Gambario

gunung gambian

Kaya akuarium kanggo iwak uga ana akuarium kanggo udang. Ing kasus iki diarani udang. Sing paling umum yaiku ing gambario, kedadeyan kasebut ora asring kedadeyan amarga macem-macem sebab. Alesan sing paling misuwur yaiku akeh iwak sing mangan udang mula ora bisa dijaga kanthi apik. Ana macem-macem jinis urang lan masing-masing duwe ciri khas dhewe-dhewe.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan udang lan ciri-cirine.

Udang paling apik

Apa sing diarani udang

Udang minangka akuarium khusus sing digunakake kanggo tuwuh lan njaga udang. Umume udang sing digawa menyang akuarium minangka asil saka hibridisasi sawetara spesies, lan warna sing cerah nggawe dheweke apik. Ing alam, warna udang bisa mbantu nyamar dhewe, nanging ora ing akuarium. Kahanan kasebut njalari iwak kasebut terus-terusan ngganggu dheweke, mula mesthi didhelikake lan stres, lan kita ora bakal bisa ngrasakake anane.

Kajaba iku, yen kita bisa ngasilake ing kahanan sing paling apik, iwak bocah bakal dipangan iwak.

Iwak apa sing cocog kanggo udang

tanduran banyu

Nanging, ana sawetara spesies iwak sing cocog kanggo udang. Ora preduli apa jinis udhang sing sampeyan pilih, iku penting nalika milih iwak kanggo diselehake ing akuarium sing padha, sampeyan kudu nganggep manawa iki ora kudu gedhe banget utawa agresif. Contone, sampeyan bisa milih spesimen saka spesies Galaxia microrasbora, amarga warnane menehi akeh urip, utawa sampeyan bisa milih iwak sing kalebu spesies endler saka kulawarga Guppy.

Mesthi wae, kahanan sing ideal yaiku misahake wanita amarga luwih gedhe tinimbang pria. Sampeyan uga kudu ngerti yen nempatake iwak iki ing akuarium, udang sampeyan ora bakal aman 100%. Yen pancen vegetivora, sampeyan uga bisa ngenalake iwak. Iki minangka kasus otocinclus, ancistrus lan pletoscomus. Spesies kasebut Gyrinocheilus aymoniere Iki uga mung hawane, nanging bisa tuwuh udakara 15 cm, mula mung disaranake kanggo akuarium gedhe. Pungkasan, kita arep menehi komentar manawa iwak ing lumahing uga cocog amarga sanajan omnivora, nanging ora nuduhake papan karo udang sing ana ing sisih tengah lan ngisor akuarium. Mula, dheweke bisa dadi ide sing apik kanggo udang.

Apa suhu udang sing dibutuhake?

udang ing akuarium

Sanajan umume udakara apik ing suhu ruangan, luwih becik nginstal pemanas njaga suhu stabil 24 nganti 26 derajat. Iki amarga umume kamar ngalami perubahan suhu nalika awan (beda antarane awan lan wengi, mbukak lawang, lsp). Osilasi iki uga mengaruhi suhu akuarium, lan yen bedane gedhe banget, bisa nyebabake masalah. Pungkasane, udang ora bisa nanggepi perubahan lingkungan sing tiba-tiba.

Apa sampeyan bisa duwe udang mandhiri?

Udang bisa dadi mandiri lan duwe kabeh aksesoris sing dibutuhake. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu entuk saringan substrat, heater, panganan terus-terusan, termometer kanggo panas lan nyetel suhulsp. Aksesoris penting liyane yaiku tes udang sing mbantu kita ngerti kabeh variabel sing ana ing kondisi, meter TDS lan dekorasi kanggo nyetel miturut kekarepan kita.

Pandhuan nunggang udang

udang

Kaya sing wis kasebut sadurunge, kita kudu duwe kabeh aksesoris sing dibutuhake supaya udang bisa berfungsi kanthi apik. Mula, kita bakal ngringkes kabeh aspek sing kudu dipikirake:

Ukuran

Biasane, nalika ngomong babagan akuarium asring diarani "luwih gedhe luwih apik", sing luwih cocog karo budidaya udang tinimbang akeh spesies liyane. Luwih gedhe saya apik. Sanajan sampeyan bisa miwiti mundhakaken udang ing akuarium 15 utawa 20 liter, disaranake sampeyan miwiti karo tank iwak sing luwih gedhe. Miwiti kanthi 40 buku, sampeyan bakal duwe papan sing cukup kanggo nyimpen udang, lan bakal luwih gampang ngatasi kesalahan sing ditindakake para pamula.

Lokasi

Kaya sing wis kasebut sadurunge, udang ora nolak banget karo perubahan lingkungan, mula kudu njamin lokasi ing endi fluktuasi suhu udara lan kedadeyan srengenge ora asring banget. Kamar sing ora kakehan konsep lan kanthi lampu sing stabil luwih saka cukup kanggo nyelehake udang.

Substratum

Substrat minangka faktor liyane sing kudu dipikirake supaya udang tetep sehat lan menehi warna paling apik. Sampeyan bisa milih warna substrat, nanging umume petani udang setuju manawa ireng minangka warna sing paling apik. Ndadekake udang lan tanduran katon luwih unggul tinimbang warna liyane. Ana macem-macem jinis tawaran:

  • Kerikil utawa pasir- Yen sampeyan pamula lan rencana nggunakake tanduran sing kurang nuntut, ukiran peteng bakal dadi pilihan sing apik Bakal gampang ngeculake udang ing kothak.
  • Landasan lempung: Ana landasan lempung, lan landasan lempung sing digunakake dening udang duwe kapasitas 'redem'. Iki tegese bisa mbantu sampeyan njaga pH sing kurang lan banyu alus, sing disenengi karo akeh jinis udang, utamane sing apik kaya Caledin. Dheweke uga ngrangsang tuwuhing tanduran amarga akeh nutrisi.

Filter apa sing digunakake ing udang

Saben akuarium butuh filter, yen sampeyan pengin ngurus udang lan entuk asil sing apik, saringan sing apik penting. Filter kasebut ora mung mbusak lebu sing ngambang, nanging uga bakteri migunani sing migunani, saéngga akuarium tuwuh dadi ekosistem sing sehat. Ana macem-macem jinis filter udang, masing-masing duwe kaluwihan lan kekurangan. Jinis filter sing kudu sampeyan pilih gumantung saka liter akuarium sampeyan. Paling penting, filter kasebut aman kanggo udang akuarium.

  • Filter spons: favorit petani urang paling profesional. Filter spons alus banget lan aman 100% kanggo udang. Dheweke mlaku ing udara lan mlaku nganggo pompa udara. Yen akuarium luwih gedhe tinimbang 30 liter, sampeyan bisa uga kudu milih sing luwih gedhe.
  • Filter internal: pilihan nyaring sing paling populer kanggo pamula.
  • Filter tas ransel- Yen sampeyan ora pengin nempelake filter ala ing akuarium, iki sampurna - kaya jenenge, sampeyan bisa nggantung ing sisih mburi. Iki nyedhot banyu liwat pipa inlet, ngliwati ruang filter, lan banjur ngasilake banyu menyang tank liwat sistem kaskade. Yen sampeyan pengin nggunakake salah sawijine, sampeyan butuh protektor saringan, yen ora sengaja sampeyan bakal ngecet udang.
  • Filter njaba- Yen sampeyan pengin kualitas banyu sing apik, iki minangka pilihan sing paling apik amarga ukurane cukup gedhe lan akeh ruangan kanggo nyaring bahan. Sanajan ana saringan eksternal kanggo akuarium nano. Filter jenis iki dianjurake kanggo akuarium luwih saka 60 liter.

Lampu

Lampu iku penting. Umume udang duwe lampu LED kanthi warna sing beda-beda. Bakal ana sawetara model sing ngidini sampeyan ngowahi warna lan intensitas. Iki tetep dadi pilihan konsumen.

Tanduran apa sing bisa dak lebokake?

aksesoris kanggo urang

Sanajan sawetara petani udang seneng njaga udang kanthi gampang supaya bisa dideleng kanthi gampang, sampeyan bisa uga butuh dekorasi nalika nyiyapake. Udang sampeyan uga seneng iki, amarga kewan padha dheweke seneng duwe papan sing ndhelik. Iki pancen bener nalika lagi wae ngeculake kulit, amarga nggawe dheweke ringkih lan pengin ndhelikake nganti eksoskeleton sing anyar.

Salah sawijining cara kanggo nggabungake dekorasi lan fungsine yaiku nggunakake akeh tanduran alami lan lumut. Biofilm tuwuh ing godhong, sing nggawe tanduran dadi panganan utama kanggo urang. Kajaba iku, tanduran mbantu stabilake kualitas banyu kanthi nyerep sampah mbebayani lan nggawe akuarium dadi papan alam sing apik.

Kita bakal ndhaptar sawetara spesies utama kanggo tanduran sing disaranake kanggo urang:

  • Lumut jawa (Dubyan vesicularia)
  • Lumut natal (vesicularia montagnei)
  • Lumut taiwan (Pengganti Taxiphyllum)
  • Phoenix Moss (Fissidens fontanus)
  • Flame Moss (Taxiphyllum sp.)
  • Lettuce Banyu (Salvinia pegel)
  • Duckweed (Spirodella intermedia)
  • Pakis jawa (Mikropon mikroskop)
  • Foxtail lan Millefeuille Banyu
  • Najas (Najas guadalupensis)
  • Riccia (Riccia fluitans)
  • Pelia (Tenerum monosolenium)

Nganggo tuku kit udang

Ana akeh situs ing internet lan toko fisik sing bisa tuku udang. Nanging, papan-papan kasebut paling disaranake:

  • Amazon: Ing Amazon, sampeyan ora mung bakal nemokake udang sing paling cocog kanggo gaya sampeyan, nanging uga kabeh aksesoris sing dibutuhake supaya bisa mlaku kanthi bener. Kajaba iku, gampang nggawa ing omah lan produk sing berkualitas. Sampeyan bisa ndeleng pendapat pembeli liyane kanggo ndeleng model sing paling cocog karo sampeyan.
  • Anthouse: Sanajan minangka toko khusus kanggo semut, uga nawakake sawetara model udang lan sawetara spesies urang sing bisa tuwuh ing ekosistem buatan kasebut.
  • Kiwok: Iki minangka toko sing penting kanggo kewan lan kewan pendamping. Nduwe toko fisik lan online lan dheweke nyaranake apa sing paling cocog karo kahanan sampeyan. Regane beda-beda gumantung karo model lan garansi cukup apik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan gambario, karakteristik lan apa sing sampeyan butuhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)