Spesies paling larang ing olahraga olahraga Spanyol

Siluet endhas lele

Ing saindenging planet iki, ana macem-macem iwak kanthi ciri khas sing beda. Karakteristik sing wis diwenehake, kanthi gedhe, kanthi proses adaptasi karo habitat sing ditemokake kewan kasebut. Ora diraguhi, Spanyol minangka salah sawijining negara sing paling sugih, ing babagan keanekaragaman hayati, ing perairan kasebut. Ing artikel iki, kita bakal fokus ing iwak paling misuwur ing kali lan tlaga Spanyol, lan nduweni nilai paling akeh ing lingkungan kegiatan sing wis bosok kaya mancing olahraga.

Ana akeh spesies sing ana ing negara kita, nanging bisa uga ana sawetara sing misuwur ing ndhuwur liyane, lan sing luwih disenengi para nelayan. Paling penting, babagan pike, barbel, lele lan iwak trout.

Pike

Nelayan nganggo pike

Pike minangka salah sawijining spesies iwak invasi sing wis tekan negara kita. Seneng urip ing gisik tlaga lan banyu sing amba ing endi ana vegetasi kandhel sing bisa ndhelik saka predator sing bisa ditindakake.

Ing negara kita, umume umume ing sebagian besar semenanjung, kajaba ing wilayah Galicia. Utamane, dununge ana ing banyu wadhuk ing kali Júcar lan ing kali ing tengah kayata loro Castilla lan Komunitas Otonomi Extremadura..

Nduweni awak sing dawa lan bentuke silinder. Cangkeme mirip banget karo bentuk cucuk manuk. Tonality iwak iki gumantung saka lingkungan sing ditemokake, nanging biasane cocog karo warna ijo sing ijo tuwa, dadi luwih entheng nalika mudhun saka mburi nganti weteng.. Ukurane udakara 50 sentimeter nganti meter, lan nganti bobote 25 kg.

Pike dipakani iwak cilik, krustasea, amfibi, lan uga manuk. Mula dadi ancaman kanggo spesies kewan asli.

Barbel

Barbel

Barbel mesthine minangka salah sawijining keunggulan iwak ing Eropa. Kali kasebut kalebu ing tengah-tengah kali, lan utamane yen duwe dhasar ngisor watu. Ing Spanyol lumrah banget yen ditemokake ing kali gedhe kayata Tagus, Duero, Guadalquivir, lsp.

Yaiku iwak gedhe banget. Sirip dorsalipun dawa lan cekak, lan cangkeme bentuke kerucut. Warnane ijo lan emas. Ukuran iwak iki bisa dawane sak meter.

Diet iku omnivora, luwih seneng larva serangga lan ganggang. Sanajan uga nuduhake, ing acara tartamtu, prilaku pemulung.

Iwak lele

Torpedo

Yen ana salah sawijining iwak sing narik kawigaten para penyayang lan penggemar mancing, yaiku lele. Makhluk sing spektakuler uga misterius.

Iwak lele minangka iwak sing asale saka kali gedhe ing tengah bawana Eropa. Ing kene, Ing Spanyol, wiwitan tekan wadhuk Mequinenza ing taun pitung puluhan taun, lan wiwit iku wis nyebar menyang papan liyane kayata kali Ebro lan anak-anake.

Dheweke duwe pakurmatan minangka iwak paling dawa ing Eropa. Awak, sing dikompres lan dawa, bisa ngukur luwih saka 2.5 meter, lan bobote 100 kilogram, meh ora ana apa-apa!

Iki duwe panganan karnivora, amarga iku pamburu sing apik. Gaman utama sing digunakake kanggo nyekel mangsane yaiku cangkeme gedhe, sing beda karo mripat cilik. Tonalitas kéwan iki kebiruan kanthi warna ireng lan coklat ing sisih ndhuwur, lan wetengé warnane entheng, meh putih.

Trout

Iwak trout umume

Trout minangka iwak sing paling populer ing nelayan ing macem-macem wilayah, kalebu ing Spanyol (ing endi iwak trout coklat sing asli saka Semenanjung Iberia). Iwak kulawarga salmon iki urip ing kali sing ngemot banyu kanthi suhu sithik. Sawetara jinis nggawe urip ing segara lan mung bali menyang kali, utamane sing lair, kanggo ngasilake. A kedadean iki diarani reproduksi anadrom.

Ana macem-macem jinis iwak iwak, nanging iwak sing diarani umum duwe warna coklat ing sisih mburi lan putih ing sisih ngisor awak. Sisih tengahe kebak coklat, ijo lan sawetara bintik-bintik abang.

Iki dudu iwak kanthi awak sing amba banget, nanging dawane mung udakara 30 sentimeter.

Iki panganan kanggo serangga lan larva, krustasea cilik kayata kepiting, iwak cilik lan amfibi. Dheweke pamburu licik.

Perlu dielingake yen iwak trout kasebut dhewe minangka salah sawijining iwak sing duwe prestise kuliner paling gedhe.

Cekakipun, papat kasebut minangka spesies iwak sing dadi peringkat minat mancing ing Spanyol. Kanggo wong-wong mau, kita bisa nambah liyane kayata salmon utawa walleye..


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.