Reproduksi iwak oviparous

reproduksi iwak

La reproduksi iwak Ing akuarium iku sawijining fenomena sing ora kabeh wong ngerti, utamane nalika nyedhiyakake kahanan sing kudu dialami yen ora ana alangan, mula pentinge duwe pengetahuan minimal, ing babagan ikiproduksi iwak oviparouss, yaiku, wanita minangka endhog lan kalebu spesies banyu tawa.

ing wanita oviparous Dheweke bisa endhog nganggo macem-macem cara, yen wis dirangsang dening wong lanang kanggo endhog. Kita kudu ati-ati manawa ora dipangan dening spesies liya utawa uga wong tuwa dhewe, cocog yen pamijahan ana ing akuarium sing beda kanggo bocah cilik, mula bisa ngindhari endhog dipangan nganti dipijet.


Kanggo nyegah supaya ora dipangan, ing akuarium sing kudu lebokke kelereng ing latar mburi mula endhog bakal nyelehake ing antarane bolongan kanthi cara liya yaiku nyelehake jaring ing tengah akuarium. Mesthi uga ana cara liya kanggo ngasilake lan yaiku liwat umplukIng kene yaiku lanang sing nggawe gelembung kanggo endhog wanita. Umume umume sarang sing disimpen ing tanduran, jinis reproduksi iki iwak beta.

Biasane kedadeyan yen ana spesies sing ngresiki situs kasebut sadurunge endhog, lan malah dipindhah yen wis ditemtokake, yen golek papan sing luwih apik. Biasane lanang lan wadon bakal nglindhungi dheweke lan dheweke bakal nyerang iwak apa wae sing nyedhaki, mula luwih gampang transfer pasangan kasebut menyang akuarium ternak sing, ing kabeh kasus, biasane dadi pilihan sing paling apik.

Kasus reproduksi lan inkubasi iwak sing kepengin banget yaiku sawetara spesies nindakake cangkem ing cangkem. Dheweke diarani inkubator cangkem nalika dijaga nganti ditemoni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.