Sindrom akuarium anyar

sindrom akuarium anyar

Biasane sampeyan mutusake nyelehake akuarium wiwit awal lan ing kondisi sing sampurna, nanging sawise sawetara dina sampeyan ngerti iwak mati. Iki duwe jeneng amarga asring banget kedadeyan, diarani 'sindrom akuarium anyar', umum banget ing akuarium anyar lan supaya ora kedadeyan, kudu dicegah kanthi ngetrapake sawetara pandhuan.

Salah utawa sababe, jarene, ing keracunan amonia. Iwak ngasilake amonia ing sampah, sing diolah kanthi bakteri lan diowahi dadi nitrit. Ing nitrit lan amonia iku banget mbebayani kanggo iwak sanajan jumlah akeh. Akuarium anyar ora duwe bakteri penting iki, mula amonia nglumpukake, akhire keracunan iwak nganti mati.


Solusine, miwiti siklus ing akuarium. Sawise dipasang ing akuarium, sampeyan kudu menehi iwak cilik lan tahan kanggo miwiti proses, uga bisa uga nambani banyu kanthi produk dirancang kanggo miwiti siklus ing akuarium. Luwih becik ngenalake sawetara iwak sing tahan nanging bisa nyegah sindrom akuarium anyar. Iki bakal dadi pasokan amonia kanggo koloni bakteri.

Sampeyan kudu pitepangan iwak alon-alon. Aja nganti luwih saka siji utawa loro iwak saben minggu. Dadi koloni bakteri sing ana ing tank bakal tuwuh lan nyetel kanggo nahan nambah jumlah amonia sing dilebokake ing tank. Penting akuarium wis resik lan nitrat dianyari, kanggo iki sampeyan kudu ngganti antara 10 lan 20% banyu saben minggu. Nalika ngresiki saringan, aja nganggo banyu tunyuk utawa produk kayata sabun, amarga bisa mateni koloni bakteri lan bakal miwiti siklus maneh, mesthi di resiki nganggo banyu akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.