Zanclus cornutus

Zanclus cornutus

Kita bali karo salah sawijining iwak akuarium sing paling disenengi dening hobi akuarium. Babagan iwak idola Moor. Jeneng ilmiah yaiku Zanclus cornutus lan iki minangka salah sawijining sing paling nuntut lan digoleki ing sektor kasebut. Yaiku iwak karang sing warnane nggawe ayu banget. Iki minangka iwak rumit sing kudu dijaga, mula mung ahli akuarium sing bisa ngopeni. Aklimatisasi ing kurungan nyebabake masalah adaptasi sing gedhe banget kanthi menehi panganan.

Yen sampeyan ahli lan pengin wani ngurus iwak brahala Moor, apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan iwak lan kabutuhan kasebut?

Karakteristik utama

Karakteristik iwak brahala Moor

Cornanc Zanclus kalebu kulawarga Zanclidae lan urutan Perciformes. Awak iki bentuk disk lan kompresi lateral. Rahange tubular lan duwe cangkeme cilik kanthi untu dawa. Kanggo dipakani, nggunakake moncong sing paling penting kanggo digosok lan terus digoleki panganan ing antarane watu, watu, spons lan ganggang.

Umumé spines fin dorsal dipanjangake ing filamen kaya pecut putih. lan loro batang ireng ing awak. Sirip ora kuwat banget lan seluler. Yen filamen dipotong dening predator utawa kacilakan, bisa tuwuh maneh. Spesimen sing luwih lawas bisa uga ana bonggol ing area terminal endhas. Filamen dorsal bisa uga luwih dikembangake saiki.

Yen umure luwih enom, iwak iki padha karo angelfish. Sirip ventral kasebut bentuké segi telu lan cekak. Kosok baline anal duwe bentuk piramida, buntut segitiga lan pectoral bunder. Rangkaian bentuk iki menehi iwak ayu banget.

Ukurane bisa nganti 25 sentimeter ing akuarium lan yen bisa adaptasi, dheweke bisa duwe jangka umur luwih saka 10 taun.

Kabutuhan pangopènan

Ukuran akuarium

Aquarius kanggo Idola Moor

Iki minangka iwak sing rada rumit. Mula, mung spesialis sing bisa njaga kesehatan ing akuarium. Ing Zanclus cornutus mbutuhake perawatan khusus supaya bisa urip. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu dipikirake yaiku akuarium lan ukurane. Ing alam liar, iwak iki biasane ngliwati karang kanggo golek panganan. Sampeyan minangka perenang sing ora kepenak, mula sampeyan butuh akuarium sing cukup gedhe kanggo nyukupi kebutuhan plancongan kasebut. Paling dawa umure rong meter lan ambane luwih saka setengah meter. Jerone disaranake ngluwihi 50 cm, mula bisa mbukak kabeh sirip.

Panganan

Idola moor karo iwak liyane ing akuarium

Syarat penting liyane yaiku panganan. Ing kahanan alam utamane panganan microinvertebrata lan spons sing urip ing karang lan karang. Amarga alasan iki, akuarium kudu duwe cukup karang lan karang karang sing cukup kanggo nyedhiyakake panganan sing dibutuhake ing tahap adaptasi. Dheweke uga butuh akeh papan ndhelik kanggo papan perlindungan yen prelu.

Ngresiki banyu

nglangi liwat akuarium

Salah sawijining syarat sing paling penting (yen ora paling penting) iku kuwalitas banyu. Ing habitat asmane, banyu saiki cukup sithik lan banyune transparan banget. Ora ana jinis kontaminasi organik. Iki tegese banyu ing akuarium kudu tetep resik. Uga ora bakal dipindhah sethithik lan tingkat nitrit, amonia lan nitrat mesthi nol.

Parameter akuarium

Habitat saka zanclus cornutus

Supaya iwak iki aklimatisasi kanthi sampurna, akuarium kudu njaga sawetara paramèter sing seimbang banget. Suhu kudu bunder antarane 24 lan 26 derajat lan kapadhetan antarane 1020 nganti 1024. Nalika pakan iwak iki ngasilake sampah sing kudu diresiki. Kanggo iki, skimmer protein lan instalasi ozonator lan lampu UV dianjurake. Iki bakal mbantu kita ngilangi sawetara parasit sing mengaruhi kesehatan.

Penyakit jagung Zanclus

Bank zanclus cornutus

Kaya sedulure, iwak bedah, idola Moor cukup sensitif marang penyakit kaya el oodinium lan Kriptografi. Kalorone kalebu penyakit kulit. Iki uga sensitif banget tumrap tuberkulosis lan penyakit garis pinggir. Penyakit iki biasane mungkasi umur iwak.

Umume, kabeh masalah kasebut asale saka proses adaptasi keras sing dibutuhake iwak iki mlebu akuarium. Sistem kekebalan awak alamiah lemes. Yen kita adaptasi ing njaba lingkungan alam, kita bakal meksa ngluwihi watesan.

Sing paling apik ing kahanan kasebut yaiku aja nggunakake obat sing isi tembaga. Iwak iki ora ngidinke logam iki kanthi apik.

Nambah adaptasi saka Zanclus cornutus

zanclus cornutus ndhelikake

Kanggo nambah kemungkinan adaptasi brahala Moor, sawetara prekara kudu dipikirake. Kaping pisanan iku penting kanggo entuk spesimen kanggo akuarium nalika isih enom. Iki bakal mbantu dheweke ing proses adaptasi. Kaya dene manungsa, sing paling enom luwih bisa adaptasi karo skenario anyar. Sing nomer loro yaiku panganan.

Salah sawijining sebab kenapa dheweke ora bisa adaptasi yaiku stres. Iki nyebabake dheweke mandheg mangan lan mati. Mula, aku kudu njaga akuarium kanthi akeh watu urip lan ndhelikake kaya sing wis dakkandhakake sadurunge. Yen kita pengin ngenalake iwak liyane, dheweke kudu tenang. Kanthi cara iki dheweke bakal bisa njaga sesambungan sing luwih stabil lan ora ngalami hambatan. Yen iwak lan banyu tetep tenang, stres sampeyan bakal suda.

Minangka panganan, penting banget supaya ora mangan panganan sing urip kayata udang brine nalika dina pisanan. Iki bakal nyebabake dheweke wiwit mangan alon-alon. Yen sampeyan mangan udang brine tanpa kuatir, kita bisa ngganti karo sawetara jinis panganan beku. Nalika mangan kabeh panganan beku sing diwenehake tanpa rasa wedi, dheweke bisa nyoba panganan garing lan beku sing wis garing, mula bisa ditampa anggere kesehatane optimal.

Penting banget supaya kahanan banyu, watu lan panganan dijaga kanthi sampurna saengga iwak kasebut mboko sithik urip kanthi kurungan. Kanthi pedoman kasebut, sampeyan bisa ngurus Zanclus cornutus ing kahanan. Muga-muga sukses!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.