Silikon akuarium

Botol silikon putih

Tanpa mangu-mangu, silikon kanggo akuarium minangka dhasar sing kudu ana ing tangan kanggo kedadeyan apa wae, yaiku, yen dumadakan ana bocor ing akuarium lan wiwit ilang banyu. Silikon minangka produk paling apik sing bakal ditemokake, amarga pancen anti banyu lan, yen disiyapake khusus, ora bakal ngrusak kesehatan iwak.

Ing artikel iki kita bakal weruh silikon apa sing bisa digunakake ing akuarium, merek lan warna sing paling apik lan uga ing endi tuku produk sing paling murah. Kajaba iku, yen sampeyan kasengsem karo kabeh topik akuarium DIY, disaranake uga diwaca babagan artikel liyane iki mbangun akuarium banyu asin dhewe.

Silikon akuarium sing paling disaranake

Supaya ora nggawe kesalahan ing pilihan kasebut, ing ngisor iki kita langsung nyusun sawetara silikon akuarium sing paling disaranake supaya sampeyan ora nemoni masalah:

Napa silikon akuarium istimewa lan sampeyan ora bisa nggunakake silikon?

Penting milih silikon sing ora mbebayani kanggo iwak

Silikon akuarium minangka bahan sing migunani banget kanggo ndandani akuarium sing lawas utawa sing wis rusak utawa nggabungake sing anyar, uga kanggo perekat utawa dekorasi pengikat. Sanajan ana produk liyane sing bisa ngetrapake fungsi sing padha, silikon mesthine paling akeh digunakake, amarga produk adhedhasar silikon lan aseton sing tahan suhu ekstrem, dadi apik banget. Ngomong-ngomong, bahan iki ora bisa digunakake ing akuarium akrilik, nanging bahan kasebut kudu digawe saka gelas.

Nanging, ora kabeh silikon sing kasedhiya komersial aman kanggo digunakake ing akuarium, amarga kalebu sawetara bahan kimia utawa fungisida sing bisa mengaruhi kesehatan iwak. Sanajan, miturut prinsip, yen label kasebut ujar "silikon 100%" minangka tandha manawa aman, luwih becik milih produk sing dirancang khusus kanggo digunakake ing akuarium.

Apa silikon netral cocok kanggo akuarium?

Akuarium sing apik

Kita bisa mbagi silikon dadi rong klompok gedhe, bisa uga asetat utawa netral. Ing pérangan pisanan, silikon sing nerbitaké asam lan mambu sing khas banget, padha karo cuka. Bisa mengaruhi sawetara iwak lan ing ndhuwur iku nganti suwe saya garing.

Silikon netral, ing tangan liyane, ora ngeculake jinis asam, ora ambune lan garing kanthi cepet. Intine, sampeyan bisa nggunakake kanggo akuarium, sanajan luwih disaranake sampeyan tuku silikon khusus kanggo digunakake ing konteks iki, amarga komponen kasebut bisa diganti antar pabrike. Silikon khusus khusus digunakake kanggo akuarium, dadi sampeyan ora bakal entuk rasa wedi sing ora dikarepake.

Werna silikon akuarium

Kaca pecah nyebabake bocor

Anggere silikon sing dituku khusus kanggo akuarium, yaiku aja nggawa bahan kimia sing mbebayani tumrap nyawa iwak, pilihan siji warna utawa liyane ing silikon mung minangka kriteria estetis. Sing paling umum (sanajan ana liyane, kayata abu-abu utawa coklat) yaiku warna silikon putih, transparan utawa ireng.

Blanca

Sanajan pancen warna silikon sing paling klasikSilikon putih ora katon apik banget ing akuarium kanthi tepat amarga warnane (sanajan umume ganti yen akuarium duwe bingkai putih, mesthi). Sampeyan bisa nggunakake gambar kasebut kanggo nutup gambar ing dhasar akuarium.

Transparan

Werna silikon sing paling disaranake kanggo akuarium yaiku, tanpa mangu-mangu, transparan. Ora mung preduli warna apa akuarium, nanging uga bakal dicampur kanthi apik ing banyu lan gelas. Sampeyan bisa nggunakake kanggo nemplek apa-apa utawa nindakake perbaikan, amarga warna sing ora ana, sampeyan meh ora bakal weruh apa-apa.

Ireng

Silikon ireng, kayata putih, minangka produk sing gumantung karo selera lan warna akuarium sampeyan. Kaya sing dikandhakake dening yaya, sing paling apik yaiku ireng yaiku warna sing nandhang sangsara banget bisa dadi pilihan sing apik yen sampeyan pengin ndhelikake utawa dekorasi teken ing wilayah sing peteng, kayata latar mburi.

Cara ngetrapake silikon akuarium kanthi bener

Iwak ing sisih ngisor akuarium

Silikon lancar banget kanggo ndandani akuarium, nanging sampeyan ora bisa ngetrapake kaya, kosok baline, sampeyan kudu ngetrapake sawetara kahanan lan cara nerusake:

  • Contone, yen sampeyan wis tuku akuarium bekas, priksa manawa ora ana retak lan, yen ana, ndandani luwih dhisik nganggo silikon.
  • Luwih apik tinimbang kosongake akuarium sadurunge nerusake, amarga lumahing silikon sing kudu ditrapake kudu resik lan garing, lan uga kudu garing.
  • Yen sampeyan ora pengin mbuwang kabeh akuarium, sampeyan bisa ngilangi nganti fisur ditinggalake ing permukaan, sanajan ing kasus iki sampeyan kudu ati-ati banget supaya ora nyelehake silikon cair menyang banyu (Kaya sing sampeyan bayangake, kita ora nyaranake babar pisan).
  • Yen sampeyan lunga ndandani gelas sing sadurunge didandani nganggo silikon, ngresiki sisa-sisa lawas nganggo piso utilitas lan aseton. Garingen kanthi garing sadurunge didandani.
  • Silikon sing ditrapake ora usah duwe gelembungYen ora, dheweke bisa njeblug lan nyebabake bocor liyane.
  • Dadi, yen sampeyan arep nggabungake rong gelas nganggo silikon, priksa manawa ana materi ing antarane kalorone. Yen gelas wis kontak karo gelas liyane, bisa uga retak yen padha nyusut utawa ngembang amarga owah-owahan suhu.
  • Ndandani saka nang njaba supaya silikon rampung ngiseni retak.
  • Pungkasan, supaya garing anggere sampeyan butuh.

Suwene silikon ing akuarium diidini garing?

Tangki iwak cilik banget

Supaya bisa mlaku kanthi bener, kaya sing wis dakkandhani, sampeyan kudu silikon garing nganti garing, yen ora bakal kaya apa-apa. Mula, sampeyan kudu ngurmati proses pangatusan produk iki, sing penting cenderung antara 24 lan 48 jam.

Merek Silikon Akuarium Paling Apik

Nglangi iwak

Ing pasar, kita nemokake akeh tandha silikon, dadi nemokake sing paling cocog kanggo akuarium bisa dadi petualangan. Pramila kita bakal ndeleng sing paling disaranake ing dhaptar ing ngisor iki:

Olivé

Silicones olivé yaiku a klasik ing jagad konstruksi. Jalur kanggo akuarium pancen misuwur amarga garing kanthi cepet, adhesi lan elastisitas. Kajaba iku, dheweke nolak penuaan kanthi apik, mula produk kasebut bakal bertahan nganti pirang-pirang taun kanggo nindakake tugas. Kaya kabeh silikon jinis iki, produk iki kompatibel kanggo gluing kaca.

Rubson

Merk menarik iki ngiklanake manawa produke, utamane kanggo akuarium, yaiku tahan tekanan banyu lan kompatibel karo akuarium banyu asin. Transparan iku transparan lan, amarga kompatibel karo kaca, sampeyan bisa ndandani akuarium, tangki iwak, omah kaca, windows ... lan uga tahan sinar UV saka lampu, mula ora bakal tundhuk.

Soudal

Soudal misuwur minangka produk transparan lan ideal kanggo akuarium, sing diiklanake dadi tahan banget kanggo owah-owahan suhu. Iku mung bisa digunakake kanggo ikatan kaca menyang kaca, kaya silikon sing biasane, lan ora bisa dicet. Nduwe level adhesi sing apik banget.

Orbasil

Sing apik babagan produk merek iki yaiku, kajaba dirancang khusus kanggo akuarium, cannula duwe cannula internal sing bisa diselehake ing macem-macem posisi, dadi cocog kanggo ndandani retakan sing paling cilik lan ora nggunakake bedhil. Ditambah maneh, garing cepet lan nyegah kabeh jinis bocor.

Wurth

Lan kita mungkasi karo merek liyane sing disaranake banget, sing ora mung ngasilake silikon sing ditujukan kanggo akuarium, nanging uga digunakake akeh ing lapangan profesional. Silikon wurth pancen cepet banget dikeringake, ora bakal elek nalika suwe, nolak suhu sing dhuwur lan sithik lan banget adhesif. Nanging, sampeyan kudu ati-ati sajrone garing lan tetep silikon ing suhu sing dituduhake ing botol.

Gawe Gedhung

Ora ditemokake produk

Tandha perdagangan iki Spesialis produk DIY Nduwe silikon sing apik banget kanggo akuarium. Dheweke misuwur amarga wektu pangatusan cepet, uga kompatibel ora mung karo kaca, nanging uga nganggo aluminium lan PVC. Transparan, ora ngemot fungisida lan gampang ditrapake, dadi pilihan sing paling disaranake.

Kefren

Silikon transparan ora bisa nglacak

Silikon khusus kanggo akuarium merek iki uga bisa digunakake ing njobo, amarga tahan banyu lan cuaca. Wis mambu sing bisa ditampa, elastis banget lan umume nemplek ing kaca, saengga cocog kanggo ndandani utawa mbangun akuarium.

Nganggo tuku silikon akuarium sing luwih murah

Ana akeh macem-macem panggonan sing bisa tuku silikon akuarium, amarga didol ora diwatesi mung ing toko hewan peliharaan, nanging uga bisa ditemokake ing papan sing khusus kanggo DIY lan konstruksi.

  • Kaping pisanan, ing Amazon sampeyan bakal nemokake pirang-pirang merek silikon. Kajaba iku, sampeyan bisa takon karo pendapat pangguna liya kanggo nemokake lan milih silikon sing paling cocog karo kabutuhan sampeyan. Lan yen sampeyan wis entuk fungsi Perdana, sampeyan bakal entuk ing omah kanthi cepet.
  • Leroy Merlin Ora duwe macem-macem macem-macem, nyatane, ing kaca online, mung duwe loro silikon khusus kanggo akuarium saka merek Orbasil lan Axton. Sing menarik yaiku sampeyan bisa mriksa manawa kasedhiya ing toko fisik, sing migunani banget supaya ora kesusu.
  • Ing pusat blanja kaya persimpangan Dheweke uga duwe sawetara merek silikon sing kasedhiya, sanajan ora ditemtokake kanggo akuarium. Nanging, sampeyan bisa ndeleng spesifikasi lan milih tuku kanthi fisik utawa online liwat Marketplace, pilihan sing apik banget.
  • En Bricomart Dheweke duwe sealant unik kanggo akuarium, paling ora kanthi online, saka merek kertik. Kaya dene erba liyane, sampeyan bisa mriksa kasedhiya ing toko sing paling cedhak karo sampeyan, njupuk utawa tuku online.
  • Pungkasan, ing Bauhaus Dheweke uga duwe silikon tunggal, transparan, khusus kanggo akuarium lan terrarium, sing bisa ditemokake online lan ing toko fisik. Kerjane mirip banget karo situs web DIY liyane, amarga sampeyan bisa pesen online utawa njupuk ing toko.

Silikon kanggo akuarium minangka jagad sing, tanpa mangu-mangu, kudu dikontrol supaya ora kejiret nalika akuarium ngalami bocor. Kandhani, apa nate kedadeyan sampeyan? Apa pengalaman sampeyan karo silikon? Apa sampeyan seneng merek tartamtu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.