Pira iwak sing bisa dilebokake ing akuarium?

Pira iwak sing bisa dilebokake ing akuarium

Salah sawijining pitakon paling dhasar sing ditakoni kabeh wong sing pengin miwiti jagad akuarium yaiku pinten iwak sing bisa dilebokake ing akuarium. Ana macem-macem referensi gumantung saka jinis lan akuarium sing sampeyan lakoni. Perlu dipikirake ciri-ciri tartamtu sing kudu ditrapake akuarium lan komponen liyane supaya iwak bisa urip kanthi cara sing sehat lan sing paling cedhak karo ekosistem alam.

Mula, ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu dingerteni kanggo ngerti pirang-pirang iwak sing bisa dilebokake ing akuarium.

Pira iwak sing bisa dilebokake ing akuarium

Pira iwak sing bisa dilebokake ing akuarium banyu adhem

Aturan dhasar sing bisa dadi referensi kanggo ngerti pirang-pirang iwak sing bisa dilebokake ing akuarium yaiku 1 liter saben sentimeter iwak diwasa. Iwak kudu urip mulyo bebarengan karo perawatan sing minimal, antarane yaiku, duwe papan sing akeh.

Nalika ngerteni pirang-pirang iwak sing bisa dilebokake ing akuarium, jinis pengaruh tank. Sing amba lan cethek disaranake tinimbang sing jero lan sempit, amarga luwih gedhe lumahing banyu sing kena udhara, mula pertukaran gas karo banyu, luwih akeh oksigen lan bakal bisa omah luwih akeh iwak.

Kakehan akuarium ora disaranake, sanajan yakin manawa iwak kasebut bisa obah kanthi bebas, ora ana sing kedadeyan. Ora cocog amarga iwak bisa dadi stres lan bisa ngrusak kesehatan warga. Kajaba iku, spesies iwak kudu dingerteni amarga akeh sing kalebu wilayah lan ora gelem menehi papan dununge.

Saben iwak butuh papane. Pendhudhuk sing akeh bakal menehi akeh masalah lan ing antarane bakal dadi perang terus-terusan amarga masalah ing antarane bakal terus-terusan: gelut, nibbling sirip lan kanibalisme, lan sing paling penting, masalah banyu, filtrasi lan kualitas ing ekosistem.

Contone saka akuarium omah:

Umume ana akuarium dawane 60 cm, ambane 30 lan ambane 30 ambane. 15 iwak banyu tawar 5 cm bisa urip kepenak. Saka conto iki, akuarium sing beda bisa dibentuk kanthi ngitung sak liter banyu saben sentimeter iwak. Iwak banyu tawar butuh banyu kurang saben iwak tinimbang iwak banyu asin, amarga proses oksigen luwih alon. Sampeyan kudu dipikirake yen iwak tuwuh lan petungan kudu ditindakake minangka iwak diwasa.

Pira papan sing dibutuhake saben iwak

macem-macem jinis iwak

Aspek penting sing kudu dipikirake yaiku pinten papan sing dibutuhake saben iwak. Aturan siji liter banyu kanggo saben sentimeter amarga umume nuduhake cichlids nanging mesthi bisa digunakake kanggo kita. Yen kita pengin akuarium ditandur kanthi tanduran nyata utawa kita duwe jinis iwak liyane kayata iwak mas lan iwak mas yaiku sampeyan kudu duwe banyu luwih akeh amarga reged banget. Ing kasus kasebut, banyu 10 liter dianjurake kanggo saben sentimeter iwak. Kanggo macem-macem jinis iwak sing tuwuh akeh lan wis reget, aspek iki kudu dipikirake.

Sampeyan uga kudu ngelingi detail menarik liyane kanggo ngerti pirang-pirang iwak sing bisa dilebokake ing akuarium. Salah sijine yaiku agresif utawa teritorialitas iwak. Ana iwak sing luwih akeh wilayah dadi butuh ruang dhewe kanggo dominasi. Iwak iki rumangsa luwih kewalahan yen urip bebarengan karo iwak liyane lan kudu padha duwe habitat. Apamaneh nalika nggawe jodho utawa duwe bayi, dheweke dadi agresif banget. Ing kene kita kudu nambah banyu luwih akeh lan duwe papan sing luwih gedhe yen pengin omah luwih akeh iwak.

Akeh spesies sing dominan lan seneng nemtokake papane ing akuarium. Mula, yen akuarium duwe akeh jinis iwak iki, kita bakal bisa nginep luwih sithik wong. Minangka ringkesan, kita bisa nggawe sawetara pandhuan utama sing ngerti kahanan utama sing bisa nemtokake jumlah iwak sing bisa dilebokake ing akuarium:

  • Jumlah sampah: saben macem-macem iwak ngasilake sampah sing kudu dipikirake kanggo ruang akuarium. Luwih akeh sampah sing diasilake, saya akeh iwak sing bisa dicekel akuarium.
  • Ukuran sing bakal diduweni nalika wis diwasa: ana akeh spesies sing tuwuh gedhe banget gegayutan karo ukurane nalika lagi sithik. Salah sawijining kesalahan sing ditindakake bocah anyar ing jagad iki yaiku ora mikir babagan kewan kewan sing bakal gedhe nalika diwasa.
  • Tingkat reproduksi: salah sawijining iwak sing paling akeh didol kanggo akuarium banyu tawa yaiku Poecillids. Spesies iki duwe kemampuan ngasilake sing cukup. Ing kene perlu dianalisis manawa populasi iwak supaya bisa nambah.
  • Cacah lanang lan wadon: nalika ngenalake iwak menyang akuarium, sampeyan kudu ngetung pirang-pirang lanang lan pira wanita sing ngenalake. Iki uga mengaruhi tingkat reproduksi.
  • Ngetung jumlah iwak sing pas: ing kene kita bisa nggunakake aturan sipil liter banyu kanggo saben sentimeter iwak. Sampeyan mung kudu ujar manawa ing akuarium ana luwih saka mung iwak lan banyu. Lan kita mesthi duwe tanduran, dekorasi, saringan, lsp. Iki nuduhake manawa volume tank sing migunani bakal sithik.

Pira iwak sing bisa dilebokake ing akuarium tropis utawa banyu adhem

iwak ing akuarium

Aspek penting sing kudu dipikirake yaiku jinis akuarium sing bakal diduweni. Yen spesies kasebut tropis utawa banyu adhem, mula bakal beda kabutuhane. Gas diterusake ing permukaan akuarium. Akuarium ngeculake karbon dioksida lan oksigen sing ana ing udara Sampeyan perlu supaya pungkasane larut ing banyu, iwak bisa urip. Salah sawijining aturan kanggo ngerti pirang-pirang iwak sing bisa dilebokake ing akuarium yaiku ngetung permukaan banyu kanggo ngerti jumlah iwak sing bisa diduweni. Lumahing banyu iki dietung adhedhasar ijol-ijolan gas sing mesthi ana karbon ing oksigen karo njaba.

Aturan iki ngandhani manawa kita bisa nampung siji sentimeter iwak kanggo saben lumahing 12 cm². Kanthi cara kasebut, kita bisa ujar manawa kanggo iwak banyu adhem, kita duwe 62 sentimeter persegi kanggo saben sentimeter iwak. Saliyane, kanggo iwak tropis duwe 26 sentimeter persegi kanggo saben sentimeter iwak.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa ngerti luwih akeh babagan iwak sing bisa dilebokake ing akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.