Filter eksternal kanggo akuarium

saringan eksternal kanggo akuarium

Sampeyan bisa uga duwe akuarium lan pengin tetep dadi resik lan sehat, supaya iwak bisa urip ing kahanan sing optimal. Kanggo iki, dibutuhake sawetara elemen lan piranti sing bisa ningkatake pangopènan. Antarane elemen kasebut, kita nemokake dispenser panganan iwak lan oksigator banyu. Dina iki kita bakal ngomong babagan saringan eksternal kanggo akuarium.

Apa sampeyan pengin ngerti saringan eksternal sing paling apik kanggo akuarium lan apa sing kudu dipikirake nalika milih? Dadi, terus maca, amarga iki kiriman sampeyan 🙂

Filter eksternal paling apik kanggo akuarium

Filter eksternal kanggo akuarium putih lan biru

Jenis filter iki cukup apik lan serbaguna. Bisa nyaring banyu ing akuarium kanthi kapasitas nganti 400 liter. Iki digunakake kanggo ngresiki banyu akuarium banyu seger lan uyah. Majelis iki cukup sederhana lan nggabungake telung ruang sing beda. Opo maneh filter bisa digunakake kanthi tahapan. Yaiku, ora mesthi bisa digunakake kanthi intensitas sing padha. Cukup apik nalika ngirit energi amarga, yen ora perlu banget kanggo nyaring banyu, ora prelu digunakake kanthi kapasitas kanthi kebak.

Sampeyan bisa nyaring tuku kene.

Filter warna ireng lan abang

Ora ditemokake produk

Filter iki duwe sawetara warna sing apik lan apik ing warna abang lan ireng. Sisih paling gedhe ing filter iki transparan. Teknologi kasebut njamin keamanan sing luwih apik kanggo ngindhari jinis kebanjiran akuarium.

Basis saringan digawe saka karet lan cukup sepi. Nyaring banyu kanthi cukup lan godhonge resik.

Sampeyan bisa tuku Ora ditemokake produk.

Filter profesional

Jenis filter sing luwih profesional iki ana ing pojok akuarium lan bentuké kaya tas ransel. Iki minangka pilihan sing apik kanggo akuarium kanthi ukuran cilik. Iki duwe pompa sing cukup bisu sing njupuk banyu saka akuarium lan Banjur dikirim menyang tank sing disaring lan diresiki supaya bisa dibalekake maneh. Teknologi filtrasi sing efisien bakal mbantu banyu sampeyan tetep luwih dawa.

Regane larang banget, tuku.

Filter cascade eksternal

Filter iki nduwe desain sing cukup efisien. Lan iku paling becik kanggo ditambahake minangka dekorasi lan ora mbutuhake ruangan. Yen sampeyan ora duwe akuarium gedhe, saringan jinis iki sampurna. Swara kasebut sithik banget lan cocog kanggo akuarium iwak lan penyu sing uga bakal reget nggunakake.

Deleng ing toko.

Filter eksternal kanggo akuarium kanthi 3 spons

Iki minangka filter kanggo akuarium kanthi kapasitas luwih saka 120 liter. Operasi cukup efisien lan ngidini sampeyan ngatur inlet banyu lan outlet kanthi katup multifungsi. Cukup bisu lan cocog kanggo banyu seger lan uyah.

Tuku saringan iki Kene.

Filter tas ransel eksternal

Jenis filter iki uga duwe bentuk tas ransel. Cocog banget yen bisa diselehake ing akuarium tanpa akeh papan. Ukurane cilik nanging efisiensine bisa dibandhingake karo ukuran sing luwih gedhe. Sampeyan ngidini sampeyan nyaring banyu kanthi cara sing gampang supaya iwak lan ganggang tetep sehat anggere bisa.

Regane regane cukup larang. Sampeyan bisa ndeleng kene

Filter nganggo motor 55W

Filter-filter iki duwe motor 55W sing operasine ngajeni lingkungan. Filter iki perlu yen pengin ngresiki banyu ing tangki gedhe nganti 2000 liter banyu. Uga nduweni klarifikasi 9W lan pre-filter sing mbantu ngilangi rereget paling gedhe saengga saringan utama ora rusak.

Kenesampeyan bisa ndeleng regane.

Apa sing kudu dipikirake nalika milih filter eksternal kanggo akuarium

saringan akuarium

Kaya sing wis dibahas ing artikel liyane, saringan banyu minangka elemen sing penting banget supaya bisa duwe kahanan sing paling apik kanggo iwak. Supaya banyu tetep resik lan oksigen paling akeh dituduhake yen kita pengin iwak kita tuwuh kanthi apik lan umure dawa. Kajaba iku, kanthi cara iki kita ora bakal kerep ngganti banyu ing akuarium.

Saiki, kita nemokake macem-macem saringan eksternal kanggo akuarium kanthi macem-macem jinis. Banjur nalika tugas ngerti sing endi sing dipilih dadi rumit. Kanggo milih filter sing paling cocog karo kabutuhan, kudu dipikirake sawetara aspek.

Kaping pisanan yaiku ngerti ukuran persis akuarium kanggo ngerti volume banyu apa sing kudu disaring supaya tetep resik. Nyoba nyaring banyu ing akuarium 50 liter ora padha karo banyu 300 liter. Filter ruangan umume minangka pilihan paling apik kanggo akuarium sing luwih cilik. Yen nyelehake saringan internal lan papan kanggo iwak bisa dikurangi, mula bakal ora bisa bebas nglangi. Mula, luwih becik diselehake ing njaba supaya bisa nindakake serangan kanthi luwih irit.

Aspek nomer loro sing kudu dipikirake yaiku anggaran. Amarga ana sawetara rentang, mula ana regane. Wangsulan: Bab ingkang paling apik yaiku maneh babagan macem-macem fungsi sing ana ing filter, supaya kita bisa milih sing paling cocog karo kondisi kita.

Karakteristik utama

akuarium kanthi filter

Sing paling apik kanggo tuku filter paling apik kanggo kahanan kita yaiku maneh fungsi sing diduweni. Iki minangka alat dhasar sing bisa mbantu supaya banyu paling apik lan njaga supaya ora kena kotoran sing dibentuk nalika urip tuwuh ing akuarium. Impurities kayata sisa panganan, defecation iwak utawa godhong tanduran sing longgar. Kabeh partikel kasebut ngrusak banyu ing tangki iwak lan mbutuhake filtrasi. Kanthi cara iki kita uga bakal luwih dawa wektu kanggo ngganti banyu.

Priksa manawa penempatan saringan eksternal gampang lan stabil. Sambungan karo njaba liwat selang lan katup cocok banget kanggo banyu kanthi cepet lan resik luwih cepet. Kapasitas aliran filter sing luwih akeh, luwih akeh banyu sing bisa diresiki saben unit wektu.

Siji-sijine kekurangan saringan akuarium eksternal yaiku ngasilake swara nalika digunakake. Dheweke uga cenderung duwe rega paling dhuwur, sanajan cukup kompetitif. Kanggo ngindhari kesulitan iki, kita wis milih saringan paling apik ing kene.

Cara nginstal filter akuarium eksternal

akuarium njaba

Nalika nginstal saringan eksternal kanggo akuarium, lumayan kudu mangu-mangu. Bagéan utama yaiku: saringan, tabung filter akuarium, bahan saringan, priming saringan njaba lan selang. Ayo ndeleng cara nglumpukake langkah langkah filter akuarium:

  • Kaping pisanan yaiku masang selang saringan akuarium. Kanggo nindakake iki, kita nyambungake bar diffuser karo busur outlet. Bar diffuser iki minangka sing tanggung jawab ngeculake banyu yen wis disaring menyang akuarium.
  • Kita masang artichoke menyang akuarium kanthi nggunakake cangkir sedhot. Kita nyambungake sirah shower karo selang menyang inlet banyu saringan.
  • Selang iki biasane mlebu ing tabung sing beda-beda nalika tekanan. Yen sampeyan pengin nggawe dheweke luwih fleksibel, sampeyan bisa anget rada suwe.
  • Kanggo masang bahan saringan, sampeyan kudu nggatekake arah sirkulasi banyu ing njero akuarium. Bahan filter biologis kudu dimuat supaya kahanan lingkungan sing dibutuhake bisa digawe kanggo koloni bakteri nitrifikasi.
  • Sawise bahan penyaringan mekanik wis ana, kita pasang bahan penyaringan kimia kayata karbon aktif. Menarik banget kanggo mriksa manawa kabeh bahan filter duwe efisiensi sing apik lan bisa kontak karo tembok filter.

Sepira kerepe sampeyan kudu ngresiki?

Salah sawijining kaluwihan utama sing ana ing tanduran iki yaiku liyane, yaiku mbutuhake perawatan sithik. Cukup kanggo ngresiki saringan eksternal saben 3 utawa 6 wulan utawa nalika sampeyan ndeleng penurunan aliran. Ora perlu ngresiki kanthi asring kanggo ngitung minangka tugas perawatan.

Cara ngresiki filter akuarium eksternal

filter eksternal akuarium

Nalika ngresiki filter, ana keraguan. Ayo ndeleng kepiye filter eksternal kudu diresiki. Yen sampeyan ngganti salah siji bahan filter, ora disaranake ngganti luwih saka siji sekaligus. Yen sampeyan nindakake kanthi cara iki, sampeyan bisa ilang koloni bakteri sing dibutuhake kanggo kualitas banyu sing apik.

Kanggo ngresiki foamex kudu rampung karo banyu akuarium. Tujuane padha, ora ilang koloni bakteri. Ora perlu ngganti eartips amarga bisa tahan pirang-pirang taun. Resiki wae yen awake wis kotor. Cukup kanggo mbilas nganggo banyu akuarium.

Sing kepenak yaiku terus-terusan nguatake populasi bakteri. Saben ngresiki filter, sing paling apik yaiku nambah bakteri anyar karo sawetara produk sing disaranake kanggo tujuan kasebut.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan saringan akuarium eksternal lan pilih sing paling disenengi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.