Filtrat AquaClear

Akuariumi mbahet i pastër falë filtrimit

Filtrat AquaClear do të tingëllojnë si kushdo që ka qenë në botën e akuariumit për një kohë, meqenëse ato janë një nga markat më të famshme dhe më me përvojë në filtrimin e akuariumit. Filtrat e tyre të shpinës, të njohur edhe si ujëvarat, vlerësohen dhe përdoren veçanërisht nga i gjithë komuniteti.

Në këtë artikull ne do të flasim për filtrat AquaClear në thellësi, ne do të rekomandojmë disa nga modelet e tyre, do të shohim specifikimet e tyre dhe madje do t'ju mësojmë se si t'i pastroni ato. Ne gjithashtu ju rekomandojmë që të lexoni këtë artikull në lidhje filtri i osmozës për akuariumin, gjithçka që duhet të dini.

Filtrat më të mirë AquaClear

Tjetra do të shohim filtrat më të mirë të kësaj markeMe Edhe pse të gjithë ndajnë të njëjtat specifikime dhe, natyrisht, cilësinë, ndryshimi mund të gjendet kryesisht në litrat maksimale që mund të ketë akuariumi ku do të instalojmë filtrin dhe numrin e litrave të përpunuar në orë:

Aqua Clear 20

Ky filtër përmban të gjithë cilësinë e zakonshme AquaClear, si dhe një sistem shumë i heshtur, dhe natyrisht tre mënyrat e tij të filtrimit, për akuariumet që nuk i kalojnë 76 litrat. Ka një rrjedhë që përpunon më shumë se 300 litra në orë. Isshtë shumë e lehtë për tu montuar dhe zë pothuajse asnjë hapësirë.

Aqua Clear 30

Në këtë rast bëhet fjalë një filtër që lejon instalimin e tij në akuariume deri në 114 litra, dhe që mund të përpunojë më shumë se 500 litra në orë. Ashtu si të gjithë filtrat AquaClear, ai është i heshtur dhe përfshin tre filtrime të ndryshme (mekanike, kimike dhe biologjike). Me AquaClear uji në akuariumin tuaj do të jetë thjesht kristal i qartë.

Aqua Clear 50

Ky model i filtrit AquaClear është identike me të tjerat, por rekomandohet për përdorim në akuariume deri në 190 litraMe Mund të përpunojë rreth 700 litra në orë. Ashtu si modelet e tjera, AquaClear 50 përfshin një kontroll të rrjedhës me të cilin mund të zvogëloni rrjedhën e ujit.

Aqua Clear 70

Dhe ne përfundojmë me modeli më i madh i filtrave të kësaj marke, i cili nuk mund të përdoret as më shumë as më pak se në akuariume deri në 265 litraMe Ky filtër gjithashtu mund të përpunojë një dajak më shumë se një mijë litra në orë. Muchshtë shumë më i madh se të tjerët, gjë që siguron fuqi të jashtëzakonshme (aq shumë sa disa komente thonë se e kanë rregulluar atë në minimum).

Si funksionon një filtër AquaClear

Shumë peshq blu në një akuarium

Filtrat AquaClear janë çfarë i njohur si filtra të shpinësMe Këto lloje të filtrave janë veçanërisht të përshtatshme për akuariume të vegjël dhe të mesëm. Ato janë "të lidhura" jashtë rezervuarit, në njërën nga skajet e sipërme (pra emri i tij), i cili nuk merr hapësirë ​​brenda akuariumit dhe, për më tepër, ato nuk janë aq të mëdha sa filtrat e jashtëm të projektuar për akuariume më të mëdhenj. Përveç kësaj, ata e lëshojnë ujin në një lloj ujëvare, e cila përmirëson oksigjenimin e tij.

Filtri AquaClear funksionon si shumica e filtrave të këtij lloji:

 • Së pari, uji hyn përmes një tubi plastik dhe futet në filtër.
 • Pastaj pajisja kryen filtrim nga poshtë lart dhe uji kalon nëpër tre filtra të ndryshëm (mekanikë, kimikë dhe biologjikë, për të cilët do të flasim më vonë).
 • Pasi të jetë kryer filtrimi, uji bie përsëri në akuarium, këtë herë të pastër dhe pa papastërti.

Gjëja interesante në lidhje me filtrat e kësaj marke të shkëlqyer është se ato përfshijnë, përveç tre filtrave të ndryshëm, a kontrolli i rrjedhës me të cilin mund të zvogëloni rrjedhën e ujit deri në 66% (për shembull, kur ushqeni peshkun tuaj). Motori i filtrit nuk ndalon së punuari në çdo kohë, dhe edhe nëse zvogëlohet rrjedha, cilësia e ujit të filtruar gjithashtu nuk ulet.

Llojet e pjesëve të zëvendësimit të filtrit AquaClear

Filtrat AquaClear ndihmojnë në mbajtjen e ujit të pastër

Siç thamë më parë, Filtrat AquaClear kanë tre sisteme filtrimi për të hequr të gjitha papastërtitë e ujit dhe lëreni sa më të pastër.

Filtrim mekanik

Është filtrimi i parë që fillon kur filtri punon, duke bllokuar kështu papastërtitë më të mëdha (të tilla si, për shembull, mbetjet e jashtëqitjes, ushqimit, rërës së varur ...). Falë filtrimit mekanik, uji jo vetëm që mbahet i pastër, por gjithashtu arrin filtrimin biologjik në mënyrën më të mirë të mundshme, filtrin më të komplikuar dhe delikat të të treve. Në rastin e AquaClear, ky filtër është bërë me shkumë, mënyra më e mirë për të kapur këto mbetje.

Filtrim kimik

Pikërisht mbi shkumën që kryen filtrim mekanik gjejmë filtrim kimik, i përbërë nga karboni i aktivizuarMe Ajo që bën ky sistem filtrimi është eliminimi i grimcave shumë të vogla të tretura në ujë që filtrimi mekanik nuk ka qenë në gjendje të kapë. Për shembull, është shumë e dobishme kur doni të pastroni ujin pasi të keni mjekuar peshkun tuaj, pasi do të largojë çdo ilaç të mbetur. Gjithashtu shërben për të eleminuar aromat. Ky filtër nuk rekomandohet për përdorim në akuariumet e ujërave të ëmbla.

Filtrimi biologjik

Më në fund arrijmë te filtrimi më delikat, ai biologjik. Dhe është se ky filtrim është përgjegjës për bakteret që jetojnë në Biomax, tubat qeramikë që AquaClear përdor në këtë filtër. Bakteret që janë vendosur në kanutillos janë përgjegjës për shndërrimin e grimcave që vijnë tek ata (për shembull, nga dekompozimi i bimëve) në elementë shumë më pak toksikë në mënyrë që të mbani akuariumin tuaj në shëndet të mirë dhe peshqit tuaj të lumtur. Për më tepër, filtrimi biologjik që ju ofron AquaClear ka avantazhin se mund të përdoret si në akuariumet e ujit të freskët ashtu edhe në atë të kripur.

A është AquaClear një markë e mirë filtri për akuariume?

Dy peshq përballë njëri -tjetrit në një akuarium

AquaClear është padyshim një markë shumë e mirë si për fillestarët ashtu edhe për ekspertët në botën e akuariumeveMe Jo vetëm sepse janë një markë me shumë histori dhe që është gjithashtu e disponueshme në shumë vende (qoftë online ose në dyqanet fizike të kafshëve, për shembull), por sepse opinionet që përhapen në internet të gjitha kanë shumë pikë në e zakonshme: se janë isshtë një markë klasike, me shumë përvojë në ndërtimin e filtrave, e cila është e cilësisë më të lartë dhe vë shumë kujdes në produktet e saj.

A janë zhurma filtrat AquaClear?

AquaClear ka modele edhe për akuariume shumë të mëdhenj

Filtrat AquaClear janë të famshëm për të qenë mjaft të qetë. Sidoqoftë, është e zakonshme që ata të bien gjatë ditëve të para të përdorimit, pasi ata kanë ende pak xhirime për të bërë.

Një truk në mënyrë që të mos tingëllojë aq shumë është të provoni që filtri të mos mbështetet në gotën e akuariumit, pasi shumë herë është ky kontakt ai që shkakton dridhje dhe zhurmë, e cila mund të bëhet disi e bezdisshme. Për ta bërë këtë, izoloni filtrin nga xhami, për shembull, duke vendosur unaza gome. Pozicioni i filtrit është gjithashtu i rëndësishëm në mënyrë që të mos bëjë aq shumë zhurmë, duhet të jetë plotësisht i drejtë.

Së fundi, nëse vazhdon të bëjë shumë zhurmë, rekomandohet që të kontrolloni nëse ka disa mbetje të ngurta (të tilla si zhavorr ose disa mbeturina) mbetën midis turbinës dhe boshtit të motorit.

Si të pastroni një filtër AquaClear

Një rezervuar shumë i vogël peshku me një peshk

Filtrat AquaClear, si të gjithë filtrat, duhet pastruar herë pas hereMe Edhe pse sa shpesh ju duhet ta bëni atë varet nga secili akuarium dhe kapaciteti i tij, zakonisht do ta dini se është koha për një pastrim kur rrjedha e daljes fillon të ulet (zakonisht çdo dy javë) për shkak të mbeturinave që janë grumbulluar.

 • Para së gjithash ju do të duhet të shkëputeni filtrin nga priza në mënyrë që të mos merrni një shkëndijë të papritur ose më keq.
 • atëherë çmontoni përbërësit e filtrit (motori i karbonit, tubat qeramike dhe sfungjeri i filtrit). Në fakt, AquaClear tashmë përfshin një shportë të rehatshme me të cilën pastrimi i gjithçkaje nuk duhet të zgjasë më shumë se pesë minuta.
 • Vendos disa ujë akuariumi në një pellg.
 • Isshtë shumë e rëndësishme që të përdorni ujin e akuariumit për të pastroni sfungjerin dhe përbërësit e tjerë filtri. Përndryshe, nëse për shembull përdorni ujin e rubinetit, këto mund të ndoten dhe filtri do të ndalojë së punuari.
 • Isshtë gjithashtu jetike që ta bëni përsëri vendosni gjithçka aty ku ishte e saktëPërndryshe, kapaku nuk do të mbyllet siç duhet, kështu që filtri do të ndalojë së funksionuari siç duhet.
 • Së fundi, kurrë mos e lidhni filtrin dhe mos e lini të thahetPërndryshe ekziston rreziku që të nxehet dhe të digjet.

Sa shpesh ju duhet të ndryshoni ngarkesat e filtrit?

Filtrat AquaClear gjithashtu punojnë në ujë të kripur

Në mënyrë tipike, ngarkesat e filtrit duhet të ndryshohen herë pas here në mënyrë që filtri të vazhdojë të bëjë punën e tij në mënyrë korrekte, përndryshe sasia e mbeturinave që grumbullohen mund të ndikojë si në cilësinë e filtrimit ashtu edhe në rrjedhën e ujit. Edhe pse, si gjithmonë, varet shumë nga kapaciteti i akuariumit, më i zakonshmi është:

 • Ndryshoni esponja çdo dy vjet ose më shumë, ose kur ngjitet dhe prishet.
 • Ndryshoni filtri i karbonit të aktivizuar një herë në muaj apo më shumë.
 • L grila qeramike në përgjithësi ato nuk kanë pse të ndryshohen. Sa më shumë që kolonia e baktereve të lulëzojë, aq më mirë ata do të bëjnë punën e tyre të filtrimit!

Filtrat AquaClear janë një zgjidhje cilësore për filtrimin e akuariumit tuaj si për fillestarët në këtë botë ashtu edhe për ekspertët, si dhe për ata që kanë një akuarium me përmasa modeste ose ato që mund të konkurrojnë me vetë oqeanin. Na tregoni, çfarë filtrash përdorni në akuariumin tuaj? A rekomandoni ndonjë? Çfarë eksperience keni pasur me këtë markë?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.