Lauk Discus Palsu Cai Tawar

piringan palsu
Watekna lauk disk palsu atanapi Heros severus Mangrupikeun jinis cai amis anu watekna lembut. Kusabab kitu cocog pikeun tiasa hirup babarengan sareng spésiés anu ukuranna sami dina akuarium. Spésiés sapertos Discos, lauk Oscar sareng skalar ukuranana cekap. The lalaki biasana gedé sareng ku sirip langkung manjang tibatan bikang.

Rupana buleud tapi engké dikomprés. Maka disebat disk palsu, kusabab mirip pisan sareng spésiés ieu. Warnana beda-beda antara warna anu bénten-bénten anu héjo dugi ka coklat sareng tina warna beureum sareng emas. Éta ogé ngagaduhan séri garis nangtung. Ieu langkung parah gumantung kana suasana lauk.


Pangropéa dina akuarium

Pikeun nyimpen disk palsu dina akuarium anjeun peryogi anu ageung. Teu kirang ti 200 liter. Cai na kedah sedeng lemes sareng rada asam. Sanaos ogé adaptasi kana cai nétral sareng ku jumlah uyah anu leyur langkung ageung. Suhu kedah berayun antara 26 sareng 28º. Éta ngahontal ukuran 20 séntiméter.

Mangrupikeun spésiés omnivora. Ku alatan éta, dietna kedah diwangun ku sayuran. Éta tiasa flak sareng tuang garing. Sareng tiasa réngsé kalayan hirup atanapi beku dahareun. Sanaos tuangeunana henteu nampilkeun masalah anu pangageungna.

Baranahan

El heros severus atanapi disko palsu tiasa ngabibita dina kurungan. Salaku aturan umum, pasangan stabil kabentuk. Nanging, hal anu sesah nyaéta nyiptakeun pasangan sabab henteu sadayana jalu sareng bikang cocog.

Saatos persiapan kanggo peletakan, dina permukaan anu rata. Ieu tiasa ngahontal 400 endog anu menetas sakitar 48 jam. Larva saatos penetasan dijaga ku pasangan dina liang anu ngali caket batu anu dipilih kanggo peletakan.

Saperti lauk cakram, ngagoréng diurus ku sepuhna dua dugi tilu minggu. Sareng saatos tilu atanapi opat dinten aranjeunna parantos tiasa tuang dahareun bubuk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.