Setan segara

iwak fanfi diarani setan segara amarga rupane elek banget

Sadurunge, kita nulis babagan iwak aneh banget sing urip ing jerone segara sing diarani monkfish. Dina iki kita bali nggawa iwak langka liyane kanggo ditambahake ing dhaptar iwak langka.

Iki yaiku babagan iwak Fanfin utawa uga dikenal minangka setan segara. Iwak iki kayadene biksu, amarga padha urutane, urip ing telenging segara, kurang luwih udakara 1.000 meter (tekan jerone 3.000 meter), kalebu kulawarga kasebut Caulophrynidae lan supaya saka lophiiformes lan apa sing bisa ngukur nganti 25 cm tanpa ngetrapake filamen lan antena sing gedhe. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iwak aneh iki?

Iwak fanfin utawa setan segara

iwak fanfi urip jerone saka jerone 1000 nganti 3000 meter

Iwak laut jero iku asing lan morfologi ora umum ing perairan sing luwih cethek amarga kudu adaptasi papan sing meh ora ana utawa ora ana sunar srengenge. Filamen lan antena gedhe nyedhiyakake iwak supaya bisa pindhah liwat papan sing ana ing jurang telenging tanpa butuh cahya.

Dheweke diarani setan segara amarga katon apik banget. Kaya dene monkfish, iwak Fanfin katon ora grapyak lan uga mbebayani. Sampeyan bisa ujar manawa dheweke pancen ora sopan saka telenging telenging.

Iwak iki duwe ciri khas bagean saka anglerfishes. Iwak iki minangka ciri khas pelagic lan benthic. Tegese, iwak minangka iwak sing bisa urip ora adoh banget ing permukaan, lan uga urip ing jerone.

Karakteristik iwak fanfin

Iwak fanfin kalebu kulawarga Caulophrynidae

Iwak Fanfin minangka predator laut gedhe lan ngenggoni ambane ing samodra Pasifik, India lan Atlantik. Kanggo mburu mangsane, dheweke duwe organ bioluminescent kanggo digunakake umpan. Kaya monkfish, organ iki muncul minangka asil saka simbiosis karo bakteri sing bisa nyintesis senyawa kimia sing ngasilake bioluminesensi. Karakteristik iwak monkfish lan iwak Fanfin mirip banget, amarga kalebu urutan sing padha, yaiku Lophiiformes.

Iwak iki kudu siyap kanggo slamet ing lingkungan sing sithik sunar srengenge lan sawetara gizi. Ana sisa-sisa iwak sing tekan lemah ing laut ditarik dening gravitasi, nanging ora cukup kanggo menehi panganan iwak iki. Thanks kanggo antena lan filamen, iwak Fanfin dheweke bisa ndeteksi morfologi wilayah ing papan sing luwih jero yen ora ana cahya.

Minangka organ bioluminescent, ora digunakake kanggo madhangi awake dhewe minangka senter, nanging nggunakake minangka daya tarik mangsa. Iwak ndeleng cahya ing peteng lan pungkasane nuntun awake dhewe. Nalika mangsane cukup cedhak karo iwak Fanfin, mula bakal bisa dideteksi amarga filamen lan antena kanggo nyerang lan mangan.

Cara urip sing rumit banget sing meh ora ana gizi, ora ana fotosintesis utawa plankton sing ngidini kewan iki ngalami morfologi tartamtu (kayata antena, filamen lan organ bioluminescent) supaya bisa urip lan adaptasi. Iwak iki kudu dingerteni lan ditliti amarga arang banget bisa menehi akeh informasi babagan cara urip ing jerone telenging jurang.

Seksual iwak fanfin

iwak fanfi duwe dimorphism seksual

Cara reproduksi iwak Fanfin cukup penasaran. Dheweke reproduksi kanthi dimorphism seksual lan cukup ditekan. Iki tegese yen lanang lan wadon beda banget. Kaya ing pirang-pirang spesies kewan, ukurane lanang luwih gedhe tinimbang karo wanita (contone, kedadeyan ing tungau).

Sajrone tahap larva, lanang lan wadon urip bebas, nanging nalika diwasa, kaya karo monkfish, lanang dadi parasit wanita. Sing lanang dadi organ ekstensi wanita lan bakal nggawe parasit.

Alesan kenapa iwak iki duwe mode reproduksi khas iki amarga ing telenging jurang angel banget golek pasangan. Kanthi cara iki, nalika salib lanang lan wadon, sing lanang priksa manawa ora bakal kelangan sing wadon dadi parasit minangka bagean saka awake.

Kulawarga iwak iki ora dikarepake kaya biksu ing gastronomi amarga filamen lan antena. Nanging, iki uga kena pengaruh efek perubahan iklim kayata paningkatan suhu banyu utawa asam.

Kaya sing sampeyan ngerteni, iwak ing dasar laut iku khas banget lan istimewa amarga kahanane kompleks. Kajaba iku, isih ana akeh spesies iwak lan organisme liyane sing ora dingerteni amarga angel anggone ngakses papan sing jero kaya kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.