Akuarium i plotë

Ju duhet të llogaritni sa zhavorr do të vendosni në fund për të ditur sa peshq mund të përshtatni

Komplete të plota akuariumi janë ideale për të filluar, domethënë për tifozët e botës së peshqve dhe akuariumeve që duan të fillojnë të kenë akuariumin e tyre. Për një çmim mjaft të arsyeshëm, komplete përfshijnë një seri elementësh që do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe do të hapin rrugën tuaj për të marrë akuariumin e përsosur.

Në këtë artikull mbi një akuarium të plotë do të shohim se kujt i drejtohen këto akuariume, cilat elementë zakonisht përfshijnë dhe llojet e tyre të ndryshme, ndër të tjera. Përveç kësaj, ne gjithashtu ju rekomandojmë që të lexoni këtë artikull tjetër në lidhje me termometër akuariumi, një element shumë i dobishëm (dhe i lirë) për t'u siguruar që peshqit tuaj janë të shëndetshëm.

Kompletet më të mira të akuariumit për të filluar

Për kë janë të destinuara kompletet e plota të akuariumit?

Një akuarium i madh me shumë peshq

Komplete të plota akuariumi janë ideale për të filluar, kjo është arsyeja pse ato janë veçanërisht të destinuara për ata entuziastë të peshkut që nuk kanë qenë aty për një kohë të gjatë. dhe ata kanë nevojë për një produkt që përfshin të gjitha mjetet e nevojshme për të filluar.

Siç do ta shohim më poshtë, komplete zakonisht përfshijnë një seri elementesh bazëEdhe pse, në varësi të cilësisë (dhe çmimit) të akuariumit, këto mjete mund të jenë bazë dhe të thjeshta ose të përfshijnë diçka tjetër, të tilla si dekorime, mobilje ...

Gjëja e mirë për të zgjedhur një çantë kur filloni në këtë hobi të ri dhe emocionues është se ne jo vetëm që do të kemi bazat për të filluar, por me kalimin e kohës ne mund të zgjedhim të përmirësojmë ato elementë që preferojmë në akuariumin tonë pa pasur nevojë të bëni një investim kaq të lartë ekonomik.

Çfarë duhet të ketë një çantë akuariumi

Komplete akuariumi mund të përfshijnë shumë gjëra, por Më themelorja (dhe ajo për të cilën duhet të keni kujdes është e një cilësie më të mirë) është si më poshtë:

Filtër

Elementi më i rëndësishëm i akuariumit (përveç peshkut, natyrisht) është filtri. Në përgjithësi, është ajo që e dallon akuariumin nga rezervuarët e peshkut, pasi në këto ju duhet të ndryshoni plotësisht ujin, ndërsa një filtër është përgjegjës për pastrimin e tij për ta kthyer atë të pastër në akuariumMe Për këtë ai përdor, përveç makinerisë, elementë të tillë si fibra e kokosit, karbon ose perlon, një material i ngjashëm me pambukun për të cilin folëm disa ditë më parë.

Filtrat janë të dy llojeve: ambientet e brendshme, të cilat përdoren të zhytura brenda akuariumit, të treguara për akuariume të vegjël ose të mesëm, dhe pjesët e jashtme, të treguara për akuariume më të mëdhenj.

Ndriçim LED

Në të kaluarën, ndriçimi i akuariumeve u krye me llamba halide metalike, megjithëse Prej disa kohësh, shumë më tepër është zgjedhur për LEDJo vetëm sepse janë shumë të ftohtë, ato bëjnë dritë me shumë ngjyra dhe duken shkëlqyeshëm, por edhe sepse janë më efiçente në energji dhe prodhojnë më pak nxehtësi, diçka që peshqit tuaj do ta vlerësojnë.

Në parim, dritat janë një element thjesht estetik në akuariumin tuaj, edhe pse nëse keni bimë (domethënë një akuarium të mbjellë) gjërat ndryshojnë, pasi drita është e nevojshme që bimët të fotosintezohen.

Ujëngrohës

Kompletet më të plota të akuariumit përfshijnë një ngrohës uji, një mjet që i përgjigjet emrit të tij dhe atij është përgjegjës për ngrohjen e ujit në temperaturën që dëshironi (Në më të thjeshtë do të duhet të kontrolloni temperaturën me dorë, me një termometër, ndërsa më të kompletuarit përfshijnë një sensor që aktivizon dhe çaktivizon ngrohësin automatikisht). Ngrohësit janë veçanërisht të dobishëm nëse jetoni në klimë të ftohtë ose nëse keni një akuarium peshku tropikal.

Llojet e kompleteve të akuariumit

Një akuarium i vogël është më i lirë

Kur bëhet fjalë për blerjen e një kompleti akuariumi, ndoshta pyetja e parë që na lind është se sa peshq mund të kemi në akuarium, një pyetje më e komplikuar sesa duket (në pjesën tjetër do të përpiqemi t'i përgjigjemi shkurtimisht). Duke ndjekur me llojet e kompleteve, më të zakonshmet janë:

i vogël

Akuariumi më i vogël nga të gjithë, zakonisht me hapësirë ​​të mjaftueshme për disa peshq dhe disa bimëMe Ata janë shumë të lezetshëm, pasi kanë tendencë të kenë forma të dukshme. Meqenëse vëllimi i tij i ujit është aq i vogël, aksesorët (në thelb pompa dhe filtri) zakonisht integrohen në akuarium, duke zënë kështu edhe më pak hapësirë.

40 litra

Një akuarium pak më i madh, edhe pse ende brenda intervalit të vogël-të mesëm. Për të zbuluar numrin e peshqve që mund të përshtatni, do t'ju duhet të llogaritni sa bimë, zhavorr dhe dekorime të përdorni, si dhe madhësinë mesatare të peshkut kur ata janë të rritur. Normalisht llogaritja është për rreth 5 peshq, edhe pse llogaritja mund të ndryshojë në varësi të madhësisë së peshkut. Duke mos qenë shumë të mëdha, këto akuariume përfshijnë gjithashtu filtrin, dhe ndoshta pajisje të tjera, brenda.

60 litra

Brenda gamës së akuariumeve të mesëm gjejmë ato prej 60 litrash, të cilat në fakt ato janë opsioni më i mirë për të filluarMe Akuariumet e vegjël dhe më të mëdhenj janë më të vështirë për tu menaxhuar, pikërisht për shkak të madhësisë së tyre, nga ana tjetër, një 60 litërsh ka sasinë e përsosur për të filluar, pasi nuk është shumë i madh apo shumë i vogël. Këto akuariume zakonisht mbajnë rreth 8 peshq.

Ka disa opsione shumë interesante që përfshini gjithçka që ju nevojitetMe Ashtu si në rastin e akuariumeve më të vegjël, ato zakonisht vijnë tashmë të instaluara në akuarium. Disa gjithashtu përfshijnë ndriçimin e ditës dhe të natës në mënyrë që të siguroni dritën e duhur për peshqit dhe bimët tuaja.

Një rezervuar i vogël peshku

100 litra

Një madhësi shumë më e madhe, në të cilën rreth 12 peshq mund të përshtaten, megjithëse, si gjithmonë, do të varet nga madhësia e kafshëve, hapësira e zënë nga aksesorët ... Këto akuariume nuk janë më të fokusuar tek fillestarët, por kanë për qëllim të inicuarit. Aksesorët, si filtri, nuk janë më të instaluar dhe ndonjëherë janë edhe të jashtëm, një shenjë e re që nuk është e disponueshme për të gjithë.

Me kabinet

Akuariume me mobilje, Përveç që janë një nga më të shtrenjtat në listë, ato përfshijnë një pjesë të mobiljeve të përshtatur për matjet e akuariumitMe Ajo që është vërtet interesante për këto modele është se në mobilje mund të keni të gjithë aksesorët që ju nevojiten, përveç kësaj, ka nga ato që përfshijnë një sistem të tejmbushjes emergjente dhe gjithçka. Pa dyshim, mënyra më e mirë dhe më estetike për të pasur akuariumin tuaj.

Marino

Akuariume detare Ato janë më të vështirat për tu mbajtur, pasi janë peshq shumë delikat dhe duhet të kesh ujë shumë të qëndrueshëm, ose i gjithë ekosistemi mund të jetë i prishur. Megjithatë, ato janë deri tani më të bukurat dhe spektakolare. Thënë kështu, ka komplete akuariumi detar që ju ofrojnë mjetet e para që do t'ju nevojiten për ta montuar atë, siç është sistemi i filtrit dhe madje edhe një zbehës i parakonfiguruar.

barato

Akuariumet më të lira kanë dy gjëra të përbashkëta: kanë pak vëllim uji dhe janë ujëra të ëmblaMe Nëse nuk doni ta ndërlikoni shumë jetën tuaj dhe do të keni vetëm disa peshq, këto janë një zgjidhje e mirë. Thjesht duhet të siguroheni që ata kanë një sistem të mirë filtrimi dhe se i mbani të pastër. Sigurisht, nëse insekti ju kafshon dhe dëshironi të blini më shumë peshk, do t'ju duhet një akuarium më i madh.

Si të llogarisni sa peshq do të përshtaten në akuarium

Dy peshq të mëdhenj

Kur bëhet fjalë për llogaritjen sa peshq do të futen në akuariumin tuaj, rregulli më i zakonshëm është se një centimetër peshk përshtatet për çdo litër ujë. Kjo është arsyeja pse ju do të duhet të bëni një seri llogaritjesh bazuar në sa vijon:

Madhësia e peshkut

Akuariumet detare janë më të vështirat për tu mirëmbajtur

Natyrisht, madhësia e peshkut është gjëja e parë që duhet marrë parasysh kur llogaritet se sa do të përshtaten në akuariumMe Gjithmonë bëni llogaritjen bazuar në madhësinë e të rriturve që peshku do të arrijë (shumë herë, kur i blini, ata janë ende të rinj dhe nuk kanë mbaruar së rrituri. Gjithashtu, në varësi të llojit të ujit do të jeni në gjendje të vendosni më shumë ose më pak peshk Për shembull, në një akuarium detar proporcioni është një litër ujë për çdo centimetër që mat peshku, ndërsa për ujin e ëmbël është gjysma, 0,5 centimetra për çdo litër ujë.

Seksi i peshkut

Peshku që noton në një akuarium

Arsyeja është e thjeshtë: nëse keni peshq meshkuj dhe femra dhe i lini sipas dëshirës së tyre, ata do të shumohen, me atë që në një kohë të shkurtër do të keni një akuarium deri në buzë. Shumë peshq mund të çojnë jo vetëm në më pak hapësirë ​​për të notuar, gjë që mund të çojë në luftime territoriale, por edhe në një rritje të mbeturinave (të tilla si jashtëqitja) që filtri nuk mund t'i thithë, gjë që mund të ndikojë në cilësinë e ujit dhe, si pasojë, në shëndetin e peshkut tuaj.

Bimët dhe aksesorët

Së fundi, bimët dhe aksesorët (si figurinat) që do të vendosni në akuarium gjithashtu luajnë një faktor kur llogaritni sa peshq do të futen në akuariumin tuaj, pasi ata do të marrin hapësirë ​​(duke lënë më pak hapësirë ​​për të notuar) dhe gjithashtu mund të prodhojnë mbeturina (të paktën bimë të gjalla). E njëjta gjë ndodh me zhavorrin në fund, do të duhet të llogaritni sa vëllim zënë për të kryer llogaritjen përfundimtare.

Ku të blini një komplet të plotë akuariumi në shitje

Ju mund të gjeni komplete të plota akuariumi, në shitje ose jo, në mjaft vende. Më të zakonshmet dhe të rekomanduarat janë këto:

  • AmazonaPër shkak të numrit të akuariumeve dhe çmimeve të ndryshme, me siguri keni opsionin që po kërkoni. Për më tepër, diçka që duhet mbajtur parasysh është se ka një sistem transporti shumë të mirë, veçanërisht nëse keni kontraktuar opsionin Prime, kështu që do ta keni akuariumin në shtëpi pothuajse në asnjë kohë.
  • En dyqane si Carrefour Ka edhe opsione interesante, edhe pse jo aq shumëllojshmëri sa në vendet e tjera. Për të gjetur ofertën më të mirë, qëndroni të sintonizuar në internet, pasi ka mundësi shumë interesante në internet dhe zbritjet më të mira.
  • Më në fund në dyqane të specializuara për kafshë shtëpiake si Kiwoko ju gjithashtu do të gjeni shumë akuariume të ndryshme. Rekomandohet shumë që të vizitoni dyqanin fizik nëse blini një akuarium për herë të parë, pasi shitësit e tyre mund të jenë një ndihmë e madhe nëse keni ndonjë pyetje që kërkon përgjigje.

Komplete të plota akuariumi janë ideale për të filluar, sepse ato kanë të gjitha mjetet e nevojshme për të mbledhur pjesën tuaj të vogël të lumit (ose detit). Shpresojmë që ky artikull të ketë qenë i dobishëm për ju. Na tregoni, keni blerë ndonjë çantë për të filluar apo keni filluar ta prishni atë? Çfarë madhësie dhe lloje ju rekomandoni? Cila ka qenë përvoja juaj?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.