Filter-filter AquaClear

Akuarium tetep resik amarga disaring

Filter-filter AquaClear bakal katon kaya sapa wae sing wis ana ing jagad akuarium, amarga iki minangka salah sawijining merek paling misuwur ing penyaringan akuarium. Filter ransel, uga dikenal minangka air terjun, luwih dihargai lan digunakake dening kabeh masarakat.

Ing artikel iki kita bakal ngomong babagan filter AquaClear kanthi jero, kita bakal menehi saran sawetara model, kita bakal ndeleng spesifikasi lan malah bakal mulang sampeyan carane ngresiki. Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan maca artikel sing gegandhengan iki filter osmosis kanggo akuarium, kabeh sing sampeyan kudu ngerti.

Filter AquaClear paling apik

Sabanjure kita bakal ndeleng ing saringan paling apik saka merek iki. Sanajan kabeh padha karo spesifikasi sing padha, lan mesthine kualitas, bedane bisa ditemokake ing liter maksimum sing bisa akuarium kanggo nginstal filter lan jumlah liter sing diproses saben jam:

AquaClear 20

Filter iki nduweni kabeh kualitas AquaClear sing biasa, uga sistem sing bisu banget, lan mesthine telung mode penyaringan, kanggo akuarium sing ora ngluwihi 76 liter. Nduweni tingkat aliran sing ngolah luwih saka 300 liter saben jam. Gampang banget kanggo nglumpukake lan meh ora ana papan.

AquaClear 30

Ing kasus iki kira-kira saringan sing ngidini dipasang ing akuarium nganti 114 liter, lan sing bisa ngolah luwih saka 500 liter saben jam. Kaya kabeh filter AquaClear, bisu uga kalebu telung saring (mekanik, kimia lan biologis) sing beda. Kanthi AquaClear, banyu ing akuarium bakal bening kaya kristal.

AquaClear 50

Model filter AquaClear iki yaiku padha karo liyane, nanging dianjurake kanggo digunakake ing akuarium nganti 190 liter. Bisa ngolah udakara 700 liter saben jam. Kaya model liyane, AquaClear 50 kalebu kontrol aliran sing bisa nyuda aliran banyu.

AquaClear 70

Lan kita mungkasi karo model saringan merek paling gedhe, sing bisa digunakake ora luwih utawa kurang saka ing akuarium nganti 265 liter. Filter iki uga bisa ngolah luwih saka sewu liter sak jam. Luwih gedhe tinimbang liyane, sing njamin kekuwatan sing luar biasa (saengga sawetara komentar ujar manawa wis disetel nganti paling sithik).

Cara kerja filter AquaClear

Akeh iwak biru ing akuarium

Filter AquaClear yaiku apa dikenal minangka filter tas ransel. Jenis filter kasebut cocog banget kanggo akuarium cilik lan medium. Dheweke "kecanthol" ing njaba tank, ing salah sawijining pojok ndhuwur (mula jenenge), mula dheweke ora njupuk papan ing njero akuarium, lan uga, filter kasebut ora akeh banget kaya dene filter eksternal sing dirancang kanggo akuarium sing luwih gedhe. Kajaba iku, banyu kasebut ngeculake banyu ing banyu terjun, sing nambah oksigenasi.

Filter AquaClear bisa digunakake kaya filter sing paling akeh saka jinis iki:

  • Pisanan, banyu mlebu liwat tabung plastik lan mlebu filter.
  • Banjur piranti nindakake nyaring saka ngisor nganti ndhuwur lan banyu ngliwati telung saringan sing beda (mekanik, kimia lan biologis, sing bakal dibahas mengko).
  • Sawise nyaring rampung, banyune tiba maneh ing akuarium, wektu iki resik lan ora ana kotoran.

Sing menarik babagan filter merek sing apik iki yaiku kalebu, saliyane kanggo telung filter sing beda, a kontrol aliran sing bisa nyuda aliran banyu nganti 66% (contone, nalika menehi panganan iwak). Motor saringan ora mandheg bisa digunakake kapan wae, lan sanajan alirane suda, kualitas banyu saring ora bakal mudhun.

Jinis Bagéan Ganti Filter AquaClear

Filter AquaClear mbantu njaga banyu dadi resik

Kaya sing wis diandharake sadurunge, Filter AquaClear duwe telung sistem penyaringan kanggo mbusak kabeh impurities banyu lan wenehake supaya bisa dadi resik.

Filtrasi mekanik

Iku filtrasi pisanan sing diwiwiti nalika filter bisa digunakake, saengga bisa ngregeti impurities paling gedhe (kayata, umpamane, sisa-sisa tahi, panganan, pasir sing digantung ...). Thanks kanggo filtrasi mekanik, banyu ora mung tetep resik, nanging uga tekan filtrasi biologis kanthi cara sing paling apik, saringan sing paling rumit lan alus. Ing kasus AquaClear, filter iki digawe nganggo busa, cara paling apik kanggo njupuk residu kasebut.

Filtrasi kimia

Ing sadhuwure busa sing nggawe filtrasi mekanik, bisa ditemokake filtrasi kimia, kalebu karbon aktif. Apa sing ditindakake sistem filtrasi yaiku ngilangi partikel cilik sing larut ing banyu sing ora bisa disaring saka filtrasi mekanik. Contone, migunani banget yen pengin ngresiki banyu sawise ngobati iwak, amarga bakal ngilangi obat sing isih ana. Iki uga bisa ngilangi ambu. Filter iki ora dianjurake kanggo digunakake ing akuarium banyu tawa.

Filtrasi biologis

Pungkasane, kita entuk filtrasi sing paling alus, yaiku biologis. Lan bakteri sing urip ing Biomax, tabung keramik sing digunakake AquaClear ing filter iki, tanggung jawab kanggo filtrasi iki. Bakteri sing dipasang ing canutillos tanggung jawab kanggo ngowahi partikel sing teka (umpamane, saka tanduran sing bosok) dadi elemen sing kurang beracun supaya akuarium tetep sehat lan iwak sampeyan seneng. Kajaba iku, filtrasi biologis sing ditawakake AquaClear duwe kaunggulan sing bisa digunakake ing akuarium banyu seger lan uyah.

Apa AquaClear minangka merek filter sing apik kanggo akuarium?

Loro iwak adhep-adhepan ing akuarium

AquaClear temtu a merek sing apik banget kanggo para pamula lan ahli ing akuarium. Ora mung amarga merek wis akeh sejarah lan uga kasedhiya ing pirang-pirang papan (kayata online utawa ing toko-toko fisik kewan) nanging amarga panemu sing nyebar ing internet kabeh duwe akeh poin umum: yaiku Merek klasik, kanthi akeh filter bangunan pengalaman, sing kualitas paling apik lan menehi perhatian ing produke.

Apa filter AquaClear rame?

AquaClear duwe model sanajan akuarium sing gedhe banget

Filter AquaClear misuwur amarga cukup sepi. Nanging, umume yen dheweke muni nalika dina pisanan digunakake, amarga isih kudu njupuk film.

Trik supaya ora muni banget yaiku nyaring saringan kasebut ora ana ing gelas akuarium, amarga kakehan kontak iki sing nyebabake geter lan gangguan, sing bisa dadi rada ngganggu. Kanggo nindakake iki, isolasi saringan saka kaca, contone, kanthi masang cincin karet. Posisi saringan uga penting supaya ora rame, kudu lurus kabeh.

Pungkasane, yen terus rame, disaranake sampeyan mriksa manawa wis ana sawetara residu padhet (kayata grit utawa lebu) isih ana ing antarane turbin lan poros motor.

Cara ngresiki filter AquaClear

Tangki iwak cilik banget karo iwak

Filter AquaClear, kaya kabeh filter, kudu diresiki saka wektu ke wektu. Sanajan sampeyan kudu asring gumantung ing saben akuarium lan kapasitas, biasane sampeyan bakal ngerti yen wayahe ngresiki nalika aliran outlet wiwit mudhun (biasane saben rong minggu) amarga lebu sing wis nglumpukake.

  • Kaping pisanan sampeyan kudu copot saringan supaya ora entuk semangat utawa ora dikarepake.
  • Sawise mateni komponen saringan (motor karbon, tabung keramik lan spons filter). Kasunyatane, AquaClear wis nyakup basket sing kepenak lan ngresiki kabeh kudu ora luwih saka limang menit.
  • Sijine sawetara banyu akuarium ing cekungan.
  • Penting banget sampeyan nggunakake banyu akuarium kanggo ngresiki spons lan komponen liyane saringan Yen ora, yen sampeyan nggunakake banyu keran, contone, bisa dadi kontaminasi lan saringan bakal ora bisa digunakake.
  • Sampeyan uga penting yen sampeyan nindakake maneh nyelehake kabeh sing benerYen ora, tutup ora bakal ditutup kanthi bener, mula saringan kasebut bakal mandheg kanthi bener.
  • Pungkasan, aja pasang saringan banjur garingYen ora, ana bebaya yen bakal panas banget lan kobong.

Sepira kerepe sampeyan kudu ngganti saringan?

Filter AquaClear uga bisa digunakake ing banyu uyah

Biasane kathah saringan kudu diganti saben wektu saengga saringan tetep nindakake tugas kanthi bener, yen ora jumlah lebu sing akumulasi bisa mengaruhi kualitas filtrat lan aliran banyu. Sanajan, kaya biasane, gumantung karo kapasitas akuarium, sing paling umum yaiku:

  • Ganti ing esponja saben rong taun luwih, utawa nalika lengket lan rusak.
  • Ngganti filter karbon aktif sapisan wulan utawa luwih.
  • ing grommet keramik umume dheweke ora kudu diowahi. Yen koloni bakteri saya subur, luwih becik dheweke bakal tugas nyaring!

Filter AquaClear minangka solusi kualitas kanggo nyaring akuarium kanggo para pemula ing jagad iki lan kanggo para ahli, uga kanggo wong-wong sing duwe akuarium kanthi ukuran moderat utawa sing bisa saingan karo samodra dhewe. Kandhani, apa filter sing sampeyan gunakake ing akuarium? Apa sampeyan menehi saran? Apa pengalaman sampeyan karo merek iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.