Filter ransel akuarium

Keresikan banyu gumantung saka saringan

Filter ransel minangka pilihan sing apik kanggo akuarium, gedhe utawa cilik, lan ora masalah manawa sampeyan minangka aquarist sing anyar ing jagad iwak utawa duwe pengalaman apik. Piranti kasebut minangka piranti sing lengkap sing biasane nawakake telung jinis penyaringan, saliyane fitur liyane sing apik banget.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan saring tas ransel sing beda-beda, kepiye cara milih lan uga merek sing paling apik. Lan, yen sampeyan kepengin sinau babagan topik kasebut lan pengin menehi informasi kanthi jero, disaranake sampeyan maca artikel liyane iki saringan akuarium.

Filter ransel paling apik kanggo akuarium

Apa sing diarani tas ransel

Akuarium gedhe butuh filter sing kuat

Filter ransel minangka salah sawijining jinis filter akuarium sing paling populer. Kaya jenenge, dheweke nggantung ing salah sawijining pinggir akuarium, kaya tas ransel. Pengoperasine gampang, amarga mung nyedhot banyu lan ngliwati saringan sadurunge ngeculake, kaya ana grojogan, bali menyang tangki iwak, sing wis resik lan ora ana kotoran.

Filter tas ransel Biasane kalebu telung jinis filter sing tanggung jawab nggawe penyaringan paling umum sing dibutuhake akuarium. Ing filtrasi mekanik, sing pertama kali liwat banyu, saringan ngilangi kotoran paling gedhe. Ing penyaringan kimia, partikel paling cilik dicopot. Pungkasan, ing filtrasi biologis budaya bakteri digawe sing ngowahi unsur-unsur sing mbebayani kanggo iwak dadi sing ora bahaya.

Kaluwihan lan kerugian saka saringan jinis iki

Bettas dudu penggemar saringan tas ransel

Filter tas ransel duwe sawetara kaluwihan lan kekurangan sing bisa migunani nalika milih arep entuk saringan jinis iki utawa ora.

Kaluwihan

Jenis filter iki duwe nomer akeh kaluwihan, utamane babagan fleksibilitas, sing nggawe tumindak sampurna kanggo inisiatif apa wae:

  • Dheweke yaiku produk lengkap banget lan fleksibilitas gedhe sing biasane kalebu telung jinis penyaringan sing wis dikomentari (mekanik, kimia lan biologis).
  • Dheweke cenderung duwe Rega sing diatur.
  • Dheweke banget gampang diklumpukake lan digunakakePramila dianjurake banget kanggo pamula.
  • Aja njupuk papan nang akuarium.
  • Pungkasan, biasane pangopènane ora larang banget (ing babagan wektu, kurang luwih rong minggu gumantung saka kapasitas lan rereget sing nglumpukake ing akuarium, lan dhuwit).

cacat

Nanging, jinis filter iki uga duweni kekurangan, utamane gegandhengan karo spesies sing kayane ora sabar uga liyane:

  • Jenis filter iki ora dianjurake kanggo akuarium kanthi udang, amarga dheweke bisa nyedhot.
  • A los iwak betta uga ora semangatamarga saringan nyebabake arus banyu sing angel kanggo nglangi.
  • El saringan kimia cenderung ora apik banget, paling ora, ora menehi asil sing apik kaya sing liyane.
  • Kajaba iku, filter ransel kadang-kadang dheweke rada ora efisienamarga bisa ngolah maneh banyu sing lagi digambar.

Merek filter tas ransel paling apik

Cedhak iwak oranye

Ing pasar, kita bisa nemokake telung merek ratu nalika nerangake filter tas ransel sing bakal tanggung jawab nyaring banyu ing akuarium nganti katon kaya jet emas.

AquaClear

Kita wis ngomong babagan Filter-filter AquaClear bubar Mesthi wae merek sing paling disaranake dening ahli aquarist ahli lan pamula. Sanajan wis jelas duwe rega sing luwih dhuwur tinimbang sing liyane, kualitas produke ora bisa dibantah. Filter-filter kasebut dibagi miturut kapasitas liter banyu ing akuarium. Kajaba iku, dheweke uga adol alat ganti kanggo saringan (spons, areng ...).

Filter merek iki dheweke bisa kerja pirang-pirang taun uga dina kapisan. Sampeyan mung kudu nindakake pangopènan sing bener supaya mesin ora murup.

Eheim

Merek Jerman sing unggul ing produksi produk sing gegandhengan karo banyu, dadi akuarium utawa kebon. Saringan, pembersih kerikil, klarifikasi, feeder iwak utawa pemanas akuarium pancen misuwur. Iki merek sing menarik banget sing ora mung adol piranti, nanging uga komponen sing longgar lan akeh kanggo saringan.

Apike, pompa banyu pabrikan iki, wiwitane ditrapake kanggo akuarium, uga nggunakake konteks komputasi kanggo server sing adhem kanthi swara terus, sithik lan efisien.

Tidal

Pasang yaiku merek liyane kanthi kualitas apik sing bisa tuku filter tas ransel kanggo akuarium kita. Iki minangka bagean saka Seachem, sawijining laboratorium ing Amerika Serikat khusus kanggo produk kimia, kayata stimulan, kontrol fosfat, tes amonia ..., sanajan kalebu pompa banyu utawa saringan.

Filter pasang pasang misuwur amarga nawakake fitur sing ora kalebu ing merek liyane saringan, contone, tingkat banyu sing bisa disetel utawa sing luwih resik kanggo lebu sing nglumpukake ing lumahing banyu.

Cara milih filter tas ransel kanggo akuarium kita

Filter bisa gampang nguntal udang

Milih filter tas ransel sing cocog karo kabutuhan lan iwak bisa uga dadi tantangan. Pramila kita nawakake iki kanggo sampeyan seri tips sing kudu dielingi:

Iwak akuarium

Gumantung saka iwak sing ana ing akuarium, kita butuh siji jinis filter utawa liyane. Contone, kaya sing wis diandharake, aja nyaring filter tas ransel yen sampeyan duwe iwak udang utawa betta, amarga padha ora seneng filter kasebut. Saliyane, yen sampeyan duwe iwak amba sing mula reged, pilih filter tas ransel sing duwe filtrasi mekanik sing cukup kuat. Pungkasan, filtrasi biologis sing apik penting banget ing akuarium sing akeh iwak, amarga yen keseimbangan ekosistem sing alus bisa rusak.

Pangukuran Akuarium

Ukuran akuarium yaiku penting uga penting nalika milih saringan utawa filter liyane. Mula penting banget, sadurunge mutusake model siji utawa liyane, sampeyan ngetung apa kapasitas akuarium lan sepira banyu sing dibutuhake saringan kanggo diproses saben jam supaya tetep resik. Dadi, filter tas ransel cocog banget kanggo akuarium cilik lan medium. Pungkasan, sampeyan uga kudu luwih becik mikir ing endi sampeyan bakal nyelehake akuarium, amarga saringan kasebut butuh ruangane sithik, mula ora prelu ndeleng pangukuran yen, kayata, akuarium ing tembok.

Jinis akuarium

Sejatine jinis akuarium ora dadi masalah kanggo nyaring tas ransel, mula suwalike amarga fleksibilitas, dheweke cocog banget ing ruangan apa wae. Malah dianjurake kanggo akuarium sing ditandur, amarga tabung sing nyedhot banyu gampang banget didhelikake ing suket. Nanging, elinga manawa arus sing digawe dening jinis filter kasebut cukup kuat.

Apa filter ransel sing paling sepi?

Jalur banyu ing akuarium

Penting banget milih a saring bisu yen sampeyan ora pengin stres iwak… Utawa malah dhewe, luwih-luwih yen akuarium wis nyiyapake ing sawijining ruangan. Ing pangertèn iki, merek sing paling misuwur kanggo nawakake saringan bisu yaiku Eheim lan AquaClear.

Nanging, sanajan ngono saringan bisa ngetokake swara lan ngganggu sanajan ora salah. Kanggo ngindhari:

  • Menehi mesin sawetara wektu kanggo aklimatisasi. Sawetara dina sawise filter anyar diluncurake, mesin kudu mandheg rame banget.
  • Priksa sing dudu krikil utawa residu sing wis macet sing bisa nyebabake geter.
  • Sampeyan uga bisa lebokake soko kaca lan saringan supaya ora geter.
  • Yen sing ngganggu sampeyan yaiku air terjun sing banyu resik sing metu saka saringan, coba dijaga level banyu cukup dhuwur (sampeyan kudu ngisi ulang saben telung utawa patang dina) supaya swarane air terjun ora kuwat.

Apa sampeyan bisa nyelehake filter tas ransel ing tangki iwak?

Tangki iwak tanpa saringan

Sanajan ana filter tas ransel sing dirancang khusus kanggo akuarium nano, kasunyatane kanggo tank iwak kanthi filter spons, kita bakal cukup. Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, saringan air terjun nyebabake arus sing kuwat sing bisa mengaruhi iwak kita utawa bisa uga mateni, kayata yen udang utawa iwak bayi.

Makane luwih becik kita milih sing filter spons, amarga ora duwe pompa banyu sing bisa nguntal iwak kita kanthi ora sengaja, soko sing kemungkinan tambah akeh, ruangane luwih cilik. Filter spons sabenere jenenge: spons sing nyaring banyu lan, sawise udakara rong minggu digunakake, uga dadi filter biologis, amarga pungkasane ngemot bakteri sing migunani kanggo ekosistem tangki iwak.

Ing sisih liyane, yen sampeyan duwe tank iwak gedhe, ana saringan bermotor, nanging dirancang kanggo papan sing sithik banyu.

Muga-muga sampeyan wis mbantu sampeyan luwih ngerti jagad saring tas ransel nganggo artikel iki. Kandhani, apa sampeyan wis nggunakake jinis filtrasi akuarium? Apa pengalaman sampeyan? Apa sampeyan menehi saran merek utawa model tartamtu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.