Filter Osmosis kanggo akuarium, kabeh sing sampeyan kudu ngerti

Iwak nglangi banyu osmotik

Salah sawijining pitakon penting kanggo neofit ing akuarium kudu ana gandhengane karo unsur sing paling dhasar yaiku iwak, banyu. Pramila saringan osmosis akuarium minangka topik debat lan cara supaya iwak sampeyan sehat.

Sabanjure bakal dibahas kabeh jinis topik sing ana gandhengane karo filter osmosis kanggo akuariumContone, apa banyu osmosis, apa bedane karo osmosis mbalikke utawa kaluwihan duwe filter kaya ing akuarium kita. Kajaba iku, yen sampeyan kasengsem ing topik iki, disaranake sampeyan maca artikel liyane babagan Filter Eheim.

Filter osmosis paling apik kanggo akuarium

Apa banyu osmosis kanggo akuarium?

Iwak kuning

Kanggo ngerti apa banyu osmosis kanggo akuarium, luwih dhisik kudu ngerti kaya banyu sing ana ing omah kita. Mula, banyu bisa diklasifikasikake dadi ringkih utawa hard, gumantung saka konsentrasi uyah mineral sing dikandung. Saya angel, luwih mbebayani kesehatan iwak ... lan pipa sampeyan. Contone, ing kampung halamanku ana konsentrasi jeruk nipis ing banyu sing meh prelu dipasang pelembut banyu yen ora pengin pipa saben loro-telu. Malah bohlam ing kamar mandhi kebak karo kerikil kapur!

Kepiye sampeyan bisa mbayangake banyu kaya ngono ora disaranake, malah kurang kanggo iwak sampeyan. Iki nalika ana banyu osmosis.

Akuarium sing ditandur kudu nggabungake osmosis lan banyu keran

Banyu osmosis, utawa banyu osmotis, yaiku banyu sing uyah mineral lan kotoran kabeh dicopot saengga asile yaiku banyu "resik" babar pisan, kanthi kualitas unggul, disaranake supaya iwak sampeyan urip seneng lan sehat, prekara sing penting banget ing jinis kewan iki, amarga banyu iku babagan habitat alami, mula penting supaya kita bisa nggawe semurnine. Kajaba iku, kewan iki sensitif banget marang pH banyu, lan amarga mineral lan kotoran liyane bisa ngowahi, luwih becik banyu sing paling apik.

Biasane proses iki digawe liwat filter osmosis (sing bakal dibahas ing ngisor iki) lan ora perlu nambah bahan kimia ing banyu.

Apa filter osmosis ing akuarium?

Banyu osmosis paling murni

Filter osmosis ing akuarium ngidini, kanggo entuk banyu murni sing khas. Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, iki ora bisa ditindakake kanthi nambah zat kimia, nanging kanthi nyaring banyu kanthi, saring osmosis.

Kepiye cara kerja filter osmosis?

Sejatine, jenenge wis nuduhake cara kerja filter osmosis, amarga kalebu sabenere, jinis membran sing ngidini banyu bisa nembus nanging tetep njaga kotoran sing dibahas ing ndhuwur kanthi volume luwih saka limang mikron. Piranti kasebut uga menehi tekanan ing sisih loro membran kanggo entuk rong jinis banyu: osmotisasi, bebas saka kabeh kotoran, lan kontaminasi, sing konsentrasi kasebut.

Iwak oranye ing banyu osmosis

Uga, gumantung karo pabrike, bisa nganti limang saringan sing beda kanggo njupuk kabeh impurities bisa. Contone, cara paling umum kanggo nyaring banyu kalebu:

  • Un saringan pertama kanthi residu paling lemu diilangi, kayata residu bumi utawa padhet liyane sing ana ing banyu.
  • El saringan karbon Iki ngidini ngilangi residu sing luwih cilik, kayata klorin, racun utawa logam abot, uga bisa nyedhot ambune.
  • Un saringan katelu, uga digawe saka karbon, diarani blok karbon, tanggung jawab terus ngilangi sampah saka langkah loro (klorin, racun, logam abot ...) lan rampung nyedhot ambune.
  • Sawetara saringan kalebu membran osmosis mbalikke (sing bakal uga bakal dibahas kanthi luwih rinci ing bagean liyane) sing nahan partikel sing isih ana ing banyu.
  • Lan isih sawetara saringan kalebu ngliwati banyu serat klapa kanggo nyedhiyakake PH imbang lan cocog kanggo iwak.

Pungkasan, amarga iku proses sing rada alon, umume filter kalebu waduk kanggo nglumpukake banyu osmosis.

Suwene saringan banyu osmosis?

Iwak adaptasi kanthi apik kanggo banyu osmosis

Iku gumantung ing saben pabrikan. Ana Dheweke nyaranake ganti saben sepuluh taun, nanging ana wong liya sing menehi rekomendasi supaya bisa disetel saben taun..

Kaluwihan duwe filter osmosis kanggo akuarium

Kaya sing wis dingerteni ing saindhenging artikel, duwe filter osmosis ing akuarium minangka ide sing apik. Nanging, yen sampeyan isih ragu-ragu, kita wis siyap a dhaptar kanthi kaluwihan sing paling jelas:

  • Kaya sing wis diandharake, banyu osmosis pancen cocog kanggo akuarium, amarga sampeyan wis yakin banyu babar blas murni, yaiku, tanpa logam utawa mineral sing bisa mengaruhi kesehatan iwak sampeyan.
  • Ing kasunyatan, iki bisa dianggep minangka jinis penyaring osmosis, amarga padha misahake oksigen, dheweke kudu urip saka banyu lan nuwuhake kotoran. Mula penting banget supaya gaweyane luwih gampang!
  • Keuntungan liyane kanggo duwe filter osmosis yaiku, kanthi ninggalake banyu minangka kanvas kosong, kita bisa nambah suplemen sing dibutuhake kanggo iwak kita.
  • Uga, banyu osmosis ngidini tuwuhing tanduran ganggang lan laut ing akuarium banyu tawar lan banyu uyah.
  • Pungkasan, banyu osmosis malah bisa ngirit dhuwit nalika tuku resin utawa bahan kimia kanggo akuarium.

Ing kasus apa aku kudu nggunakake filter osmosis akuarium?

Kolam renang iwak ireng lan oranye

Ora perlu diucapake, disaranake banget. yen sampeyan duwe akuarium lan pengin nambah urip iwak. Nanging, iku penting banget yen:

  • Banyu ing wilayah sampeyan paling murah. Saliyane Google, kita duwe cara liya kanggo ngerteni, contone, takon ing balai kutha, njupuk kit penilaian kualitas banyu utawa malah ing omah (umpamane, ndeleng ing cahya lan nggoleki jejak impurities utawa ngeculake gelas nganggo sendok gula nganti 24 jam.Yen sawise wektu kasebut, banyu putih, mula ora kualitas).
  • Iwak sampeyan wiwit duwe gejala sing nuduhake manawa banyune ora apik., kayata gemeter, iritasi insang, utawa napas kanthi cepet.

Apa filter osmosis padha karo filter osmosis mbalikke?

Ora bener sistem osmosis mbalikke bisa digunakake kanthi beda, amarga kalebu membran sing nyaring luwih apik (nganti ukuran 0,001 mikron ing umume kasus) banyu saengga asile bisa murni. Filtrasi sing apik iki diasilake kanthi ngetrapake tekanan osmosis (yaiku bedane tekanan sing ana ing loro-lorone membran, banyu sing "resik" lan "kotor"), saengga banyu sing ngliwati filter kasebut kasucian sing luar biasa.

Akeh iwak ing akuarium

Sing jelas, osmosis mbalikke yaiku cara supaya banyu dadi resik sabisa-bisa, sing dadi solusi sing apik banget kanggo akuarium, sanajan duwe loro kekurangan utama.

Pisanan, osmosis mbalikke ngasilake sampah banyu, kanthi sistem sing ora ijo banget sing kita ujar. Sanajan gumantung banget karo peralatan sing kita pilih, ana sing ngasilake siji liter banyu osmosis kanggo saben sangang liter banyu "normal". Nanging, prekara sing duwe pengaruh gedhe marang tagihan banyu pungkasan, mesthine. Saliyane, ana wong sing, babagan sampah banyu sing disebabake osmosis mbalikke, nyaranake daur ulang banyu kanggo panggunaan liyane, kayata, kanggo tanduran banyu.

Sareh, peralatan filtrasi osmosis mbalikke cukup gedhe, amarga biasane kalebu tank ing endi banyu osmosis liwati, ana sing kudu dipikirake yen kita urip ing apartemen cilik.

Sing sampeyan pilih siji jinis utawa liyane filtrasi Sampeyan bakal gumantung ing omah sampeyan, kabutuhan, lan mesthi wae iwak sampeyan.

Apa sampeyan bisa nindakake osmosis kanggo akuarium sing ditandur?

Akeh iwak ing akuarium sing ditandur

Kaya kabeh perkara ing urip iki, wangsulan kanggo ngerti manawa sampeyan bisa nindakake osmosis ing akuarium sing ditanam ora gampang: ya lan ora. Kanggo duwe akuarium sing ditandur, sampeyan ora bakal bisa nggunakake mung banyu osmosisAmarga, kanthi ngilangi kabeh kotoran, osmosis uga mbusak unsur-unsur sing kudu ditanam ing tanduran.

Mulane, sampeyan kudu nggabungake banyu keran karo banyu osmosis kanggo nggayuh lingkungan sing optimal ing endi iwak lan tanduran bisa urip bebarengan. Persentasi sing kudu sampeyan gunakake siji lan liyane gumantung karo macem-macem prekara, kayata kualitas banyu ing wilayah sampeyan lan uga tanduran sing bakal sampeyan lakoni ing akuarium. Dheweke uga butuh substrat lan suplemen khusus supaya tuwuh.

Filter osmosis akuarium pancen kalebu jagad, nanging mesthine kalebu tambahan iwak akuarium sing sehat. Muga-muga sampeyan wis mbantu sampeyan miwiti topik sing apik banget iki, mula penting banget kanggo iwak kita. Kandhani, apa pengalaman sampeyan babagan banyu osmosis? Apa sampeyan mikir babagan osmosis mbalikke? Apa sampeyan menehi saran filter khusus kanggo kita? Ninggalake komentar!

Fuentes: Aquadea, VFD.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)