Suwene bisa iwak tanpa mangan

Mangan iwak

Saiki, ana akeh kewan ingon sing bisa ditemokake minangka pilihan kanggo dadi kanca urip lan nuduhake omah karo kita. Saka kabeh pilihan kasebut, iwak minangka salah sawijining kewan sing paling populer.

Kewan sing ramah iki wis misuwur amarga, pancen ora mbutuhake ati-ati banget, nanging sampeyan kudu nggatekake rincian tartamtu kayata panganan. Lan iku, Suwene bisa iwak ora mangan?

Wangsulan kanggo pitakon iki pancen nyebar lan periode tartamtu durung ditetepake. Sajrone artikel iki, kita bakal nyoba ngatasi masalah iki, menehi saran lan macem-macem produk sing bisa digunakake nalika prakteke ora bisa menehi panganan kanggo kanca-kanca cilik, sawise diet, bakal gumantung suwene umure iwak.

Pira dina bisa mangan iwak tanpa mangan?

Mangan iwak mas

Kaya sing kasebut ing wiwitan, dina sing pas kanggo iwak bisa mangan tanpa mangan durung dingerteni. Napa? Pancen, gampang banget. Wektu iki gumantung saka macem-macem faktor, kayata spesies iwak sing dimaksud, kahanan kesehatan iwak, perawatan sing sadurunge ditampa, kahanan banyu sing dipanggoni, kabeh panganan sadurunge, lsp.

Nanging, yen bisa ditindakake. Ing kahanan normal, iwak bisa ora duwe panganan udakara 2-3 dina. Sawise periode iki kliwat, kewan kasebut bakal nuduhake kekurangan tartamtu, sing logis ing tangan siji, lan kekurangan panganan lan nutrisi iki bakal nyebabake pertahanan plucat banget. Kahanan kasebut mbebayani kesehatane kewan lan nyebabake kemungkinan iwak kena penyakit lan mula tiwas.

Ana kalane kita bisa ngrungokake kepiye negesake manawa iwak bisa nganti meh seminggu tanpa mangan. Keuntungan kaya ngono bisa kedadeyan, nanging pancen angel, mula aku menehi saran supaya ora ngandel.

Yen sampeyan bakal lunga luwih saka 2 utawa 3 dina, solusi sing migunani banget yaiku nang ing feeder otomatis, mula iwak ora bakal entek panganan sajrone ora ana.

Gejala lan polah iwak luwe

Iwak luwe

Yen ana sebab apa wae, iwak kita wis suwe ora mangan panganan, bakal nuduhake serangkaian gejala sing bakal dadi sinyal peringatan supaya bisa tumindak sanalika bisa.

Sepisanan, yen iwak wis luwe, kita bisa ngamati kepiye polatane luwih gelisah tinimbang biasane, dheweke munggah kaping pirang-pirang menyang ndhuwur banyu golek panganan. Pungkasane, dheweke dadi kuwatir.

Iki diterusake karo seri gejala liyane sing ora mengaruhi prilaku, nanging luwih becik tumindak ing kahanan fisik kewan kasebut lan muncul nalika proses paceklik pancen wis maju. Iki katon ing ndhuwur kulit lan sisik sampeyan, sing ilang padhang lan warna, kadang nampilake tampilan sing rada rusak..

Pungkasan, kudu dielingake yen panganan sithik utawa ora ana, iwak bisa ngalami proses kuatir kaya ngono, sing meksa lan bisa nggawe prilaku sing mbatesi kanibalisme, amarga sajrone golek pangan dheweke bakal bisa nyerang lan mateni wong liya. Dadi, yen kita ndeleng sawetara iwak ing akuarium kanthi tatu ing sirip lan buntut utawa iwak sing wis ilang kanthi curiga, iki minangka pratandha manawa ana kedadeyan sing ora apik.

Tips kanggo iwak supaya luwih dawa maneh tanpa mangan

Iwak emas mangan iwak

Sejatine, ana sawetara trik sing ana kanggo nggawe iwak kita tahan nganti ora bisa mangan, amarga ora ana panganan sing nyebabake kewan kasebut ora bisa terus proses penting kanthi bener lan mbebayani banget. Mula, sing paling efektif yaiku nyoba nyegah iwak kita supaya ora ngalami paceklik suwene, sanajan sejatine ana masalah sing ora bisa diduga sing nggawe kita ora bisa menehi panganan sawetara wektu.

Yen kedadeyan kaya ngono, ana sawetara pandhuan utawa pancegahan sing bisa mbantu iwak kita urip luwih suwe. Salah sijine yaiku nyediakake iwak kanthi panganan sing akeh lan macem-macem ing saben wektu sing ngidini duwe cadangan lemak lan energi tartamtu, lan supaya sehat lan kuat. Cara paling apik kanggo nggayuh iki yaiku nyiyapake panganan iwak krasan manawa gampang banget, bakal ngirit dhuwit.

Aku uga nyaranake sampeyan tuku pakan iwak otomatis. Kanthi iki sampeyan bakal ngatasi masalah ing akeh kasus.

Langkah-langkah liyane kudu dilakoni, lan akeh banget, kanthi banyu. Banyu ing tangki iwak, akuarium utawa kolam kita kudu bisa dadi paling resik. Yen bisa nggayuh, kita bakal nggawe habitat kewan ingon-ingon bebas saka infeksi, bakteri lan parasit sing bisa nggawe trik yen iwak kasebut ringkih, kaya nalika pirang-pirang jam ora mangan.

Pungkasane uga kita kudu nggatekake level oksigen ing banyu. Aspek iki penting, amarga tingkat oksigen minangka kunci ing mangsa ngarep iwak. Banyu sing kurang oksigen, ditambah karo kekurangan panganan, dadi koktail sing bisa mateni.

Kepiye cara nyegah iwak kita supaya ora mangan?

Mangan iwak kuning

Sayange, ana akeh kesempatan nalika kita kudu metu saka omah, kayata plancongan, lan ora ana sing bisa ngurus lan menehi panganan kewan.

Kanggo iwak, sawetara produk kasedhiya ing pasar sing bisa nyedhiyakake panganan ing akuarium sawetara wektu.

Ana sawetara cangkang utawa tabletSing paling khas yaiku warna putih, sing ditata ing tangki iwak lan larut sethithik, nerbitake sawetara zat sing dadi panganan kanggo iwak. Sejatine kita kudu ati-ati kanthi khusus, amarga sawetara zat sing diluncurake bisa ngowahi paramèter banyu lan nyebabake efek sing beda karo sing dikarepake.

Kanthi cara sing padha kaya tablet kasebut teken utawa cookie sing ditemokake ing perusahaan khusus ing kewan ingon. Sejatine kalebu Aku dipencet, sing mboko sithik diencerke ing banyu akuarium.

Minangka pilihan pungkasan, sing bisa uga paling efektif, kita diwenehi ing dispenser panganan iwak. Piranti kasebut dilebokake ing lumahing banyu, kayata ing pinggir ndhuwur tank iwak, lan ngeculake panganan sing disimpen ing tanke menyang pandhuan adhedhasar program sadurunge sing wis digawe. Dheweke migunani banget lan gampang ditemokake. Mesthine, yen panganan wis suwe ing bak, mula bakal lembab lan ilang akeh sifate.

Artikel sing gegandhengan:
Dispenser panganan iwak

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Annabelle ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, tenan; Mung dina iki dheweke menehi aku lan aku ora duwe panganan iwak. Dadi sesuk aku bisa tuku kanthi meneng: 3

  2.   Marco Salazar ngandika

    panjelasan apik banget matur nuwun

  3.   Perumahan Carlos ngandika

    Tambangku wis ora mangan 2 taun, apa dheweke isih abadi?

  4.   Analia ngandika

    Halo, aku duwe iwak pedhang wadon lan wis seminggu ora mangan ... apa sing kudu daklakoni?

    1.    Gaby ngandika

      Iwakku wis ora mangan 2 dina lan aku duwe 6 iwak lan aku wedi yen mangan siji lan sijine, bisa dipakani

  5.   Sergio ngandika

    Halo, aku duwe macem-macem iwak Jepang lan dheweke ora mangan utawa buang air besar lan kabeh ing sisih ngisor akuarium, apa sing bisa daklakoni? Muga-muga ana sing nulungi aku

  6.   araceli ngandika

    Matur nuwun kanggo tips, muga-muga iwakku isih urip amarga tiba lan saiki ora pengin mangan :(

  7.   Santi ngandika

    Ya, iwakku wis ora mangan suwene 4 wulan lan isih urip, bisa diarani duwe cathetan Guines.

  8.   Nyimpen adoh ngandika

    Amarga alesan meksa majeure aku ninggalake iwak tanpa panganan utawa oksigen suwene telung setengah wulan aku ora ngira yen ketemu isih urip, nanging ana udakara rong puluh enem aku nemokake udakara limalas uga sampeyan bisa mbayangake kabungahan sejatine ora rampung mesthine bisa dadi kanibalisme amarga aku ora nemokake apa-apa liyane lan oksigen ing kana yen aku ora ngerti kepiye carane slamet saka kayekten

  9.   Alejandra ngandika

    Aku duwe golf sing wis ora kepengin mangan suwene 4 dina, aku ora ngerti apa sing bakal diarani…. Matur nuwun

  10.   Elizabeth ngandika

    Halo sawetara wektu kepungkur, nganti saiki iwakku wis seda, akeh bengkak lan kloaka saya panas, lan aku nemokake sing dipangan wong liya, aku menehi panganan 2 kali saben dina minangka guppy, aku ganti banyu saben 2 minggu 3 / 4 lan aku ngumbah filter sampeyan pungkasane mbusak kabeh lan ngumbah banyu ganti 80%