Ora kurang utawa kakehan oksigen ing akuarium

butuh oksigen ing iwak

Nalika miwiti nyiyapake akuarium supaya kéwan cilik bisa urip ing kahanan sing apik, kita kudu ngerti jumlah oksigen sing kudu dimiliki banyu supaya bisa sehat. Salah sawijining panyebab utama kenapa iwak lara amarga kurang utawa kakehan oksigen larut ing banyu. Mula, penting kanggo ngerti kabutuhan oksigen sing dibutuhake akuarium supaya iwak bisa urip ing kahanan sing apik.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong apa masalah kekurangan oksigen lan kepiye cara ora duwe uga ora kekurangan utawa kakehan oksigen ing akuarium.

Masalah oksigen ing akuarium

oksigenasi ing akuarium

Salah sawijining sebab utama sing bisa nyebabake iwak lara yaiku oksigen. Umume kedadeyan iki amarga akuarium ora diatur kanthi apik lan ora duwe keseimbangan yen iwak kudu duwe habitat tanpa masalah lan ora ana penyakit.

Salah sawijining panyebab utama sing bisa nyebabake iwak ora duwe oksigen yaiku angger-angger hawa buatan sing ora apik, umume disuntikake karo pompa utawa gelembung. Yen mangkono banyune bakal luwih akeh tinimbang rereged sing mbatesi oksigen.

Kabeh iki asale saka kasunyatan yen akuarium bisa kakehan akeh iwak kanggo kandhang cilik, iki, kajaba mbatesi kebebasan gerakan, nyegah oksigen sing tepat.

Kanggo ngerti manawa iwak duwe kekurangan oksigen, kita bakal nyathet kepiye carane tetep nglangi ing permukaan nganti suwe, lan miturut spesies endi, dheweke bisa nyoba metu saka akuarium kanggo njupuk oksigen.

Saliyane, kakehan oksigen ora ono gunane kanggo urip iwak, keluwihane ngasilake kelainan serius kayata penyakit sing diarani 'embolisme udara'.

Napa saturasi oksigen kedadeyan? Yen ing akuarium duwe habitat karo tanduran sing nindakake pakaryan kanthi apik, ora bakal ana masalah kanggo ngatur. Nanging yen akuarium ngalami sunar srengenge, kita bakal ganti suhu akuarium lan tanduran bakal nambah oksigen dhewe-dhewe, ngowahi kabeh umure iwak. Pancen pemanas dituduhake kanggo ngatur suhu sing padha, mula kita ora kena sinar srengenge.

Kita bakal sok dong mirsani yen iwak duwe oksigen sing gedhe banget yen ndeleng gelembung cilik diasilake ing sirip, mula iwak kasebut kudu ditransfer menyang tangki iwak kanthi proporsi banyu oksigen, yen nalisir kita ora ngerti, iwak bakal mati.

Ora kurang utawa kakehan oksigen ing akuarium

gelembung udara

Kita kudu ngerti manawa iwak kudu nyedhot oksigen sing larut ing banyu ing kabeh kasus. Amarga alesan iki, misale penting banget yen banyu kita duwe oksigen sing cukup kanggo urip organisme kasebut. Elinga yen jumlah oksigen sing larut bakal ganti gumantung saka jumlah iwak lan ukuran akuarium. Yen akuarium anget utawa anget Sampeyan kudu ngerti manawa kelarutan gas luwih murah tinimbang akuarium banyu adhem saiki. Iki nggawe iwak banyu tropis duwe kurang oksigen tinimbang iwak sing nglangi banyu adhem.

Contone iwak sing urip ing banyu sing adhem lan luwih oksigen yaiku iwak trout. Volume oksigen sing larut ing udhara kurang saka sing larut ing volume banyu sing padha. Saka ide iki, kita bisa ngetrapake pentinge njaga akuarium kanthi oksigen nanging ora kakehan.

Amarga akuarium minangka sistem tertutup sing ora ana gerakan banyu, mula kita kudu ngasilake difusi oksigen kanthi terus-terusan. Salah sawijining cara yaiku instal a oksigator akuarium. Oksigenator akuarium tanggung jawab kanggo ngasilake gelembung sing minangka cara kanggo mecah permukaan banyu lan bisa mindhah supaya bisa nyekel oksigen saka udhara. Mula, kita kudu ngerti manawa jumlah gelembung sing mundhak bakal gumantung karo laju oksigen sing larut ing banyu. Nap Jumlah gelembung sithik, jumlah oksigen sing larut ing banyu bakal sithik. Yen sampeyan duwe panjaluk oksigen sing cukup dhuwur, sampeyan bakal duwe kahanan kekurangan oksigen lan iwak bisa sesak.

Kanggo ngerteni iki, kita kudu luwih akeh ngerteni kabutuhane saben jinis iwak, gumantung karo banyu lan cacahe. Swara oksigator minangka faktor sing kudu dipikirake. Ana macem-macem jinis oksigen akuarium gumantung karo rega lan kualitase. Gagasane yaiku tuku pompa bisu amarga akeh wong sing nggawe swara bising sing bisa nggawe rasa ora nyaman ing iwak.

Cara kanggo oksigen akuarium

uga ora kekurangan utawa kakehan oksigen ing akuarium

Filter kasebut dhewe kanggo ngresiki banyu bisa ngoksigasi akuarium. Yen saringan cukup kuat kanggo mindhah volume banyu ing tank, sampeyan bisa nggawa banyu ing permukaan. Sampeyan kudu mesthekake yen banyune ora kecipratan saengga ora wiwit kosongake akuarium lan swara sing ora perlu bisa dihindari. Nyelehake saringan supaya dadi osilasi ing lumahing cukup kanggo oksigenasi akuarium. Sampeyan uga bisa njupuk kauntungan saka saringan internal sing wis ditinggalake supaya bisa mindhah lumahing sumur banyu. Mangkene carane bisa nggayuh kapasitas oksigenasi bisa nambah.

Cara liya kanggo akuarium oksigen yaiku kanthi nggunakake tanduran oksigen. Tanduran mbantu oksigenasi saka kolam lan akuarium. Kekurangane yaiku mung nyedhiyakake luwih akeh oksigen sajrone awan. Dheweke butuh cahya lan karbon dioksida sing pas kanggo fotosintesis. Tanduran ambegan ing wayah wengi, iki tegese bakal ngonsumsi oksigen. Iki nggawe prelu nggunakake piranti kanggo oksigenasi akuarium lan nyegah iwak nandhang kekurangan oksigen.

Minangka kesimpulan, kita bisa ujar manawa napas minangka proses sing penting kanggo urip ing iwak, mula kudu oksigenasi akuarium kanthi bener. Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan ora kekurangan utawa kakehan oksigen ing akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fernando GA ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget ...
    Tulung aku ngerti sebabe maneh iwak loro: '(

  2.   Juan Carlos ngandika

    Aku nggunakake oksigen akuarium kanthi filter tas ransel, nyopot pompa oksigen lan diffuser ... Wis bisa digunakake kanggo aku ... Mung ana skalar gedhe ing permukaan, sanajan aku nindakake sadurunge nyopot pompa lan diffuser .... Nambah tingkat aliran saringan knapsack supaya lumahing gerakane luwih akeh ... Aku bakal menehi komentar yen skalar iki «nambah '