Tanduran Akuatik ing Akuarium kita


Ing pirang-pirang akuarium sing ditemokake ing uripku, tanduran banyu sing manggon ing njero omah, duwe luwih terkenal tinimbang iwak cilik sing padha nglangi akuarium. Saiki, nduwe tanduran akuatik ing tangki iwak kita dadi luwih penting, ora mung amarga dekorasi lan estetika, nanging uga amarga pentinge tanduran lan mupangat sing bisa ditindakake menyang akuarium kita.

La fungsi utama tanduran iki Iki kanggo nutup siklus nitrogen lan nyedhiyakake iwak lan makhluk sing urip ing kono, akeh oksigen sing larut ing banyu. Kanthi cara sing padha, akeh iwak, utamane sing paling cilik, nggunakake asring banget minangka papan perlindungan utawa papan ndhelik kanggo nglindhungi awake dhewe saka iwak sing luwih gedhe utawa supaya ora dipangan.

Nalika tuku tanduran kanggo akuarium, penting kita kudu yakin faktor kayata:

  • PH banyu: PH minangka potensial hidrogen lan yen pengin duwe tanduran kudu netral, yaiku duwe pH 7.
  • Kekerasan banyu: Kekerasan banyu tegese jumlah uyah sing ana ing njero, mula saya angel tegese garam luwih larut.
  • Suhu banyu
  • Lampu: Amarga tanduran butuh cahya kanggo nindakake proses fotosintesis, mula akuarium duwe pencahayaan sing cukup.
  • Spesies iwak sing ana ing njero akuarium lan spesies sing bisa kalebu ing njero njero iwak, amarga akeh iwak cilik sing bisa ngasilake tanduran lan mbesmi kebon banyu kita.

Aspek liyane sing kudu dipikirake sadurunge entuk tanduran kanggo akuarium yaiku ngerti cara milih lemah sing cocog kanggo ditandur, amarga iki bakal dadi nutrisi sing nyimpen gizi supaya bisa urip.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jorge ngandika

    Aku duwe tank iwak sing ana macem-macem (jinis hiu), bocah cilik, kabeh wong mung mangan sing iki, dheweke meh ora mangan utawa luwih becik ora mangan, bakal dadi jinis panganan (serpih) sing disaranake kula damel. Matur nuwun kanthi sanget