Tes akuarium

Tes banyu iku penting kanggo kesehatan iwak

Tes akuarium ora mung disaranake, nanging bisa uga dianggep wajib kanggo njaga kualitas banyu lan njaga kesehatan iwak kita. Sederhana lan cepet banget digunakake, minangka alat sing mbantu para pamula lan profesional kanggo akuarisme.

Ing artikel iki, kita bakal nemokake sawetara pitakon sing paling migunani babagan tes akuarium., contone, kanggo apa, carane digunakake, paramèter sing diukur ... Lan, disaranake sampeyan uga ndeleng artikel liyane iki ing CO2 kanggo akuarium, salah sawijining elemen sing ana ing banyu sing kudu dikontrol.

Apa tes akuarium?

Iwak nglangi akuarium

Mesthi sampeyan wis ngerti, yen sampeyan duwe akuarium, iku kualitas banyu penting banget kanggo njaga kesehatan iwak. Kewan kasebut sensitif banget, mula ana perubahan lingkungane (lan, lingkungane sing paling cedhak yaiku banyu) bisa nyebabake masalah kesehatan lan luwih parah ing sawetara kasus.

Tes akuarium digunakake kanthi tepat kanggo iku, supaya sampeyan ngerti kapan wae kualitas banyuine apik. Kanggo ngerteni, sampeyan kudu njaga level nitrit lan amonia, antara liya. Kaya sing bakal dingerteni, tes akuarium ora mung ditindakake kaping pisanan nalika ngombe banyu, nanging uga bagean biasa kanggo njaga.

Cara nggawe tes akuarium

Iwak sensitif karo owah-owahan banyu

Senajan ing sawetara toko hewan peliharaan, sampeyan bisa uga nyoba nyoba banyu ing akuarium, ing kene kita bakal fokus ing kit sing ngidini sampeyan nyoba tes dhewe ing omah, amarga ana sebab sing jelas, sampeyan bisa dadi keraguan, luwih-luwih yen sampeyan anyar babagan aquarism.

Operasi tes cukup gampang, amarga umume kalebu njupuk conto banyu. Sampel iki diwarnai (kanthi irungnya utawa dicelupake Strip, utawa mung kanthi menehi nomer) lan sampeyan kudu mbandhingake karo tabel, kalebu ing produk sing padha, sing bakal ngidini sampeyan mriksa manawa angka kasebut sing bener.

Jinis tes akuarium

Tes akuarium ngetutake kode warna

Dadi, ana telung cara sing apik kanggo nganakake tes akuarium, gumantung karo jinis kit: kanthi strip, nganggo irungnya utawa nganggo piranti digital. Kabeh bisa dipercaya, lan nggunakake siji utawa liyane bakal gumantung karo selera, situs sing sampeyan duwe utawa anggaran sampeyan.

Ngudani

Tes sing kalebu strip kit gampang digunakake. Biasane, ana pirang-pirang strip ing saben botol lan operasine gampang banget, amarga mung ngemot strip ing banyu, goyang lan mbandhingake asil karo nilai-nilai sing kasebut ing botol kasebut. Kajaba iku, akeh merek sing adol jinis tes kasebut kalebu aplikasi sing bisa sampeyan simpen asil lan mbandhingake kanggo ndeleng evolusi banyu ing akuarium.

Tetes

Tes cair minangka cara liyane sing apik kanggo nganalisis kualitas banyu ing akuarium. Tengen bat kasebut, pengaruhe luwih gedhe tinimbang strip, amarga kalebu akeh tabung kosong lan komplong sing kebak bahan kasebut. sing sampeyan bakal nyoba banyu (soko sing kudu dielingi yen sampeyan ora pengin tes njupuk akeh papan). Nanging, operasi iki gampang: sampeyan mung kudu nyelehake conto banyu akuarium ing tabung lan nambah cairan kanggo mriksa kahanan banyu.

Yen sampeyan milih tes iki, saliyane linuwih, priksa manawa kalebu stiker kanggo ngenali saben tabung Lan supaya sampeyan ora sengaja bingung nalika tes.

digital

Pungkasan, tes jinis digital, tanpa mangu, sing paling akurat ing pasar, sanajan umume paling larang (sanajan, temenan bakal bertahan maneh). Pengoperasine uga gampang banget, amarga sampeyan mung kudu nyelehake potlot ing banyu. Nanging, dheweke duwe masalah: ana akeh model sing mung kalebu tes PH utawa sing paling penting paramèter liyane, sing, sanajan pas banget, ora ninggalake elemen liyane sing bisa uga pengin diukur.

Parameter apa sing dikontrol karo tes akuarium?

Iwak abang nglangi ing mburi gelas

Umume tes akuarium Iki kalebu serangkaian paramèter kanggo ngukur lan sing bakal nemtokake manawa banyu sing ana ing akuarium iku kualitas. Mula, nalika tuku jinis tes iki, priksa manawa ngukur bahan-bahan ing ngisor iki:

Klorin (CL2)

Klorin minangka zat sing bisa beracun kanggo iwak lan malah nyebabake pati yen ora ana ing paramèter minimal. Kajaba iku, membran osmosis mbalikke bisa dikalahake lan sing paling ala yaiku bisa ditemokake ing papan sing cedhak karo banyu keran. Tetep tingkat klorin ing akuarium ing 0,001 nganti 0,003 ppm saengga kualitas banyu ora nandhang sangsara.

Asam (PH)

Akuarium sing ditandur ngetutake macem-macem paramèter

Kita wis ujar sadurunge manawa iwak ora ndhukung perubahan banyu, lan PH minangka conto sing apik. Parameter iki ngukur keasaman banyu, sing yen ana pangowahan cilik, bisa nyebabake stres banget kanggo iwak sampeyan. lan malah nyebabake dheweke mati, barang-barang sing ala. Penting kanggo duwe level PH sing jelas sanajan sampeyan tekan toko pet: sampeyan kudu ngetrapake iwak kanthi ngukur PH toko lan mboko sithik kanggo nambah tangki iwak sampeyan.

Uga, keasaman banyu dudu paramèter tetep, nanging bakal ganti saya suweMinangka pakan iwak, mula kotoran, tanduran dadi oksigen ... mula, sampeyan kudu ngukur PH banyu ing akuarium paling ora sepisan sewulan.

El Tingkat PH sing disaranake ing akuarium yaiku antara 6,5 ​​lan 8.

Atose (GH)

Kekerasan banyu, uga dikenal kanthi sebutan GH (saka atose umume basa Inggris) minangka salah sawijining paramèter sing tes akuarium sing apik bisa mbantu kalibrasi. Hardness nuduhake jumlah mineral ing banyu (utamane kalsium lan magnesium). Sing rumit babagan parameter iki yaiku gumantung saka jinis akuarium lan iwak sing sampeyan duwe, siji ukuran utawa liyane bakal disaranake. Mineral sing ana ing banyu mbantu tetanduran tanduran lan kewan, mula paramete ora bisa endhek utawa dhuwur banget. Sing disaranake, ing akuarium banyu tawa, tingkat 70 nganti 140 ppm.

Iwane cepet banget

Senyawa nitrit toksik (NO2)

Nitrit minangka elemen liyane sing kudu kita ati-ati, amarga level bisa mundhak amarga macem-macem sebabContone, kanthi filter biologis sing ora bisa digunakake kanthi bener, kanthi kakehan iwak ing akuarium utawa menehi panganan sing akeh banget. Nitrit uga angel dikurangi, amarga mung bisa digayuh liwat pangowahan banyu. Umum banget yen nemokake level nitrit sing dhuwur ing akuarium anyar, nanging sawise muter, kudu mudhun. Kasunyatane, tingkat nitrit mesthi ana ing 0 ppm, amarga sanajan 0,75 ppm bisa ngepenake iwak.

Penyebab ganggang (NO3)

NO3 uga dikenal minangka nitrat, jeneng sing padha banget karo nitrit, lan nyatane minangka rong unsur sing ana gandheng cenenge banget, amarga nitrat minangka asil nitrit. Untunge, iki kurang beracun tinimbang nitrit, sanajan sampeyan uga kudu mriksa level ing banyu supaya ora ilang kualitas, amarga, kayata PH, NO3 uga katon, umpamane, amarga dekomposisi alga. Tingkat nitrat sing ideal ing akuarium banyu tawa kurang saka 20 mg / L.

Stabilitas PH (KH)

Iwak ing akuarium banyu asin

KH ngukur jumlah karbonat lan bikarbonat ing banyuKanthi tembung liya, mbantu netralake asam amarga PH ora owah kanthi cepet. Beda karo paramèter liyane, KH banyu luwih dhuwur, luwih apik, amarga bakal ana kemungkinan PH ora owah kanthi tiba-tiba. Dadi, ing akuarium banyu tawar, rasio KH sing disaranake yaiku 70-140 ppm.

Karbon dioksida (CO2)

Elemen penting liyane kanggo kaslametan akuarium (utamane tumrap tanduran sing ditandur) yaiku CO2, penting banget kanggo tanduran nindakake fotosintesis, sanajan beracun kanggo iwak ing level sing dhuwur banget. Sanajan konsentrasi CO2 sing disaranake bakal gumantung karo akeh faktor (kayata, yen sampeyan duwe tanduran utawa ora, cacahe iwak ...) rata-rata sing disaranake yaiku 15 nganti 30 mg saben liter.

Sepira kerepe sampeyan kudu nyoba akuarium?

Akeh iwak sing nglangi akuarium

Kaya sing wis dingerteni sajrone artikel, penting banget kanggo nindakake tes banyu akuarium kanthi asring, sanajan kabeh gumantung karo pengalaman sing sampeyan lakoni. Contone, kanggo para inisiatif, disaranake nyoba banyu saben rong utawa telung dina, kaya sawise muter akuarium anyar, dene kanggo para ahli tes bisa ditambah nganti seminggu sepisan, saben limalas dina utawa malah sewulan.

Merk Tes Akuarium Paling Apik

Senajan ana akeh tes akuarium ing pasar, penting milih sing apik lan bisa dipercaya, utawa ora ana gunane kanggo kita. Ing pangertene iki, rong merek misuwur:

tetra

Tetra minangka salah sawijining merek sing mesthi ana ing jagad aquarism. Diadegake ing taun 1950 ing Jerman, iku misuwur ora mung kanggo jalur sing apik kanggo nyoba akuarium lan banyu kolam, nanging uga kanggo macem-macem produk kalebu pompa, dekorasi, panganan ...

JBL

Liyane merek Jerman duwe prestise lan kehandalan sing hebat, sing diwiwiti ing taun 1960 ing toko spesialis cilik. Tes akuarium JBL canggih banget, lan sanajan duwe model strip, keahliane sejatine yaiku ing tes drop., sing duwe sawetara bungkus lengkap, lan malah botol panggantos.

Endi sing tuku tes akuarium sing murah

Kepiye sampeyan bisa mbayangake tes akuarium kasedhiya utamane ing toko khusus, amarga dheweke dudu produk sing cukup umum bisa kasedhiya ing endi wae.

  • Mangkono, papan sing sampeyan bisa nemokake paling macem-macem tes kanggo ngukur kualitas banyu ing akuarium yaiku Amazon, ing endi ana strip tes, tetes lan digital sing arep diwenehake lan adol, sanajan merek sing padha bisa uga ora tumoto, luwih-luwih yen sampeyan bocah anyar ing lapangan iki.
  • Ing tangan liyane, ing toko khusus kayata Kiwoko utawa TiendaAnimal Sampeyan bisa uga ora nemokake macem-macem kaya ing Amazon, nanging merek sing adol bisa dipercaya. Ing toko kasebut, sampeyan bisa nemokake rong bungkus lan siji botol, lan uga duwe saran pribadi.

Muga-muga artikel iki babagan tes akuarium wis mbantu sampeyan mlebu ing jagad iki sing nyenengake. Kandhani, kepiye sampeyan bisa ngukur kualitas banyu ing akuarium? Apa sampeyan luwih seneng tes nganggo strip, drop utawa digital? Apa ana merek sing paling disaranake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.