Perawatan iwak skalar

iwak skalar
El iwak skalar utawa uga dikenal minangka Iwak malaikat Iki minangka salah sawijining spesies tropis sing paling populer kanggo akuarium. Werna sing narik kawigaten nggawe dheweke ngaku menehi bunga lan warna. Ciri khas ing babagan perawatan yaiku yaiku iwak sing urip ing banyu anget lan kita kudu tetep njaga suhu sing ideal lan kondhisi sing ideal amarga umume urip saka 7 nganti 9 taun.

Asale saka Amazon, dheweke manggon ing komune, warna perak kanthi bentuk meh squash kanthi band vertikal peteng, nyedhiyakake kamuflase sing sampurna kanggo spesies liya, nanging wiwit wiwitan abad kaping rong puluh, varian sing apik banget wis diproduksi sawise berkembang ing kurungan.


Amarga skalar bisa ukuran nganti 25 cm, amarga duwe loro sirip ventral sing lancip lan dawa banget lan set sirip ganda utawa kaping telu ing ndhuwur awak, mula aku butuh akuarium gedhe. Barang-barang hiasan, kayata tanduran, disaranake, nanging mesthi ana ing pinggir lan mburi akuarium lan saéngga nuli nyisihake ruangan kosong kanggo iwak nglangi kanthi nyaman lan ora ana masalah ing papan.

Sebutan khusus babagan suhu banyu, ing iwak skalar kudu duwe suhu 24 derajat. Yen perlu nginstal pemanas, kita bakal nindakake bebarengan karo termometer, kanggo ngontrol suhu banyu. Amarga kalebu kulawarga cichlid, mula mbutuhake banyu meh netral, kanthi pH antara 6 lan 7,2 lan rada alus. Sampeyan uga butuh cahya sing kuat kanggo 10-12 jam saben dina, kanggo njaga tuwuhing tanduran sing kuat.

Scalars minangka kanca sing apik kanggo urip spesies liyaangger ukurane udakara padha. Yen sampeyan nggabungake karo iwak sing luwih cilik, bisa dianggep minangka panganan dhewe. Kanggo nambah koeksistensi, luwih becik yen urip ing klompok sawetara individu, supaya ora dadi teritorial lan agresif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Daniel Roberto Mayo Alarcon ngandika

    Napa skalar lanang bisa dadi wanita sing agresif?

  2.   andres ngandika

    Umume agresif amarga wilayah kasebut pancen gedhe banget nalika lagi ternak lan lanang bisa nyerang wanita nalika ndeleng ana ancaman tumrap bocah enom utawa nalika nyopot iwak saka tank iwak.