Tanduran akuarium

ana macem-macem jinis tanduran akuarium miturut sarat sampeyan

Yen duwe akuarium, sampeyan kudu milih tanduran sing bakal ditrapake kanggo kaendahane, uga migunani lan fungsine kanggo urip iwak. Kadhangkala, ana macem-macem jinis tanduran (asli utawa buatan) saéngga angel milih sing cocog kanggo akuarium.

Ing kene kita bakal mulang sampeyan sawetara tetanduran paling apik kanggo kabeh jinis akuarium lan sawetara sing luwih khusus kanggo spesies tartamtu. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan tanduran akuarium?

Tanduran akuarium paling apik

Nalika miwiti karo dekorasi akuarium, mesthi ana pikirane nggawe tangki iwak paling cedhak karo ekosistem alam ing endi iwak kasebut. Kanggo iki, kudu duwe kabecikan tanduran akuarium. Ana tanduran akuarium plastik lan tanduran alami. Yen sampeyan duwe tetanduran nyata, sampeyan kudu ngerti keprigelane lan spesies iwak apa sing bakal sampeyan duwe supaya bisa harmoni ing ekosistem sing padha.

Ing artikel iki, kita bakal ngobrol babagan tetanduran akuarium sing paling apik lan kita bakal menehi sawetara opsi supaya sampeyan bisa tuku sing paling cocog karo sampeyan.

Sabanjure, kita bakal nuduhake sampeyan sawetara model sing paling dituntut lan apa liyane sing bisa disesuaikan karo umume jinis akuarium sing biasane digunakake wong.

pietypet

Kita miwiti karo tanduran akuarium plastik klasik. Model iki dilengkapi set tanduran akuarium sing cocog karo akuarium ukuran 5-15 galon. Werna cukup cetha lan rinci babagan detail supaya sampeyan bisa nambah urip ing tank. Coba simulasi apa sejatine tanduran supaya lingkungan iwak dadi cedhak karo ekosistem alami.

Model iki kalebu ornamen akuarium lan 8 macem-macem jinis tanduran akuarium plastik ijo. Tanduran ukurane beda-beda wiwit 5 nganti 18 cm. Bahan iki ora beracun, mula yen iwak ora sengaja nyakot, ora bakal ana kedadeyan apa-apa. Iki kasusun saka plastik, resin lan basis keramik. Iki digunakake kanggo akuarium banyu seger lan uyah amarga ora kena pengaruh karo pH tank.

Kabeh tanduran duwe alas cilik sing bakal dilebokake mula ora bisa ngambang ing akuarium. Ornament kasebut cukup realistis lan bisa nyedhiyakake papan ndhelik kanggo iwak cilik. Sampeyan bisa tuku model iki kanthi ngeklik Kene.

JDYW

Iki minangka model liyane sing duwe fitur iwak sing cukup awet lan ora bahaya. Yaiku tanduran plastik sing dhasar dibangun nganggo keramik lan ora duwe ambune sing ora enak. Ora ngrusak iwak utawa lingkungan akuatik. Uga ora bakal teyeng utawa bosok. Tanduran iki realistis banget lan nirokake gerakan tanduran nalika ana ing banyu.

Iki nduweni dhuwur sing apik kanggo akuarium kanthi basis sing njamin keamanan total tanduran lan ngidini iwak duwe papan kanggo dolanan lan ndhelik. Amarga morfologi, mula gampang dibersihake yen reget. Sampeyan mung kudu direndhem nganggo banyu anget kanggo mbusak lebu sing ana. Ukurane 52 cm lan bobote udakara 270 gram. Plastik kasebut dirancang supaya tanduran tetep stabil ing papan sing sampeyan lebokake. Sampeyan bisa tuku tanduran iki kanthi ngeklik Kene.

luem

Iki minangka salah sawijining tanduran sing sampurna kanggo dipasang ing sisih ngisor akuarium. Iki sing mbantu nyusun lanskap latar mburi. Wis warna ijo bahan. Iki digawe saka plastik lan wis ukuran 20x8x16cm lan bobote 200 gr. Bisa digunakake kanggo banyu seger lan uyah lan ora beracun. Bisa dicuci kanthi gampang lan dekorasi sing apik kanggo tangki iwak.

Dirancang kanthi basis keramik sing ndadekake stabil. Cukup awet lan ramah lingkungan. Apa nganggo model kaya iki kanthi ngeklik Kene.

Marina Natural

Model iki cukup realistis lan cepet banget. Iki minangka salah sawijining model paling apik sing bisa dituku yen pengin menehi sentuhan sing luwih alami. menyang akuarium tanpa mbutuhake tanduran nyata. Cukup kanggo tutul lan aman kanggo kabeh jinis akuarium.

Werna godhonge ijo lan abang. Bisa dadi kombinasi sing apik karo tanduran liya sing duwe warna liyane sing apik banget supaya bisa menehi game warna sing uga bisa dikombinasikake karo iwak. Pilih kanthi ngeklik Kene.

Jinis tanduran akuarium

saben tanduran akuarium mbutuhake perawatan tartamtu

Yen pengin entuk tanduran kanggo akuarium, kita bakal nemoni sawetara jeneng aneh lan kadang-kadang, angel ngerti manawa tanduran bakal cocog kanggo iwak kita. Tanduran (yen nyata) uga mbutuhake sawetara kahanan kayata banyu resik, lampu tartamtu, ukuran akuarium sing cocog, lsp.

Salah sawijining masalah sing ditemokake nalika milih tanduran kanggo akuarium lanAku ngerti manawa meh kabeh duwe jeneng ilmiah. Dadi, luwih rumit kanggo ngakoni. Nanging, dudu perkara sing kudu medeni, amarga kita mbaka sethithik bakal kenal karo dheweke lan saben-saben kita bakal luwih akrab karo dheweke.

Kita bakal miwiti kanthi njlentrehake sawetara jinis tanduran adhedhasar kesulitan sing kudu dijaga lan estetika, sing sawise dadi tanduran utama akuarium.

Tanduran kanggo proses muter

Babagan sing kudu dilakoni nalika miwiti akuarium anyar wiwit wiwitan yaiku nggawe koloni bakteri sing nindakake fungsi reresik. Fungsi iki adhedhasar rubah sampah dadi senyawa sing ora mbebayani kanggo iwak kita. Proses muter iki udakara udakara sewulan, mula sajrone kita ora bakal bisa ngenalake iwak menyang akuarium, amarga banyune bakal beracun.

Sajrone proses muter, kita bisa ngenalake tanduran sing mbantu kita nambah proses kanthi nyepetake. Tanduran nggunakake amonia, nitrit lan nitrat sing bisa beracun kanggo iwak. Tanduran sing paling cocog kanggo proses iki yaiku tanduran sing tuwuh kanthi cepet, yaiku oksigen ing banyu lan dadi konsumen nitrat. Dheweke ora mbutuhake ati-ati banget, gampang dijaga tanduran.

Contone, kita nemokake rong jinis tanduran sing cocog kanggo proses muter:

  • Pisanan yaiku buntut rubah (Ceratophyllum demersum): Tanduran sing gampang banget dirawat, mundhak cepet bangetOra butuh cahya sithik lan kontribusi CO2 ora prelu.

buntute rubah tuwuh cepet banget

  • Sing nomer loro yaiku ambulia (Limnophila sessiliflora): Butuh luwih entheng tinimbang sing sadurunge, nanging uga gampang dijaga, tuwuh kanthi cepet lan luwih apik.

Ambulia minangka tanduran sing nulungi proses muter

Tanduran sing mbutuhake sithik cahya

Yen sampeyan isih anyar ing jagad akuarium, luwih becik miwiti kanthi nduwe tanduran sing kurang sithik. Biasane, tanduran iki mbutuhake perawatan lan kurang perawatan (yen kita anyar, bayangake yen wis ngurus iwak, uga kuwatir karo tanduran).  Tanduran iki tuwuh kanthi subur nalika saya kleleb ing akuarium. Iki bakal dadi limbah iwak (biasane nitrat), bagean panganan sing ditambahake (fosfat) lan meh ora butuh penerangan kanggo tuwuh. Pupuk umum sing sithik bakal nuwuhake tansaya kuwat, sing kudu ditambahake kanthi periodik nanging ora ana jinis kontrol liyane.

Pupuk sing kudu digunakake yaiku sing nyedhiyakake kalium lan mikronutrien, dosis kaping siji utawa kaping pindho saben minggu:

  • Pupuk cair dhasar aquili: pupuk sing sederhana lan murah
  • Pupuk kembang Seachem: pupuk paling canggih saka merek Seachem sing prestisius

Ing antarane tetanduran iki sing mbutuhake cahya sithik:

  • Pakis jawa (Mikropon Pteropus): Saiki ana ing akuarium paling dening resistensi lan gampang pangopènan. Wutah moderat lan ora mbutuhake kontribusi CO2.

pakis jawa asring banget

  • Anubia barteri: Iki minangka macem-macem Anubias sing paling digunakake. Ora mbutuhake perawatan lan godhonge amba lan dibunderake.

anubia barteri digunakake ing meh kabeh akuarium

  • Hygrophila Polysperma: Tanduran tahan, godhong cilik lan gagang sing dawane bisa nganti dhuwur. Kanthi cahya sing apik, godhong ndhuwur dadi wernane abang. Iki digunakake minangka panandha kekurangan kalium.

Hygrophila Polysperma iku atos banget

  • Vallisneria americana gigantea: Tanduran nganggo godhong pita, macem-macem iki duwe godhong paling jembar. Nyebar kanthi gampang liwat landasan kanthi mbusak stolon anyar, apik kanggo nggawe langsir ing sisih ngisor akuarium.

Vallisneria americana gigantea

Tanduran akuarium miturut posisi sing bakal ana

Kaping pisanan, yen kita isih anyar ing jagad akuarium iki, tanduran apa wae wis cukup kanggo kita, lan kanthi ndeleng iwak sing sehat, kita bakal seneng. Nanging, yen luwih akeh mlebu ing akuarium, luwih akeh jinis tanduran sing pengin dilebokake. Supaya ora nyelehake tanduran tanpa jinis utawa prioritas, kita bakal nggawe dhaptar tanduran gumantung saka ukuran lan posisi sing dikuwasani ing akuarium supaya optimal.

Tanduran posisi maju

Sisih ngarep akuarium paling apik, amarga iku sing paling bakal dituduhake ing umum utawa mung sing paling katon. Mangkono, tanduran sing kita pilih ing sisih ngarep kudu luwih jelas lan kita bakal milih kanthi luwih rinci. Sisa tanduran "nglindhungi", mula cenderung dadi protagonis ing persiyapan lanskap akuatik.

Tanduran sing paling apik kanggo sisih ngarep akuarium yaiku upholsteri sing tuwuh sithik. Tanduran iki nglapisi landasan kanthi cara sing seragam kanggo nggawe padang rumput sing asri. Masalahe yaiku, umume, tanduran iki luwih nuntut. Dheweke mbutuhake luwih akeh cahya, pupuk periodik, mbutuhake tambahan CO2, lsp. Kabeh sing ayu dibayar luwih akeh. Sanajan ana uga tanduran kain pelapis sing ora mbutuhake perawatan banget, mula kita ora prelu nandur modal akeh.

Ing kene kita budhal karo sawetara tanduran bahan pelapis sing paling akeh digunakake:

  • Sagittaria subulata: Tanduran iki ora mbutuhake tambahan CO2 lan uga ora mbutuhake cahya akeh. Iki minangka tanduran pelapis paling gampang kanggo njaga. Tekan dhuwur medium, nyebar liwat stolon kanthi gampang.

Sagittaria subulata minangka sing paling gampang dijaga

  • Glossostigma elatinoides: Tanduran iki mbutuhake tambahan CO2 kanggo njaga. Uga mbutuhake cahya sing dhuwur. Dheweke duwe godhong bunder lan Iki digunakake kanthi umum minangka kain pelapis kanggo kaendahan lan ukurane sing cilik.

Glossostigma Elatinoides minangka tanduran panel sing akeh digunakake

  • Marsilea hirsuta: Kanggo tanduran iki, disaranake nambahake tambahan CO2 lan cahya sedheng. Iki nyebar ing kabeh latar mburi, kalebu wilayah sing kurang cahya. Butuh 2 utawa 4 godhong gumantung saka cahya sing tekane.

Marsilea Hirsuta digunakake kanggo dana akuarium

Tanduran dhuwur sedheng

Tanduran sing tuwuh nganti ukuran medium digunakake kanggo macem-macem tujuan. Ing kasus ora duwe tanduran kain pelapis, Kita bisa nggunakake kanggo nggawe area bushy tanpa ngalangi wilayah mburi akuarium. Dheweke uga bisa nggawe transisi menyang wilayah pungkasan akuarium supaya pangowahan kasebut ora bisa diucapake. Ana macem-macem jinis tanduran kanthi ukuran sedheng gumantung karo sarat sing dibutuhake.

We conto sawetara:

  • Staurogyne rubescens: Iki ora mbutuhake akeh cahya, nanging luwih becik nambahake tambahan CO2. Umume shrubby saka medium, ora tuwuh luwih saka 5-6cm.

Staurogyne Rubescens biasane tuwuh 5-6 sentimeter

  • Echinodorus Vesuvius: Tanduran iki ora mbutuhake tambahan CO2 lan godhong kriting banget.

Echinodorus Vesuvius kanggo setengah akuarium

  • Pogostemon Helferi: Tanduran kondhang ing lanskap akuatik kanthi bentuk, beda banget karo liyane. Bisa digunakake minangka tanduran rencana tengah utawa uga minangka bahan pelapis. Disaranake nambahake tambahan CO2 lan mbutuhake cahya sedheng.

Pogostemon Helferi digunakake ing lanskap akuarium

Tanduran anti-ganggang lan akuarium kanthi cichlids

Ana tanduran akuarium sing nyegah munculé ganggang, amarga tuwuh cepet banget lan ngonsumsi nitrat saka lingkungan, yaiku sing biasane nyebabake tuwuh ganggang. Foxtail sing kasebut ing ndhuwur bisa digunakake kanthi sampurna minangka tanduran anti-ganggang, amarga tuwuh kanthi cepet lan akeh mangan nitrat. Iki minangka tanduran sing kudu dipotong kaping pirang-pirang amarga umume tuwuh.

Minangka kanggo wong sing seneng ngurus cichlids Afrika, dheweke kudu ngerti manawa iwak iki menehi tanduran kanggo akuarium. Sawetara seneng ngeruk landasan sing nggawe tanduran ngeculke, utawa sanajan nglangi, bisa ngrusak lan ngeculake.. Mula, tanduran sing adaptasi karo jinis iwak iki dibutuhake.

Antarane kalebu:

  • Pakis jawa (kasebut ing ndhuwur)
  • Anubia barteri (uga kasebut ing ndhuwur)
  • Pedhang Amazon (Echinodorus amazonicus): Tanduran sing misuwur ing akuarium amarga gampang diopeni, godhong bentuke memanjang. Ora mbutuhake CO2 eksternal, bisa nemplek ing landasan lan ora butuh akeh cahya.

Echinodorus Amazonicus wis nempel ing landasan

Ganggang banyu adhem

Nalika nyebutake banyu adhem, tegese Akuarium sing ora duwe pemanas.  Ing jinis akuarium, iwak biasane vegetarian, mula kita kudu nggatekake manawa tanduran sing bisa dilebokake kudu tahan.

Mangkene sawetara tanduran sing tahan banyu adhem:

  • Fox buntut
  • Pakis jawa
  • Anubia barteri
  • Carolinian Bacopa: Tanduran nganggo gagang lan godhong daging, tahan lan cocog kanggo banyu adhem. Kanthi cahya sing apik, godhong ndhuwur dadi oranye. Ora mbutuhake CO2 eksternal.

Bacopa Caroliniana nolak suhu sing sithik

  • Vallisneria americana gigantea
  • Pedhang Amazon
  • Eleocharis Acicularis: Tanduran pelapis jinis suket kanthi sarat cahya sedheng, ukuran sedheng sing ndhukung suhu sithik. Dheweke ora mbutuhake CO2 eksternal.

Eleocharis Acicularis bisa digunakake ing acaurian banyu adhem

Ana akeh tanduran sing ana kanggo akuarium. Kita mung fokus ing sing paling umum lan digunakake, nanging ana ing kabeh wujud lan warna. Opo maneh, Penting, sampeyan kudu ngerti jinis tanduran sing dibutuhake iwak tartamtu, amarga bakal ana sawetara wong sing butuh jinis tanduran khusus supaya bisa urip.

Tanduran pelapis

Tanduran nutupi yaiku sing ana ing ngarep akuarium. Mula, dheweke mesthi dadi sing paling apik. Dheweke yaiku sing bakal katon kanthi mripat tanpa wuda. Tanduran sing kita pilih lan sing bakal dilebokake ing sisih ngarep mesthine paling apik. Sampeyan kudu milih kanthi rinci supaya ornamen bisa dioptimalake.

Sing paling apik yaiku tanduran upholsteri sing kurang.. Iki bisa nglapisi landasan kanthi merata lan nggawe padang rumput sing apik. Umume, yen tetanduran nyata, mula tanduran sing paling nuntut.

Tanduran tanpa landasan

JDYW

Nalika ngomong babagan tanduran sing ora duwe substrat, kita nuduhake kasunyatan manawa ora mbutuhake nutrisi. Dheweke bisa tuwuh ing gravel inert. Yaiku tetanduran sing kudu ditandur yen ora kalebu ing unsur dekorasi sing beda. Kanthi cara iki, sampeyan bisa duwe elemen dekorasi sing apik karo tanduran nyata yen sampeyan kudu duwe substrat sing kudu dijaga kanthi kualitas apik.

Tanduran oyot

luem

Dheweke minangka sing wis bosok ing kayu lan watu. Iki minangka tanduran kanthi sistem sing luwih gampang kanthi nambah dekorasi alami ing akuarium kita. Kanthi jinis tanduran iki, kita ora kudu ngenteni tuwuhe lan bakal menehi sumbangan hias sing gedhe.

Tanduran abang

Werna abang mesthi migunani kanggo akuarium amarga menehi kontras antarane ijo godhong. Ing antarane tanduran akuarium abang sing paling penting yaiku:

  • Alternanthera Reineckii
  • Ammania senegalensis
  • Sétan Abang Echinodorus
  • Cryptocoryne Albida Brown
  • Intan Abang Echinodorus
  • Echinodorus Ozelot
  • Ludwigia Repensen Rubin
  • Echinodorus Hadi Abang Mutiara
  • Echinodorus Fancy Twist
  • Chameleon Abang Echinodorus

Gampang dirawat

Marina Natural

Akeh wong sing golek tanduran sing gampang dirawat nalika nggawa tanduran nyata ing akuarium. Iki dhaptar sing paling gampang diurus:

  • Cryptocorynes
  • Echinodorus
  • Anubias
  • ambulans
  • Vallisnerias
  • Hygrophila Polysperma
  • Pakis jawa
  • Lumut akuatik

Tanduran oksigen

pietypet

Yaiku sing nyedhiyakake pasokan oksigen kanggo banyu. Aerasi iku penting kanggo njaga kesehatan iwak sing apik. Ing ngisor iki sawetara tanduran oksigen paling apik:

  • Ceratophyllum demersum
  • egeria kandhel
  • Hottonia palustris
  • Myriophylum brasilensis
  • Myriophyllum aquaticum
  • Akuatikum orontium
  • Ranunculus aquatilis
  • Vallisneria gigantea

Pertimbangan Tanaman Akuarium liyane


Nalika kita duwe akuarium ing omahSaliyane ngurus faktor-faktor kayata suhu, pH, keasaman, lan liya-liyane, kita kudu nggatekake tanduran sing ana ing akuarium. Tanduran iki kudu tetep ing kondisi sing apik, supaya ora ana masalah kesehatan karo kewan kita, utawa bakteri utawa jamur sing nyebar.

Penting banget tanduran sing ana ing akuarium Dheweke dijaga tetep urip lan ing kahanan sing sampurna saengga iwak kasebut kepenak ing habitat, bisa ndhelikake ing njero, utawa kenapa ora. Elinga yen tanduran akuarium sing wis ditandur ing njero akuarium, luwih dhisik kudu seger lan urip. Amarga iku, saiki kita menehi saran supaya tanduran bisa nindakake fungsine ing kolam kita.

Minangka langkah kaping pisanan, kudu nandur tanduran supaya kondisine apik banget akeh cahya lan CO2. Yen faktor kasebut ora cukup, aku ora menehi saran supaya sampeyan pupuk pupuk tanduran, amarga zat kasebut bisa kakehan, nanging sampeyan bisa nambah kalium kanthi jumlah sithik.

Ing cilik saka tanduran akuarium sing ngambang, nalika godhonge katon katon ing permukaan, lan luwih cedhak karo sinar srengenge, bisa mblokir cahya tanduran liya sing ana ing njero akuarium, mula luwih becik sampeyan aja nganti tuwuh dawa nganti cilik sing bisa ngrasakake sinar matahari.

Kanthi cara sing padha, aku nyaranake nggunakake jinis kerikil sing ukurane antara 3 lan 5 milimeter amarga sing luwih alus lan luwih cilik bisa nyedhot oyot tanduran, dadi bosok lan mati. Kajaba, sanajan pH banyu netral dituduhake, elinga manawa tanduran luwih milih tanduran sing rada asem.

Perawatan apa sing dibutuhake tanduran akuarium?

Tanduran sing nyedhiyakake oksigen

Tanduran akuarium butuh perawatan utama supaya tetep sehat. Sampeyan kudu netepi sawetara syarat lan ketemu. Kita bakal nganalisa siji-siji:

  • Luz: jumlah cahya sing mlebu akuarium minangka faktor dhasar. Kudu entheng kualitas lan jumlah sing cukup. Tanduran ngambang mbutuhake kurang cahya amarga luwih cedhak karo permukaan. Tanduran liyane kudu luwih sithik. Kanggo iki, bisa uga cahya alami lan gawean.
  • CO2: Cukup migunani kanggo ditrapake ing akuarium, ora mung amarga minangka nutrisi penting kanggo tanduran kanggo fotosintesis, nanging uga bisa mbantu ngedhunake pH banyu. Iki perlu kanggo ngasilake kahanan sing apik kanggo tanduran. Kajaba iku, mbantu nyuda akeh ganggang sing ora dikarepake.
  • Pupuk: Yen kita duwe cukup cahya lan CO2, kita kudu nambah sawetara pupuk supaya tanduran duwe nutrisi sing dibutuhake. Sampeyan kudu ngetrapake alon-alon supaya ora ngluwihi nutrisi lan digunakake dening alga.
  • Substratum: landasan kasebut ora perlu banget dening tanduran. Nyatane, ana tanduran sing ora butuh landasan. Nanging, substrat iki bisa dipikolehi kanthi gampang ing toko hewan peliharaan lan tanduran bakal matur nuwun anggere mbutuhake.

Napa apik yen dilebokake tanduran ing akuarium?

Varietas tanduran akuarium

Nyelehake tanduran ing akuarium bisa dadi sebab sing apik. Anggere tanduran nyata, kita bisa entuk manfaat saka kabeh fitur sing ana ing tangki iwak. Ayo goleki sebab kenapa luwih becik nyelehake tanduran ing akuarium:

  • Dheweke bisa nggunakake nutrisi beracun saka tangki iwak kita lan mbantu kesehatan iwak lan kabeh ekosistem.
  • Dheweke nyedhiyakake oksigen ing banyu saengga mbantu iwak kasebut ambegan kanthi apik.
  • Dheweke nyedhiyakake bagean kanggo dolanan iwak lan sekaligus dadi papan ndhelik kanggo akeh wong.
  • Ing alam, iwak nggunakake tanduran kanggo endhog. Mula, ing akuarium uga bakal nggunakake tanduran iki minangka papan perlindungan tumrap anake sing isih cilik.
  • Nalika fotosintesis, mbantu ngontrol nyebarake alga.
  • Iki mbantu kita nambah estetika akuarium.
  • Kita bisa nggawe lanskap sing apik.

Kaya sing sampeyan ngerteni, tanduran akuarium minangka pilihan sing apik kanggo dekorasi lan ningkatake kualitas tangki iwak kita. Muga-muga kanthi tips lan informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan tanduran akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   oliver ngandika

    kiriman sing apik banget, mbantu aku njlentrehake keraguan, sanajan duwe pengalaman ing akuarium, sampeyan mesthi sinau sing anyar, salam

  2.   adriana sanabria ngandika

    Salam, matur nuwun kanggo informasi, aku pengin ngerti saka endi njaluk tanduran.

    1.    John Perez ngandika

      Aku uga kepengin ngerti ngendi kanggo entuk tanduran kanggo akuarium.

      Apa sampeyan bisa nulungi aku?

      Gracias