamur.

Iki dudu ilmu tartamtu babagan cara nularake parasit. Nanging yen wis kabukten mikroorganisme iki bisa urip sawetara wektu tanpa anane tuan rumah sampeyan. Uga ora mengaruhi kabeh penduduk akuarium. Nanging, iku khas klompok saben spesies.

Tenan yen nodulosis internal lan mula angel dideteksi, bisa uga penyakit kasebut ora bisa dideteksi ing iwak, kajaba kondisine metu. Nanging, ora ana perawatan efektif kanggo ngobati penyakit kasebut.

Disaranake luwih dhisik disinfeksi akuarium lan misahake iwak sing lara karo sing sehat supaya ora kena infeksi. Obat sing bakal diwenehake yaiku salah sawijining saran saka personel sing wis mumpuni yen penyakit kasebut dideteksi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.