Suwene umure iwak?

Akuarium iwak

Sampeyan bisa uga kepengin weruh suwene umure iwak, apa umume urip ing akuarium lan kasunyatane, mesthine, aku ora bisa menehi pitunjuk babagan pirang-pirang taun amarga iwak bisa urip sawetara jam nganti sawetara taun, gumantung kaping pirang-pirang saka resistensi iwak, umur pira lan kepiye carane diasuh.

Nalika padha duwe ing tank iwak, dudu akuarium, sing paling profesional ujar bisa bertahan yaiku 2-3 taun amarga iwak ora nahan luwih suwe amarga stres sing dialami. Wong liya ujar manawa, yen dijaga kanthi apik, bisa tahan pirang-pirang taun lan ngancani sampeyan ing urip.

Sejatine iwak biasane sing dituku biasane umure cilik (umure udakara 2 wulan) sing bakal ditindakake paling ora sawetara taun yen dijaga. Uga gumantung karo spesies, sampeyan bakal nggawe luwih dawa utawa luwih cekak. Contone, iwak sing digunakake kanggo ngresiki windows, tukang cuci, bisa tahan luwih saka 2 taun yen wis mari lan ora stres, saliyane mundhak gedhe.

Ahli ujar manawa iwak, kanthi konstitusi sing apik lan dirawat kanthi apik (nemokake suwene sampeyan bisa tanpa mangan), dheweke bisa urip 10-15 taun ing akuarium (ora ing tank iwak) lan malah bisa nambah umur luwih dawa, ngluwihi asu. Nanging, kaya sing dakkandhakake, mesthine akuarium sing apik banget lan ora kekurangan apa-apa.

A "aturan nuntun»Ngandhani manawa ukuran rata-rata spesies luwih gedhe, umure luwih dawa, mula yen saya gedhe, saya suwe bakal urip, sanajan sampeyan kudu mikir babagan akuarium, sampeyan uga ora pengin iwak akeh banget amarga bisa mangan iwak liyane.

Suwene urip iwak jeruk?

Iwak iwak mas

Umume iwak sing dituku ing toko sing khusus didol kewan kewan biasane diarani iwak jeruk, iwak mas utawa iwak mas. Iki minangka spesies sing paling populer lan paling asring kita deleng ing tank iwak lan akuarium. Nanging, dheweke dudu umur paling dawa.

Iwak iki luwih alus lan rapuh tinimbang sing dipikirake. Mula, ana kasus sing tuku salah sawijining kewan cilik kasebut lan mung bisa urip sawetara wulan, malah uga sawetara dina. Sejatine manawa aturan iki ora mesthi ditindakake, amarga kanthi ati-ati, kita bisa nggawe iwak oranye tahan ing jejere kita 2 nganti 3 taun.

Perlu dielingi manawa iwak iki ditandur ing kolam gedhe sing tuwuh lan tuwuh saya gedhe, sanajan isih enom. Mula, kabeh spesimen sing ana ing toko manuk lan toko ingon-ingon iku isih enom banget.

Artikel sing gegandhengan:
Iwak mas

Suwene bisa urip iwak klown?

ing iwak badut minangka salah sawijining kewan banyu sing paling apik. Nyerang warna oranye lan abang, digabung karo Garis Putih, gawe ora kleru. Sejatine, ing sajroning klompok iwak kasebut, luwih saka telung puluh spesies disimpen.

Ing habitat alami, iwak iki ditemokake ing banyu anget ing segara Pasifik, kanthi pedunung kanthi terumbu karang, diiringi anemon, sing menehi perlindungan marang predator sing bisa uga padha nyedhiyakake macem-macem sumber panganan. Ing kahanan kasebut, kewan iki urip antawis kalih kalih limalas taun udakara, gumantung, ya, ing jinis clownfish kanggo sing kita deleng.

Ora kaya spesies iwak liyane sing uga dikepengini, iwak badut ora mbutuhake perawatan sing angel banget, mula minangka pilihan sing apik kanggo dilebokake ing akuarium, yen ora ana kedadeyan sing aneh lan bisa dirawat kanthi apik, kita bisa seneng saka 5 nganti 10 taun.

Suwene umure iwak layangan?

Iwak layangan

ing iwak layangan Iki minangka salah sawijining iwak akuarium cilik sing paling misuwur. Werna warna sing beda-beda nggawe kewan sing apik banget, utamane kanggo bocah cilik ing omah. Kanggo kapentingan kasebut, kudu dicathet manawa dheweke pancen grapyak banget, mula ora nuduhake masalah nalika urip karo spesies liya.

Kabeh ciri kasebut nggawe iwak layangan minangka salah sawijining iwak sing paling apik kanggo kabeh sing miwiti hobi iki. Kajaba iku, kewan sing ora butuh ati-ati, sanajan kalebu kulawarga iwak layangan utawa iwak mas.

Ora nggumunake, iwak iki bisa urip ing kurungan saka 5 nganti 10 taun, angger dirawat kanthi bener.

Suwene bisa urip iwak guppy?

Iwak kali

ing iwak guppy Iki minangka salah sawijining jinis sing paling disenengi para peternak lan amatir. Ing spesies kasebut, kita bisa nemokake individu sing beda-beda banget, ing babagan warna lan morfologi, mula popularitas.

Iki minangka kewan sing urip ing wilayah banyu seger, umume ing sing duwe arus kurang kayata kali, tlaga lan kolam. Ing lingkungan alam, kita nemokake ing negara-negara Amérika Tengah minangka Trinidad, Barbados, Venezuela lan sisih lor saka Brasil.

Karakteristik sing kudu ana ing banyu ing kéwan kasebut yaiku: suhu antara 22 nganti 28 derajat, 25 derajat paling optimal; ph kudu alkalin, lan aja nganti paling ngisor 6.5 utawa luwih saka 8. Yen kita entuk kabeh, iwak iki bakal bisa urip 2 taun.

Artikel sing gegandhengan:
Karakteristik umum iwak Guppy

Suwene suwene iwak ora bisa urip?

Iwak metu banyu

Salah sawijining keprigelan paling gedhe kanggo peternak yaiku suwene iwak bisa tetep urip metu saka banyu. Lan, nalisir karo apa sing kita pikirake, kewan iki bisa tahan sawetara wektu ing njaba lingkungan banyu kaya kondhisi.

Yen, metu saka banyu, iwak ana ing papan sing suhu ruangane rada adhem lan disimpen ing lumahing sing ora nyedhot kelembapan kanthi cepet, bisa urip nganti meh 1 jam.

Ana kasus yen iwak kasebut mlumpat, bisa uga katon luar biasa saka tangki iwak utawa kolam. Yen kedadeyan kasebut, lan isih bisa nemokake iwak sing isih urip, kita kudu nyepetake kanthi cepet ing wadhah sing duwe banyu sing padha karo tangki iwak utawa kolam. Sabanjure, kita kudu mbilas kanthi alus kanthi pitulung cangkir, supaya bisa ngilangi partikel bledug, lan liya-liyane, sing nempel ing kulit. Penting banget, yen dielingi manawa iwak ora disapu kanthi kuat supaya ora nyebabake cilaka eksternal. Sawise diamati sawetara 24 horas Ing njero kontainer lan wis diverifikasi manawa ora apa-apa, kita bakal terus bali menyang tangki iwak utawa kolam.

Suwene suwene iwak urip ing segara?

Ing ekosistem laut ana spesies sing ora ana enteke, akeh sing iwak. Antarane macem-macem spesies iwak ana macem-macem bedane, lan umur pangarep-arep ora bakal kurang.

Biasane, iwak sing urip ing segara lan segara urip luwih dawa tinimbang kanca sing padha ing tlaga lan kali. Ana iwak sing meh ora urip setaun, dene liyane urip nganti setengah abad. Istiméwa, bahan bakar lan klompok ditemokake luwih saka 100 taun. Nanging yen kita rata-rata bisa ngarep-arep umume iwak laut, kita bakal ujar manawa cedhak 20 taun.

Yen kita pengin ngerti umure umure iwak, mula ana trik sing bisa dipercaya. Kaya dene cincin sing nggambar batang, yen kita ndeleng sisik iwak, bisa uga nggambar garis-garis tuwuh. Saben garis kasebut nggambarake umur setaun kewan kasebut. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggunakake kaca pembesaran sing gedhe, amarga kanthi mripat langsung meh ora bisa ditindakake.

Suwene umure iwak banyu adhem?

Iwak banyu adhem kalebu iwak sing urip ing tlaga, kali, lan kabeh iwak domestik sing diangkat kanggo akuarium lan tank iwak. Ana macem-macem jinis, nanging ora beda karo iwak sing urip ing perairan segara, umume ora suwe.

Yen sadurunge kita ujar manawa iwak laut bisa nggayuh harapan urip sing dhuwur banget, malah nganti tekan 20 taun lan angka sing luwih dhuwur, iwak banyu adhem biasane duwe umur umure rong taun nganti taun 15.

Muga-muga kanthi artikel iki sampeyan wis duwe ide sing luwih jelas suwene umure iwak lan umur pangarep-arep iwak cilik (lan ora pati cilik) sing biasane ana ing omah iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

44 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   iwak cilik ngandika

    uga lele aku isih urip 4 taun

  2.   lyneth :) ngandika

    Iwakku umure wis 5 taun lan ana ing tank iwak lan isih ana sisa-sisa

  3.   obed ngandika

    Aku duwe iwak singa lan saiki wis urip 5 taun

    1.    Julia ngandika

      Iwakku mati dina iki, 13 taun bareng aku. Aku rumangsa elek, nduwe tumor ing endhasku sing saya suwe saya gedhe. Esuk iki, dheweke turu nalika dheweke siyap-siyap tangi lan sorene seda.

  4.   Saka PainTer Seger ngandika

    Aku duwe iwak singa lan nganti saiki isih urip suwene 13 taun nanging tanpa dakelingake

  5.   superelisa ngandika

    Iwak banyu adhemku kayane wis sekarat, tulungana aku!

  6.   superelisa ngandika

    Iwakku wis mati, wis suwene 4 wulan

  7.   carla ngandika

    iwakku isih sepi banget lan ora gelem mangan !! Aku ora ngerti apa sing diduweni ... rong dina aku menehi panganan liyane. Aku ora ngerti yen bakal dadi. nulungi kaya sekarat

    1.    Diego Martinez ngandika

      Aku duwe iwak sing tilar donya ing wulan Maret lan aku kompetisi ing pungkasan Desember

  8.   genesis ngandika

    iwak umurku 4 taun mati iku teleskop gedhe

  9.   nytcyvette ngandika

    Aku duwe iwak oscar sing umure suwene 13 taun.

  10.   cristian ngandika

    Kepiye carane aku nindakake kanggo pH lan suhu yen aku duwe sawetara jinis siklon ing akuarium

    1.    ani ngandika

      kanggo 32

  11.   ani ngandika

    parkitku umure 15 taun

  12.   Achilles ngandika

    Aku duwe Acanthurus Achilles lan wis ana ing akuarium suwene 4 taun sewulan ...

  13.   Eduardo ngandika

    wis duwe iwak akeh, sing paling akeh urip yaiku menek: patbelas taun !!!!!!! Dheweke tilar donya sawetara dina sawise asu sing padha umur padha tilar donya …… ​​.. bisa uga amarga sedhih nalika ora weruh dheweke, aku ora ngerti yen bakal ndeleng akeh, nanging nalika Hercules nyedhaki fishbowl skala aku obah kaya sing dakkandhakake, nglayang haha

  14.   Guadalupe ngandika

    Halo! Anjingku wis ana ing kono telung taun lan ora kepengin pindhah akeh lan posisi vertikal lan napas kanthi cepet

  15.   lic ximena ngandika

    uga ora kabeh sing dikandhakake iku bener
    Aku ahli biologi kelautan

  16.   Daniel ngandika

    Aku duwe characius sajrone 9 taun lan gedhe banget yen awak ora pas ing telapak tangan lan siji liyane sing kurang umur lan ukurane

  17.   anahi ngandika

    Halo, aku duwe iwak sing dhewekan lan ana ing tangki iwak 50 liter lan udakara udakara 15 taun lan aku ora ngerti apa sejatine lan sejatine wong miskin ora duwe ati-ati banget

  18.   Marta ngandika

    Aku duwe iwak jeruk, sing regane 100 peseta nalika semana, lan ing tank kaca, sing umume, aku urip 17 taun. Mesthine, ganti banyu saben rong-telung dina lan mesthi ngresiki watu ing sisih ngisor.
    Kanggo iwak cilik, iki dadi drama nalika seda.

  19.   sara ngandika

    Dheweke ninggalake aku iwak loro miturut panjaluk, lan sawise telung dina dheweke tilar donya, dheweke wis urip patang taun lan aku ngrawat kanthi apik, nanging aku ora ngerti apa sing kedadeyan.

  20.   Gambar placeholder Luis Eduardo Manotas ngandika

    Iwak Aequidens diadema (mojarrita) minangka predator larva culika (nyamuk) nularake Dengue, Chikungunya lan Zica; adaptasi karo banyu ing kolam omah kanggo digunakake ing njero omah lan njamin ngilangake sumber nyamuk.
    Luis Eduardo Manotas S. MD.

  21.   Nelson ngandika

    Iwakku wis 100, aku ora ngerti iwak utawa kura-kura xD!

  22.   mariana ngandika

    Iwakku wis umur 11 taun lan tank iki 35 cm nganti 16 cm, lan ora apa-apa, aku mung kelangan mripat!

  23.   fina mila capellades ngandika

    awake dhewe duwe iwak sing umure 20 taun

  24.   Alejandro ngandika

    Aku duwe iwak ing omah ing tangki iwak lan umure suwene 15 taun suwene 16 taun (iwak banyu emas lan tuwa uga diarani pembersih ngisor)

  25.   mesem ngandika

    Ya, aku ganti banyu dadi iwakku saben 3 wulan utawa luwih lan ana ing tank iwak sing wis ora pas. Wis digawe kita ageng! Muga-muga bisa tahan 20 taun.

    Cathetan: iku salah sawijining trinket banyu adhem

  26.   Stephanie ngandika

    Aku duwe iwak sing digawe minangka molly lan isih bisa urip nganti obah, umure wis 3 taun lan dheweke dipateni saiki dhewe lan dheweke wis udakara 4 taun karo aku, ing tank iwak sing sederhana lan ora peduli. Ditambahake kanggo digunakake kanggo eksperimen biologi. Dheweke abadi hahaha.

  27.   Rodrigo ngandika

    Aku seneng ... Aku duwe iwak saka ukuran phalanx. Dina iki dheweke duwe tangan sing ditutup. Banyu adhem 5 taun ing tank iwak. Temenan aku ngganti dheweke luwih gedhe. Nanging aku pengin sampeyan urip dawa ...

  28.   María ngandika

    Dheweke menehi udakara 17 iwak banyu adhem cilik lan sajrone 15 dina kepungkur dheweke wis kepenak. Aku ora ngerti apa sing kedadeyan. Dheweke duwe 4 wulan karo kita ditambah 6 wulan karo sapa wae sing menehi aku.

  29.   Tulung tulung ngandika

    Anjingku Dorozi mangan iwakku nanging dak kira urip amarga aku keprungu ambegan

  30.   Raulom ngandika

    Aku duwe teleskop umur 2 taun lan bakal dakurus supaya suwene 5 taun maneh.

  31.   john ngandika

    Ya, yen umure bisa suwe, kita ing omah duwe telung iwak ing akuarium wiwit taun 2008, siji mati 2 taun kepungkur, mula isih wolung wulan kepungkur lan isih ana siji sing isih urip lan kita tetep njaga.

  32.   Cardenas ngandika

    Aku duwe iwak banyu adhem sing murah, umure wis 9 taun, wis slamet wiwit wiwitan hipotermia, kurang oksigen Aku malah digigit iwak liyane lan kaya-kaya ora cukup suwe-suwe mangan roti, mula aku mikir bakal ngancani aku luwih suwe, chiqui iku kabeh medan

  33.   Pilar ngandika

    Iwakku minangka salah sawijining jeruk lan umure 20 taun, mesthi dhewekan lan ing tangki iwak, saiki 20 liter

  34.   paulina ngandika

    Aku duwe iwak 2, iwakku umure luwih saka 5 taun

  35.   HELP PLEASE I am your FAN NUMBER ONE ngandika

    PESTIEKU 3 HARI, APA AKU NGAKAK LAKU 6 HARI TANPA 5 ??

  36.   pollardo fernandez ngandika

    Aku duwe iwak kontol sing ora ngerti suwene bakal urip nanging ora mandheg obah

  37.   Álvaro ngandika

    Aku duwe tendha oranye. Aku duwe ing wadhah sing padha karo sing diwenehake, lan sejatine aku nyekel akeh. Iwak iki umure wis 5 taun. Iwak iki minangka tahap ing uripku, aku tuku nalika Hiba ing taun pisanan ESO lan saiki aku lagi ing siklus latihan, aku ngerti apa sejatine. Yen salah sawijining dina dheweke lunga, bagean saka aku uga melu dheweke. Kayane sedulur cilik, ora preduli sepele, sampeyan tresna karo sedulur.

  38.   lintang ngandika

    Napa sampeyan ora ujar suwene utawa suwene umur dheweke?

  39.   JORGE ngandika

    Iwak lebiasin utawa puddleku urip nganti 12 taun lan tilar donya minangka wong tuwa, wis praktis bungkuk lan mung mripat wuta, kajaba warnane meh perak-ijo wis katon ireng lancip ing wetenge ... Dheweke malah kepengin golek iwak sing luwih cilik kaya guppy sing dakparingake ...

  40.   Luis Antago Herrera Betancourt ngandika

    Aku seneng iwak lucu banget, ana akeh spesies matur nuwun kanggo informasi

  41.   Adriana mazzantini ngandika

    Iwakku ing tangki mesthi urip luwih saka 15 taun, iwak emas sing saiki dakgawe wis tuwa lan isih urip, umure umure 16 utawa 17 taun isih….