Thermometer akuarium

Thermometers penting kanggo akuarium

Termometer akuarium minangka alat dhasar sing bisa ngontrol suhu akuarium. Dadi, kita bisa ndeleng sepisanan yen banyu ora panas, utawa adhem, kudune, ana prekara sing penting banget yen kita pengin njaga iwak sehat lan bebas stres.

Nanging, kita bisa uga kudu takon babagan: jinis sing paling apik? Apa sing kudu dipikirake nalika dipasang? Ing kasus apa wajib diwenehi termometer akuarium? Kita bakal mangsuli pitakon kasebut ing ngisor iki. Kajaba iku, disaranake uga supaya maca artikel sing gegandhengan iki suhu sing cocog kanggo iwak tropis banyu tawar.

Thermometers paling apik kanggo akuarium

Apa kepenak duwe termometer ing akuarium?

Loro udang ing cangkang iwak

Termometer akuarium mesthi apike, lan ora mung ing kasus akuarium tropis, sing mbutuhake suhu sing luwih dhuwur, nanging ing kabeh jinis akuarium. Thermometer, Kanthi ngidini sampeyan ngawasi suhu banyu, sampeyan bisa ngerti manawa suhune ganti ing wektu sing beda-beda saben dina, utawa uga kanggo ngidentifikasi masalah sing bisa diatasi kanthi suhu banyu sing kudu dirampungake supaya iwak lan tanduran sampeyan tetep sehat.

Lan iku ekosistem akuarium minangka barang sing alus banget, sing mbutuhake suhu sing stabil supaya kabeh ora mlebu neraka. Pangowahan suhu, kayata, bisa nggawe iwak sampeyan lara, amarga ana owah-owahan banyu minangka stres utama. Pramila penting banget alat iki, supaya bisa mriksa data kaping pirang-pirang dina (luwih-luwih yen sampeyan wis ngowahi banyu ing tank utawa sawise mangan), supaya kapan wae sampeyan bisa ngerti kahanane.

Jinis termometer akuarium

Antarane thermometers kanggo akuarium ana macem-macem pilihan, masing-masing duwe pro lan kontra dhewe, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki:

Interior

Termometri njero ruangan, kaya sing diandharake, dilebokake ing njero akuarium, supaya bisa maca banyu sing akurat banget. Kajaba iku, yen sampeyan duwe akuarium sing gedhe banget, sampeyan bisa nggunakake sawetara sekaligus kanggo mesthekake yen kabeh banyu padha karo suhu sing padha. Biasane cukup murah lan ana macem-macem jinis supaya sampeyan bisa milih sing paling cocog karo kebutuhan sampeyan lan akuarium, kayata nganggo cangkir sedhot, kanthi bobote nganti ...

Nanging, dheweke duwe sawetara kekurangan, kayata fragility yen digawe saka kaca, mula ora cocog kanggo akuarium kanthi iwak gedhe, utawa kangelan maca suhu amarga durung mesthi ditempelake ing kaca akuarium.

LCD

Layar LCD minangka cara termometer iki nuduhake suhu, uga dikenal kanthi digital. Kajaba layar, sing ana ing njaba akuarium, dheweke njupuk suhu kanthi soket sing dilebokake ing njero banyu, sing minangka salah sawijining cara sing paling efisien sing bakal ditemokake kanggo ndeleng suhu ing banyu kasebut.

Uga, biasane layar cukup gedhe lan ngidini kita ndeleng nomer kanthi cepet, sing menehi penambahan.

digital

Thermometers Digital temtu sing paling efisien nalika ngontrol suhu banyu ing akuarium kita. Umume kalebu tampilan sing nuduhake suhu, sing dilebokake ing njaba akuarium, lan sensor sing dilebokake ing njero ruangan (mulane efisien banget kanggo ngukur suhu, amarga ora kena pengaruh suhu njaba). Pilihan liyane sing apik banget sing dilebokake sawetara model yaiku weker sing ngelingake yen suhu banyu mundhak utawa mudhun banget.

Mung nanging yaiku lagi paling larang saka dhaptar kasebut, lan sawetara duwe kabel sensor sing rada cekak, mula luwih becik mriksa kanthi tliti babagan spesifikasi sadurunge tuku.

Saka Cristal

Klasik paling klasik: termometer kaca ngidini sampeyan ngukur suhu banyu kanthi cara kuno. Biasane nggabungake cangkir sedhot utawa dibentuk kaya tongkat kanggo digantung ing gelas lan nahan bentuk sing vertikal, saengga luwih gampang ndeleng suhu. Uga, regane murah banget.

Nanging, duwe kekurangan utama, kerapuhan, dadi dudu pilihan sing disaranake kanggo akuarium sing iwak gedhe utawa gugup. Saliyane, dheweke cenderung duwe tokoh sing sithik banget, sing angel diwaca.

Kanthi tuwung nyedhot

Piala sedhot minangka salah sawijining Cara utama kanggo njaga thermometers akuarium tetep jejeg. Dheweke cenderung dadi model sing murah banget sing digawe saka kaca, plastik utawa uga kalebu strip sederhana.

Sanajan praktis lan ekologis, cangkir nyedhot duwe kekurangan sing jelas, lan iku asring tiba, sing bisa dadi bumper yen kudu mriksa suhu ing saben dina.

Sticker

Thermometers karo stiker Dheweke cenderung dadi jalur perekat sederhana sing ditandhani suhu banyu, nanging dilebokake ing njaba. Kaya sing wis diandharake sadurunge, ing thermometers LCD, murah banget, nanging, iki ora bisa dipercaya lan kita kudu ati-ati yen dipasang ing srengenge, amarga bisa uga ora menehi suhu sing pas kanggo banyune .

Pungkasane, keuntungan liyane yaiku gegayutan karo operasi termometer kasebut, wiwit kalebu tokoh gedhe sing ngowahi warna amarga suhu akuarium beda-beda (kaya swasana ati). Kanthi duwe tokoh gedhe, mula gampang diwaca.

Pemanas banyu kanthi termometer internal

Pungkasan, salah sawijining produk sing paling apik sing bakal ditemokake ing jagad termometer akuarium yaiku pemanas kanthi termometer internal, padha ngidini kita mateni manuk loro kanthi watu siji: kanggo panas banyu (ana prekara sing penting ing akuarium karo iwak tropis) lan kanggo ngukur suhu supaya tansah keprungu.

Nanging siji kekurangan sing ditemoni yaiku thermometer bisa uga ora weruh salah fungsi pemanas, amarga produk sing padha, yen duwe kaluputan bisa nyebabake kalor pemanas lan termometer.

Ing kasus apa prekara termometer ing akuarium wajib?

Iwak nglangi ing sandhing kerikil

Kita wis komentar sadurunge duwe termometer ing akuarium meh prentah, nanging pancen bisa dingerteni ing kasus-kasus ing ngisor iki:

  • Ing akuarium tropis, kudu dadi panas banyu lan tetep antara 22 lan 28 derajat, termometer iku kudu. Sawetara model malah ndhelik sawetara suhu iki, mula sampeyan bisa ndeleng kanthi mripat langsung yen suhu kasebut bener utawa ora.
  • Al ganti banyu akuarium Termometer uga minangka alat sing penting, amarga bisa ngelingake kemungkinan fluktuasi ing banyu anyar. Iwak pancen sensitif banget karo perubahan suhu sing ana ing banyu, sing luwih rentan nalika nindakake pangowahan banyu.
  • Pungkasan, thermometer uga bisa digunakake kanggo nggumunake pitakon manawa pemanas banyu wis ngalami kegagalan sing sampeyan bisa uga ora ngeweruhi. Pramila kita negesake manawa apike pemanas lan termometer kapisah, mula sampeyan bakal yakin manawa kalorone bisa digunakake kanthi mandiri.

Cara nyelehake termometer kanthi bener ing akuarium supaya bisa dipercaya

Termometer ngambang

Wangsulan kanggo bagean iki iku bakal gumantung banget karo jinis termometer sing digunakake, amarga saben wong duwe operasi sing beda. Contone:

  • ing thermometers sticker biasane dipasang ing njaba akuariumMula, kudu dijaga khusus supaya ora dilebokake langsung ing srengenge utawa cedhak sumber panas utawa hawa adhem (kayata pemanas utawa outlet AC).
  • Kajaba iku, thermometers kasebut kurang akurat ing akuarium gedhe, amarga tembok sing luwih kenthel bisa uga ora nuduhake suhu banyu sing bener.
  • ing Termometri njero ruangan mesthi dilebokake ing ndhuwur kerikil saka ngisor tank supaya bisa ndeleng wacan kanthi jelas (lan bener, mesthi).
  • Ing kasus a termometer ngambang, kudu direndhem supaya bisa menehi bacaan suhu sing bener.
  • Yen sampeyan pengin nggawe manawa thermometer cangkir nyedhot ora bakal mati, utawa sampeyan duwe iwak lemu sing bisa gampang obah, tambah tuwung nyedhot kapindho kanggo ngamanake.
  • Tansah coba thermometer, apa wae jinis, tansah adoh saka pemanas banyu akuarium, amarga iki uga bisa mengaruhi suhu sing didaftar.
  • Ing akuarium sing gedhe banget, sampeyan bisa nyebar sawetara termometer ngubengi papan kasebut supaya suhu tetep ing level ideal lan nyegah fluktuasi.
  • Kauntungan liyane yaiku duwe rong termometer ing akuarium sing padha yaiku ngidini sampeyan ndeleng manawa salah siji saka loro gagal lan wis ana pangowahan suhu ing banyu.
  • Pungkasan, iku penting lebokake thermometer ing papan sing ora ngganggu iwak nanging sekaligus ngidini sampeyan maca kanthi cepet.

Aja lali priksa instruksi thermometer sampeyan kanggo mesthekake cara paling apik kanggo nggunakake lan nggunakake paling, amarga saben model beda.

Apa sing kedadeyan yen thermometer akuarium rusak

Akeh iwak abang ing akuarium

Sadurunge, nenek-nenek njupuk suhu kanthi termometer sing lucu banget, diisi cairan perak sing apik banget nanging racun. Sanajan saiki arang banget utawa malah dilarang nggunakake merkuri ing produksi thermometers, bisa uga cara sing biasane digunakake kanggo model lawas, mula sampeyan kudu nggawe manawa thermometer sing bakal digunakake ora digawe saka bahan ikiYen ora, yen pecah, bisa ngracun iwak lan ngombe banyu.

Kebeneran thermometers modern ora digawe kanthi merkuri, nanging karo elemen liyane sing uga ngidini maca suhu sing bisa dipercaya, kayata alkohol sing dicelup abang. Yen salah sawijining thermometers rusak, bok manawa iwak sampeyan ora bakal bahaya, amarga alkohol ora bahaya.

Iwak nglangi cahya ing akuarium

Termometer akuarium iku kudu yen kita pengin suhu akuarium ora fluktuasi. lan iwak kita sehat lan seneng. Kajaba iku, ana akeh jinis sing meh ora bisa ditemokake sing ora cocog karo kabutuhane lan iwak. Marang kita, apa sampeyan wis nyoba salah siji jinis termometer iki? Sing luwih seneng Apa sampeyan mikir manawa wis menehi saran?

Muter SkripsiAkuariya


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)