Синдром на нов аквариум

„Новиот аквариумски синдром“ е исклучително чест кај новите аквариуми и за да се спречи тоа да се случи, тој мора да се спречи со следење на некои упатства.

Риба

Бакнување риба

Погледнуваме неколку детали за рибата Бакнување, многу curубопитна и интересна врста.

Риба

Мешање на различни видови риби

Иако можеби не изгледа така, мешањето на различни видови риби може да биде опасно. Ако се сомневате, подобро консултирајте се пред да го сторите тоа.

Рак на пајак

Рак на пајак

Исто како што има без'рбетници слатководни, можеме да најдеме и безрбетници со солена вода, бидејќи во овој случај ќе видиме карипски пајак-рак.