Kondicioner uji akuariumi

Peshqit kanë nevojë për ujë të pastër për të jetuar

Një kondicioner uji është një gjë shumë e nevojshme për të pastruar ujin që vjen direkt nga rubineti. dhe bëjeni atë të përshtatshëm në mënyrë që peshqit tuaj të mund të jetojnë në të pa frikë nga klori dhe elementët e tjerë të pranishëm në ujin e rubinetit që janë aq të dëmshëm për shëndetin.

Në këtë artikull do të flasim produktet më të mira të kondicionimit të ujit, përveç se ju tregojnë se për çfarë është kondicioneri, kur është e nevojshme ta përdorni dhe si përdoretMe Përveç kësaj, ne ju rekomandojmë që të lexoni këtë artikull tjetër çfarë uji të përdorim në akuariume për t'u bërë një ekspert i vërtetë.

Kondicionerët më të mirë të ujit në Akuarium

Çfarë është kondicioneri i ujit në akuarium dhe për çfarë shërben?

Kondicionerët e bëjnë ujin gati për peshkun tuaj

Një kondicioner uji, siç sugjeron emri, është një produkt që ju lejon të trajtoni ujin e rubinetit, i cili normalisht do të ishte i dëmshëm për peshqit, dhe ta kushtëzojnë atë për ta kthyer atë në një habitat ku ata mund të jetojnë.

Kështu, atëherë, kondicionerët e ujit janë kanaçe të mbushura me një lëng që, kur hidhen në ujë (gjithmonë duke ndjekur udhëzimet e produktit, natyrisht) janë përgjegjës për eliminimin e atyre elementeve, të tilla si klori ose kloramina, të cilat janë të dëmshme për peshkun tuaj.

Kondicionerët më të mirë të ujit në Akuarium

Një peshk që noton pas gotës

Në treg do të gjeni shumë kondicionerë uji, edhe pse jo të gjithë janë të së njëjtës cilësi ose veprojnë njësoj, kështu që është veçanërisht e rëndësishme që ju të zgjidhni një produkt që është i cilësisë më të lartë (në fund të fundit ne po flasim për shëndetin e peshkut tuaj). Ne kemi përgatitur një përzgjedhje për ju me më të mirët:

Kondicioner shume i kompletuar i ujit

Seachem është një markë shumë e mirë me një nga kondicionerët më të plotë të ujit në treg. Nuk ka as më pak as katër madhësi që mund të zgjidhni në varësi të sasisë së ujit që përmban akuariumi juaj (50 ml, 100 ml, 250 ml dhe 2 l), edhe pse përhapet shumë, pasi ju duhet të përdorni vetëm 5 ml (një kapak) produkti për çdo 200 litra ujë. Kondicioneri Seachem heq klorin dhe kloraminën dhe detoksifikon amoniakun, nitritin dhe nitratin. Përveç kësaj, ju mund të përdorni masa të ndryshme, sipas indikacioneve të produktit, për t'i përshtatur ato me problemin e ujit. Për shembull, nëse ka një sasi shumë të lartë të kloraminës, mund të përdorni një dozë të dyfishtë, ndërsa nëse është shumë e ulët, gjysma e dozës do të jetë e mjaftueshme (ne këmbëngulim që të shikoni specifikimet e produktit para se të bëni asgjë).

Tetra Aqua Safe për ujin e rubinetit

Ky produkt është shumë praktik, pasi ju lejon ta ktheni ujin e rubinetit në ujë të sigurt për peshkun tuajMe Operacioni është i ngjashëm me atë të produkteve të tjera të këtij lloji, pasi përbëhet vetëm nga derdhja e produktit në ujë (më vonë, në një seksion tjetër, ne do t'ju tregojmë hap pas hapi se si ta bëni). Edhe pse nuk është aq i përhapur sa Seachem, pasi proporcioni është 5 ml për 10 litra ujë, ai ka një formulë shumë interesante që mbron gushën dhe mukozën e peshkut tuaj. Përveç kësaj, ajo përfshin një përzierje të vitaminave që ndihmon në zvogëlimin e stresit për kafshët tuaja shtëpiake.

Kondicioner me shumë përdorime

Disa kondicionerë, si ky nga Fluval, nuk janë krijuar vetëm për të kondicionuar ujin gjatë një ndryshimi të ujit, por gjithashtu ato gjithashtu mund të përdoren për të aklimatizuar peshqit që sapo kanë mbërritur në akuarium, për ndryshime të pjesshme të ujit ose për të transportuar peshqit në një akuarium tjetër. Asshtë po aq e lehtë për t'u përdorur sa modelet e tjera, heq klorin dhe kloraminën, neutralizon metalet e rënda që mund të jenë të pranishme në ujë dhe mbron pendët e peshkut. Për më tepër, formula e tij përfshin një përzierje të bimëve qetësuese që ndihmojnë në zvogëlimin e stresit.

Pastrues i Akuariumit të Ujërave të ëmbla

Ndër pastruesit ose kondicionerët për akuariumet e ujërave të ëmbla gjejmë këtë produkt të mirë, Biotopol, i cili, me një raport prej 10 ml produkt për 40 litra ujë është përgjegjës për heqjen e klorit, kloraminës, bakrit, plumbit dhe zinkutMe Mund ta përdorni si në ndryshimet e plota ashtu edhe të pjesshme të ujit, përveç kësaj, shërben për të përmirësuar mbrojtjen e peshqve që sapo janë shëruar nga një sëmundje, pasi përfshin, si produktet e tjera, një përzierje të vitaminave që gjithashtu ndihmon në zvogëlimin e stresit.

Ky pastrues uji vjen në shishe gjysmë litri dhe mund të përdoret në akuariume ku jetojnë peshq dhe breshka të ujërave të ëmbla.

Kondicioner i lehtë për jetën

Ky kondicioner i thjeshtë uji, i disponueshëm në një shishe 250 ml, bën atë që premton: kushtëzon ujin e rubinetit dhe e bën gati për peshkun tuaj duke hequr klorin, kloraminën dhe amoniakun. Funksionimi i tij është po aq i thjeshtë sa të tjerët, pasi ju vetëm duhet të shtoni sasinë e treguar të produktit në litrat e treguar të ujit. Mund ta përdorni si në ndryshimin e parë të ujit ashtu edhe në ato të pjesshëm, dhe gjithashtu mund të përdoret në akuariumet ku jetojnë breshkat.

Kur është e nevojshme të përdorni kondicionerë të ujit në akuarium?

Kondicionerët mund të përdoren kur bëni ndryshime të plota ose të pjesshme të ujit

Edhe pse uji i rubinetit është normalisht i sigurt për njerëzit për të pirë (edhe pse jo gjithmonë ose kudo), numri i artikujve të pasigurt për peshqit është i pafund. Nga klor, kloramina edhe në metale të rënda si plumbi ose zinku, uji i rubinetit nuk është një mjedis i sigurt për peshqit tanë. Prandaj, duke menduar gjithmonë për mirëqenien tuaj, është e rëndësishme të përdorni një kondicioner uji që në momentin e parë.

Kondicionerët e ujit lejojnë që të jetë kështu. Për të dhënë një shembull, ata lënë ujin e rubinetit si një kanavacë bosh në të cilën peshqit tuaj mund të jetojnë në mënyrë të sigurt. Pastaj, madje mund të përdorni produkte të tjera që përmirësohen biologjikisht (domethënë, për shembull, bëjnë që bakteret "e mira" të përhapen) uji në akuariumin tuaj dhe kështu të përmirësoni cilësinë e jetës së peshqve dhe bimëve tuaja.

Së fundi, Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme që të mos e kufizoni përdorimin e kondicionerit në ndryshimin e parë të ujitMe Ndiqni udhëzimet në produkt, të cilat do t'ju tregojnë se si ta përdorni, zakonisht me doza më të ulëta, në ndryshimet e pjesshme të ujit, apo edhe për të kondicionuar peshqit që sapo kanë ardhur, për të përmirësuar sistemin e tyre imunitar pas sëmundjes ose për të zvogëluar stresin.

Si të përdorni një kondicioner uji akuariumi

Një peshk portokalli në një kupë peshku

Funksionimi i ujit të kondicionuar për akuariumin nuk mund të jetë më i lehtë, megjithatë, zakonisht shkakton disa dyshime që do t'i pastrojmë.

 • Së pari, kondicioneri funksionon thjesht duke e shtuar atë në ujin e akuariumit, ose për një ndryshim uji ose për një ndryshim të pjesshëm (për shembull, pas sifonit të pjesës së poshtme).
 • Një nga dyshimet më të zakonshme është nëse kondicioneri mund të shtohet ndërsa peshqit janë në akuarium. Përgjigja është se, me kondicionerët më të mirë, mund të bëhet, sepse ato përhapet përmes ujit në një moment. Sidoqoftë, të tjerët veprojnë në një mënyrë më të ngadaltë, kështu që është më mirë, të siguroheni që gjithçka të shkojë mirë, që vendosni peshkun mënjanë në një enë të veçantë ndërsa shtoni kondicioner uji.
 • Ju mund ta ktheni peshkun tuaj në ujë në pesëmbëdhjetë minuta, gjatësia tipike e kohës që duhet që kondicionerët më të ngadalshëm të përhapen dhe të punojnë në të gjithë ujin.
 • Në përgjithësi, kondicionerët e ujit janë të sigurt për peshqit tuaj, por mund të jenë vdekjeprurës nëse nuk i përmbaheni specifikimeve të produktit. Prandaj, është thelbësore që t'i përmbaheni specifikimeve dhe të mos shtoni doza shtesë të kondicionerit.
 • Së fundi, në akuariume të reja, edhe nëse e trajtoni ujin me kondicioner, do të duhet të prisni një muaj për të shtuar peshkun tuajMe Kjo ndodh sepse të gjithë akuariumet e rinj duhet të kalojnë një proces çiklizmi para se të strehojnë peshqit.

Ku të blini një kondicioner më të lirë të ujit në akuarium

Mund të gjesh kondicionerë uji në shumë vende, veçanërisht në dyqanet e specializuara. Për shembull:

 • En Amazona Ju jo vetëm që do të gjeni kondicionerë me cilësi të lartë, por edhe me çmime shumë të ndryshme dhe funksione të ndryshme (kondicioner i pastër dhe i fortë, anti-stres…). E mira e këtij mega dyqani është se, nëse keni kontraktuar opsionin Prime, do ta keni në shtëpi në një moment. Për më tepër, mund të udhëhiqeni nga komentet për të ditur se cili ju përshtatet më së miri.
 • En dyqane të specializuara për kafshë shtëpiakeAshtu si Kiwoko ose Trendenimal, gjithashtu do të gjeni një numër të madh kondicionerësh. Përveç kësaj, ata kanë versione fizike, me të cilat mund të shkoni personalisht dhe të bëni pyetje të mundshme që mund të lindin.
 • Edhe pse, pa dyshim, ai që ka çmimin e pakrahasueshëm është Zinxhiri i supermarketeve Mercadona dhe trajtimin e tij për ujin e rubinetit Dr. Wu, nga marka Tetra. Edhe pse, për shkak të madhësisë së tij, rekomandohet për tanke të vogla dhe depozita peshku, jo për amatorë që tashmë kanë një rezervuar me madhësinë e Liqenit Titicaca, për të cilët markat dhe formatet e tjera rekomandohen më shumë.

Kondicioneri i ujit në akuarium është një bazë që lejon që uji të jetë një mjedis i sigurt për peshqit tanë. Na tregoni, çfarë trajtimi përdorni për ujin? A ka ndonjë markë të veçantë që ju pëlqen apo nuk e keni provuar akoma të përdorni një kondicioner?


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.