Skimmer kanggo akuarium

Akuarium laut karo skimmer

Ana macem-macem elemen sing dibutuhake kanggo fungsi akuarium sing tepat. Saben unsur duwe fungsi lan nyetabilake kahanan lingkungan supaya iwak bisa urip kanthi apik. Ing kasus iki kita bakal ngomong babagan skimmer. Iki babagan saringan kanggo akuarium banyu asin. Uga dikenal kanthi jeneng Spanyol "urea separator" utawa "separator protein".

Apa sampeyan pengin ngerti kapan nginstal skimmer lan cara nggunakake? Ing postingan iki, bakal dicritakake kabeh 🙂

Model skimmer akuarium paling apik

Skimmer Surfclear Surfclear Free Ocean

Model skimmer akuarium iki saged mompa 200 liter banyu saben jam. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggawe kahanan alami sing dibutuhake iwak banyu asin ing akuarium. Kajaba iku, kapasitas pompa iki bisa ngilangi film pelumas lan bledug tipis iki sing mbentuk ing permukaan akuarium. Mangkono, kita uga kudu duwe akuarium kanthi reresik sing apik.

klik Kene kanggo tuku model iki.

Boyu Skimmer kanggo Akuarium

Skimmer Iki Iki dirancang kanggo tank banyu nganti 600 liter. Klep kasebut bisa nyetel aliran sing kudu kita kumpa sawayah-wayah. Iki bakal beda-beda gumantung karo jumlah iwak sing ana. Bisa memompa nganti 1400 liter saben jam amarga jarum rodhane. Wis tuwung sing bisa dicopot supaya gampang diresiki lan dirawat.

Sampeyan bisa klik Kene kanggo njupuk model iki.

Interior Kompak Hydor Nano Slim Skim

Kanthi Skimmer iki sampeyan bakal duwe desain modern sing apik, cukup kompak lan dekorasi. Bisa digunakake kanggo dekorasi akuarium saliyane fungsi utamane. Nduwe sistem asupan banyu lumahing kanggo dadi skimmer. Dheweke pas ing sisih ngisor akuarium lan duwe sawetara fitur modern. Nduwe sistem efisiensi energi kanggo nyuda konsumsi listrik. Meh ora rame nalika operasi.

Nduweni sawetara dhukungan kanggo instalasi sing gampang lan ora mbutuhake perawatan. Sampeyan bisa klik Kene kanggo tuku model iki kanthi rega sing larang.

Skimmer Permukaan Fluval

Ora kaya wong liya, Skimmer iki permukaan iki. Dadi lan adaptasi kanggo kabeh jinis saringan eksternal sing mbantu ngekstrak banyu saka permukaan akuarium, ngilangi lapisan residu sing ora dikarepake. Wis gampang dipasang lan meh ora rame ing operasine.

Goleki salah sawijine kanthi ngeklik Kene.

Kanggo skimmer apa?

Skimmer akuarium

Sawise kontak kaping pisanan karo jagad akuarium, disimpulake manawa kahanan alam kudu digawe maneh. Penting manawa iwak kita krasa ana ing omah kanggo nyuda stres lan njaga kesehatan. Salah sawijining alat sing paling efektif kanggo misahake filtrasi akuarium banyu uyah yaiku skimmer.

Piranti iki nyoba nggawe efek alam ing akuarium. Nalika mlaku-mlaku ing pesisir utawa pelabuhan, kita bisa ndeleng wilayah sing ombak pecah lan nggawe busa kuning. Prestasi sing padha yaiku sing dikarepake skimmer. Kanthi cara iki, iwak banyu uyah bakal krasa kaya ombak.

Ana skimmer saka macem-macem model lan kacamata.

Operasi

Umpluk ing akuarium

Nalika miwiti piranti, Gelembung udara ditrapake liwat aliran banyu. Partikel protein, unsur tilak lan lebu organik liyane sing tetep dipasang ing gelembung iki ditempelake. Komposisi iki biasane munggah ing permukaan lan tetep disimpen ing umpluk.

Ing njero skimmer umpluk tetep konsentrasi lan ngidini kabeh sampah sampah diklumpukake ing gelas. Kanthi cara iki, akuarium tetep diresiki.

Jinis skimmer

Ana macem-macem jinis Skimmer gumantung saka komposisi lan operasine. Ayo deleng apa sejatine:

  • Skimmer saiki gabungan: Minangka model sing udhara dilebokake liwat sisih ngisor ruangan lan kontak karo banyu nalika munggah menyang wadhah koleksi. Biasane nggunakake tabung silinder terbuka kanthi sumber gelembung ing pangkalane.
  • Watu udhara: yaiku sing bisa nggarap hawa bertekanan liwat diffuser lan mula ngasilake gelembung cilik. Iki minangka pilihan sing cukup murah lan efektif. Ora mbutuhake perawatan sithik.
  • Venturi: Iki minangka jinis skimmer sing nggunakake injeksi venturi supaya bisa ngasilake gelembung udara liyane. Sejatine dheweke nggunakake pompa sing luwih kuat supaya bisa ngoper katup push. Thanks kanggo akeh gelembung sing digawe, bisa ngresiki banyu akuarium kanthi efektif.
  • Skimmer aliran arus balik: Kanggo ndawakake ruangan reaksi, luwih akeh banyu sing bisa diolah lan luwih akeh rereget sing dibuwang. Mangkene cara aliran arus balik. Ing kene banyu disuntikake ing sisih ndhuwur tabung reaksi lan sumber gelembung lan outlet ing sisih ngisor. Kosok baline karo model normal. Dheweke nggunakake diffuser udara kayu kanthi pompa udara sing kuat kanggo ngasilake gelembung sing akeh. Iki dirancang kanggo ngasilake busa akeh.
  • Downdraft: Yaiku model sing bisa ngolah banyu akeh lan cocog kanggo akuarium gedhe. Skimmer iki bisa digunakake kanthi nyuntikake banyu tekanan dhuwur menyang tabung supaya ngasilake busa lan umpluk.
  • Beckett: Iki nduweni sawetara kamiripan karo Downdraft Skimmer nanging ana bedane apa sing kita tingali dening injeksi busa kanggo ngasilake aliran gelembung udara.
  • Induksi semprotan: Yaiku sing nggunakake pompa kanggo ngoperake nozel semprotan lan umume dikutip sawetara inci ing ndhuwur level banyu. Semprotan kasebut nduweni fungsi kanggo njebak lan ngremukake udhara ing dhasar akuarium lan munggah menyang ruangan koleksi.
  • Recirculation: Skimmer iki ngidini banyu ing njero Skimmer supaya bisa dibaleni kaping pirang-pirang sadurunge saluran kasebut bali menyang akuarium.

Carane digunakake

Jinis skimmer

Skimmer kudu duwe lokasi sing apik kanggo operasi sing bener. Sanajan lokasi iki ora bisa ditemtokake. Yaiku, bisa diselehake ing endi wae sing dikarepake. Biasane rame-rame lan desaine ora nate mbantu nalika nambah dekorasi akuarium. Yen kita duwe ruang lan kabinet ing ngisor akuarium, iki papan sing paling apik kanggo pojokan. Kanthi cara iki, kita bakal matesi swara lan ora bakal dingerteni.

Mangkuk skimmer kudu diresiki saben minggu kanggo operasi sing tepat. Sawise dikosongake, kita sijine maneh ing papan sing padha. Disaranake ngresiki skimmer kanthi sak tenane sajrone udakara 4 nganti 6 wulan. Mangkene carane bisa ngilangi kabeh jinis organisme kalga lan ganggang sing bisa tuwuh ing njero. Dheweke ora mbedakake bahan sing dikoleksi, mula kita bisa ngilangi unsur tilase sing dibutuhake kanggo pangembangan organisme akuatik sing tepat. Iki tegese kita kudu nambahake kanthi rutin.

Reresik

Skimmer dilebokake ing akuarium

Cangkir sing nglumpukake tanggung jawab supaya busa bisa nglumpukake lan dadi cair. Iki nyebabake cairan kekuningan, kekuningan. Ambune ngelingake urin lan mula ora enak. Lan iku sampah iwak.

Mula, bagean saka skimmer sing kudu dibersihake kanthi paling akeh supaya bisa digunakake kanthi bener yaiku gelas koleksi. Gumantung saka jinis akuarium lan model sing ana, sampeyan kudu reresik rampung antara 1 lan 4 kali seminggu. Reresikane gampang. Mung kudu dikosong lan diganti.

Masalah cilik sing bisa ditindakake skimmer yaiku ngilangi unsur tilase sing disebabake. Elemen tilak kasebut perlu kanggo pangembangan karang, yen kita pengin duwe. Nduwe solusi sing gampang: kita mung kudu nambah elemen tilak kanthi rutin lan beda.

Apa bagean sing duwe skimmer?

Akuarium ing kahanan sing sampurna

Ana skimmer sing nggunakake kompresor udara kanthi diffuser kayu kanggo asupan udara. Biasane yaiku nggunakake pompa banyu. Sing nggunakake pompa banyu paling efisien lan kuat.

Bahan sing digawe yaiku:

  1. Bom banyu
  2. Tabung inlet udara
  3. Awak
  4. Nglumpukake prau

Pompa banyu minangka salah sawijining sing tanggung jawab kanggo ngenalake aliran banyu ing kabeh awak. Amarga efek venturi, hawa mboko sithik mlebu, nyampur karo banyu. Hawa liwat tabung sing tipis lan fleksibel.

Siji ujung tabung metu saka banyu supaya nalika banyu mlebu lan metu saka akuarium liwat skimmer, metu terus. Umpluk kasebut dibentuk lan munggah ing gelas sing dikumpulake nalika ditarik. Kanggo ngresiki kanthi bener, kita bakal terus ngawasi rereget sing nglumpukake.

Model skimmer diprodhuksi miturut desain lan volume banyu akuarium sing beda. Ora padha yen digunakake ing akuarium kanthi banyu 100 liter tinimbang siji kanthi 300 liter. Model paling cilik yaiku dhuwure sikil. Saliyane, sing paling industri lan kanggo panggunaan umum bisa nggunakake skimmer nganti sawetara meter.

Ana ing endi papane skimmer

Amarga fungsine, papan panggonane ora ditemtokake banget kanggo operasi sing bener. Babagan desaine, piranti iki ora katon, mula luwih becik golek papan kanggo ndhelikake.

Cara sing ora larang kanggo ndhelikake yaiku nyelehake papan perlindungan interior kanggo nyelehake skimmer kasebut. Kanthi cara iki bakal kurang pamer. Gumantung saka anggaran sing pengin ditanam lan level swara, kita bakal nyelehake pemisah urea ing sak papan utawa liya.

Umume padha sambat babagan gangguan sing digawe para skimmer. Sampeyan kudu mikir yen tugas sampeyan yaiku pompa banyu. Iki ora bisa rampung tanpa gangguan. Rekomendasi ing kasus kasebut yaiku nyelehake akuarium ing papan omah sing paling ora ngganggu.

Pamisah protein permukaan

Skimmer cethek

Wong sing seneng hobi akuarium asring bingung skimmer permukaan. Iki ora ana. Iki minangka seri pembersih sing ora ana gandhengane karo skimmer konvensional. Piranti lumahing iki digunakake kanggo nyegah film lancip ora bisa dibentuk ing permukaan akuarium.

Lapisan sing digawe nyebabake oksigenasi kabeh akuarium saya suda lan iwak ora bisa urip kanthi apik. Kajaba iku, jumlah cahya sing mlebu suda. Lapisan iki cukup gampang ditemokake. Kita mung kudu nyelehake driji ing banyu lan priksa manawa ana noda minyak sing ana ing saubenge.

Skimmer permukaan ora nglumpukake rereget ing kaca apa wae. Sampeyan kudu eling. Piranti kasebut film kasebut ilang ing permukaan akuarium nanging ora dicopot. Yaiku, sing ditindakake yaiku nyampur karo total volume banyu kanthi arus sing diasilake.

Beda karo skimmer konvensional, iki uga cocog kanggo akuarium banyu tawa.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa ngerti cara njaga akuarium kanthi bener tanpa ana masalah.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.