Substrat kanggo tanduran akuarium

tanduran banyu

ing tanduran banyu iku luwih saka sekedar obyek hiasan. Dheweke minangka makhluk urip lan mbutuhake sawetara perawatan lan perawatan tartamtu kanggo pembangunan. Ing njero landasan duwe peran penting kanggo pangembangan keseimbangan biologis sing padha lan keseimbangan ekosistem akuarium.

Tanduran alami perlu mikro lan macronutrients kanggo berkembang kanthi bener. Koloni bakteri sing tanggung jawab kanggo transformasi nitrit dadi nitrat lan sing terakhir dadi gas nitrogen sing ora bahaya bakal mapan ing landasan kasebut.


ing substrat diklasifikasikake miturut ukuran, warna, tekstur lan komposisi kimia. Saka kana, kita bakal nemokake silt, lempung lan pasir sing alus lan kandel saka wedhi nganti gravel. Butiran penting amarga bisa ningkatake sirkulasi banyu lan njamin substrat sing sehat ora ana metana lan hidrogen sulfida sing diasilake saka kerikil sing kompak.

Ukuran becik lan bener yaiku ukuran banyu sing alon nanging terus kanggo pangembangan sing bener oyot tanduran. Sing paling cocog yaiku sing diklasifikasikake minangka pasir kasar, saka kandel siji milimeter, kanthi kerikil antara 3 lan 5 mm sing dituduhake. Sampeyan kudu dipikirake manawa substrat kalsium sing sugih kalsium bakal dikontraindikake kanggo akuarium kanthi kebutuhan banyu sing alus lan asem. Nanging, mupangate kanggo tank banyu sing abot lan alkali.

Babagan volume, sanajan ora ana aturan sing tetep, iku luwih gampang ojo jero banget, ing antarane 8 lan 10 cm ing sisih ngarep tank lan 15 utawa 20 kanggo mburi. Yen kita milih nyelehake kabel pemanas ing latar mburi, umume dipasang langsung ing kaca dhasar. Dene warna, miturut estetika sing ditututi akuarium lan iwak. Lan aja nganti substrat kanthi bentuk sing agresif utawa landhep kayata watu vulkanik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.