Suhu sing cocog kanggo iwak tropis banyu tawar

iwak tropis

Wiwitane, iwak kayane kewan sing perawatan lan pangopènan biasane ora angel banget. Kanthi cara iki, mula kita kudu ngetrapake pirang-pirang pandhuan sing cocog yen pengin akuarium dadi papan sing ideal. Salah sawijining slogan penting yaiku ora liya suhu.

Gumantung saka macem-macem utawa spesies iwak sing ana, kahanan termal sing kudu ditindakake kanggo urip kanthi kahanan sing optimal beda banget. Faktor utama sing tumindak minangka hakim mesthi dadi habitat asal. Suhune ora padha kanggo iwak sing asale tropis kaya dene iwak banyu adhem.

Ing artikel iki, kita bakal fokus mung ing kahanan suhu sing paling disenengi iwak tropis banyu tawar. Kita bakal rinci babagan suhu iki lan bakal menehi tips lan produk ing pasar kanggo ngontrol.

Apa suhu sing cocog kanggo iwak tropis?

Iwak tropis

Amarga macem-macem warna, bentuk sing apik banget lan pungkasane, macem-macem tampilan, iwak tropis minangka spesies iwak sing paling akeh ing kolam renang, akuarium lan kolam ing saindenging jagad. Iki minangka iwak sing ora mbutuhake perhatian khusus, nanging tetep ing suhu sing cocog bisa uga ana gandhengane.

Kewan kasebut bisa digunakake kanthi gampang ing ekosistem kanthi suhu berkisar antara 21 nganti 29 derajat Celcius, suhu sing paling pas yaiku udakara 25 derajat celcius. Sanajan ana uga para pembela sing ujar manawa sing paling apik yaiku banyu tetep ana ing 27 derajat Celcius. Ing jagad iwak, apa sing kedadeyan ing pirang-pirang aspek liyane, yaiku "saben guru duwe buklet."

Sedulur liya sing cedhak banget, iwak cichlid, luwih seneng suhu banyu luwih dhuwur: udakara 28 derajat Celcius. Iki amarga asale saka perairan anget ing Amazon.

Kahanan kasebut kontras, lan kanthi cara apa, karo sing dialami protagonis akuarium liyane sing hebat: iwak sing diarani "Iwak Emas", sing duwe predilection kanggo lingkungan akuatik sing suhu tetep stabil ing antarane 15 lan 20 derajat celcius.

Perlu dielingake yen banyu ing endi iwak bisa diresiki banget lan panganan sing disedhiyakake bisa nyukupi, bisa adaptasi karo suhu sing sithik.

Rekomendasi kanggo njaga lan ngatur suhu

Akuarium iwak tropis

Nalika njaga lan ngatur suhu ing akuarium lan tank iwak, utawa ing kabeh papan sing wis diowahi dadi omah iwak, ana macem-macem teknik. Saben wong duwe ciri sing bisa nulungi luwih kurang, mula kita kudu nggunakake sing paling cocog karo kita. Mangkene sawetara conto.

Kaping pisanan, lan bisa uga iki minangka langkah kontrol suhu paling gampang lan nyebar, yaiku panggunaan thermometer. Piranti kasebut bakal menehi informasi terus-terusan lan akurat babagan suhu banyu, soko sing menarik banget amarga wiwit saiki kita ngerti kahanan termal sing ana ing iwak. Nanging ati-ati, Aja salah nggawe orienting utawa ngatur thermometers kasebut menyang sumber panas kayata sinar srengenge utawa lampu, amarga informasi iki bakal kleru banget.

Saliyane, cara liyane sing duwe kekuwatan khusus nalika ngontrol suhu banyu yaiku pemanas. Piranti kasebut mbantu kita nambah derajat akuarium, mundhak suhu sing padha liwat emisi panas. Emisi panas iki bisa diatur lan bisa dikendhaleni, saliyane dikondisi kanthi jumlah liter banyu sing bisa digunakake.

Sikap negatif liyane sing akeh wong sing pengin nambah suhu akuarium utawa tangki iwak yaiku nggunakake wadhah kasebut, uga iwak, menyang srengenge. Iki pancen ora efektif, amarga ora entuk manfaat kanggo tujuan njaga kisaran suhu sing stabil, lan uga bisa dadi asal usul lan sebab akeh masalah kayata muncul, sawise kasunyatan, ganggang ing banyu .

Produk pasar kanggo ngontrol suhu

Iwak tropis

Minangka referensi kanggo sing kasebut ing bagean sadurunge, yen nglacak pasar, kita bakal nyakseni macem-macem produk, termometer lan pemanas sing luwih khusus, kanggo ngontrol lan ngukur banyu ing akuarium lan tank iwak.

Kanggo nggampangake kerja telusuran, lan sengaja menehi saran, kita nyoba mbabarake ing ngisor produk kasebut sing dianggep minangka paling larang regane kanggo tugas iki. Kabeh mau bisa ditemokake ing platform penjualan online AMAZON, kondhang lan bakal nggawe proses tuku dadi gampang banget.

  • Thermometer digital Faburo LCD. Cocog banget kanggo digunakake ing akuarium. Duwe kabel dawa 98 cm sing nyedhiyakake papan luwih akeh antarane probe kecelupan lan layar LCD. Ditutupi dening bahan sing ora ngidini kelembapan bisa kontak karo komponen elektronik. Isine batere 1.5 V. Regane luwih larang, amarga regane mung regane murah Euros 7,09 sampeyan bisa tuku ing kene.
  • Thermometer Akuarium Digital kanthi Tampilan Terarium LCD. Iku luwih dhasar tinimbang thermometer digital sadurunge, nanging nduweni ciri sing padha banget lan regane jelas luwih murah: mung 2,52 euros. Tuku kene
  • Pemanas Tangki Ikan BPS (R) 200W, 31.5 "kanthi thermometer digital adesif BPS-6054. Piranti iki minangka kombinasi pemanas lan termometer sing cocog bebarengan. Iki dirancang kanggo akuarium kanthi kapasitas antara 100 lan 200 liter. Wis cangkir nyedhot supaya bisa dipasang ing tembok akuarium lan dianjurake banget, kanggo iwak banyu tropis. Sampeyan uga kudu nyebutake manawa, kanthi logis, bisa mlebu. Yen sampeyan kasengsem, ing kene sampeyan bisa tuku.

KESIMPULAN

Iwak tropis iwak tropis

Sawise sampeyan duwe iwak ing akuarium minangka bagean saka ekosistem sing sampeyan kumpul, sampeyan ora kudu mandheg ngetutake suhu akuarium amarga sampeyan kudu duwe termometer sing bakal ngukur terus-terusan. Ana sing cocog karo kaca akuarium lan menehi bacaan sing akurat. Sampeyan mung kudu eling ora kena sunar srengenge, amarga bisa salah ngukur suhu banyu.

Kanggo njaga suhu sing becik, sampeyan mung kudu nggunakake pemanas khusus kanggo akuarium sing direndhem ing banyu. Sampeyan bisa ngatur jumlah panas sing digawe panas lan banjur gegayutan liter sing isine akuarium.

Disaranake aja nyelehake akuarium ing srengenge dadi panas banyu, Iki minangka kapercayan sing nyebar nanging ora bener, dudu cara sing efektif kanggo njaga suhu sing ideal, amarga ana risiko panas banget utawa tetep stabil. Cara njaga akuarium iwak tropis kanthi habitat sing ideal yaiku kudu duwe banyu bening lan nyegah tuwuh ganggang.

Muga-muga sampeyan wis mbantu sampeyan babagan artikel iki lan uga bisa njlentrehake macem-macem keraguan babagan iwak tropis lan suhu sing bisa urip, uga apa cara sing beda kanggo nggayuh.

Iwak tropis

Sawise duwe suhu sing cocog kanggo iwak, kita kudu ngerti endi sing paling cocog kanggo urip bebarengan. Perlu dielingi manawa akeh spesies iwak tropis bisa uga ora dikombinasikake kanthi apik., amarga dheweke banget teritorial utawa agresif karo spesies liyane.

Kanggo nyiyapake akuarium sing mlaku kanthi bener, luwih dhisik kudu verifikasi kompatibilitas iwak. Bab penting liyane sing kudu sampeyan perhatian nalika nyiyapake akuarium karo iwak tropis yaiku pH banyu. Saben spesies iwak duwe pH sing bisa urip kanthi cara sing sehat. Umume, iwak bisa urip ing pandhuan antarane 5.5 lan 8.

Ing antarane iwak tropis banyu tawar sing paling cocog kanggo akuarium sing ditemokake:

Aulonofaces

Aulonofaces

Iwak tropis iki misuwur banget amarga wernane sing apik banget lan kesederhanaane nalika ngrawat. Ora menehi masalah panganan, wiwit Dheweke omnivora. Sampeyan bisa menehi panganan iwak iki nganggo sisik garing, panganan beku, sisik, teken lsp.

Labertintidos

Labertintidos

Spesies iwak liyane sing gampang dirawat, amarga duwe organ sing ngidini ambegan oksigen saka udhara. Masalah sing bisa disebabake iwak liyane yaiku iku wilayah bangetMula, disaranake takon ing toko endi iwak sing paling cocog karo utawa mung duwe siji iwak jinis iki ing akuarium.

kuhli

kuhli

Iki iwak sing cukup warna lan disaranake kanggo duweke adaptasi gedhe sadurunge spesies liyane. Siji-sijine perawatan khusus sing dibutuhake yaiku kerikil sing apik banget, amarga iwak iki bakal nyoba ngubur lan yen ora bisa, ora bakal mandheg, lan bakal nandhang stres.

Guppy

Guppy

Iki minangka salah sawijining sing paling populer lan disaranake kanggo wong sing miwiti jagad iwak lan akuarium. Mbukak tanduran lan hiasan liyane ing tank iwak kanggo digunakake minangka papan ndhelik.

Iwak Pelangi

Iwak Pelangi

Kaya jenenge, umume beda warna lan ukuran maksimal ora ngluwihi 12 cm.

Cichlids

Cichlids

Iwak tropis iki bisa urip ing macem-macem lingkungan lan adaptasi karo meh kabeh habitat. Siji-sijine masalah sing biasane ana iwak iki, yaiku reproduksi kanthi cepet. Yen sampeyan ora ati-ati, bisa uga cichlids bakal dominasi akuarium, kanthi kebeneran, sampeyan bisa ngontrol ovulasi iwak iki kanthi suhu banyu.

Xiphos

Xiphos

Iki minangka iwak sing cukup gampang dirawat, sanajan butuh tangki iwak minimal 70 liter. Dheweke jinise sanajan pria bisa dadi wilayah liyane.

tetras

tetras

Iwak tropis iki bisa warna-warni banget, lan sampeyan bisa nemokake kanthi atusan warna, lan kombinasi.

Tatirdin

Tatirdin

Iwak iki bisa duwe warna sing beda-beda, lan angel banget ditemokake salah siji kanthi mung siji warna ing timbangane. Disaranake supaya tangki iwak duwe banyu 20 liter.

Kanthi iwak kasebut lan ngatur suhu sing pas, sampeyan bisa duwe akuarium sing kebak iwak tropis lan warna-warni banget.

Sawetara iwak tropis banyu tawar
Artikel sing gegandhengan:
Iwak tropis

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.