Héksamit dina lauk diskus

héxamita
La héxamita  Nya perkawis protozzo anu sacara khusus mangaruhan lauk diskus. Hexamite ngamangpaatkeun kanyataan yén lauk kirang dina pertahanan anu nyababkeun panyakit. Dipercaya yén éta berkembang di akuarium dimana kualitas cai na langkung handap.

Urang terang yén lauk cakram kapangaruhan ku panyakit ieu nalika urang perhatikeun yén anjeunna boro tuang, sareng ngagaduhan warna anu langkung poek tibatan normal. Bangku na cangkang, keputih sareng panjang pisan. Salaku tambahan, janten lauk anu aktip pisan, ramah sareng panasaran, gampang dideteksi yén aya kajadian anu kajantenan.


Hexamite, dina tahap anu langkung maju, némbongan lesi has tina liang dina sirah lauk. Mimiti salaku lesi punctate, ngahasilkeun depigmentasi kulit, sareng engké, ngembang sareng ngahasilkeun lesi kawah ngawangun. Sadayana tiasa kadua kaserang baktéri sareng jamur.

El Lauk Discus bahkan tiasa maot upami henteu dirawat dina waktosna. Anu jadi sabab akhirna nyaéta inféksi mikroba sékundér, nyaéta ku panyakit oportunistik anu dihasilkeun ku patogén anu mangrupikeun bagian tina flora mikroba lauk éta sorangan.

anggapanana

Upami urang tumut kana akun yén nyampurkeun lauk pikeun panyakit naon waé ngagaduhan kasusah nalika ngeunaan pangobatan. Sadaya atanapi paling kedah kalebetkeun kana cai akuarium. Upami urang ngémutan yén panyakit héksamit, tepatna aranjeunna lirén tuang, sesah pikeun aranjeunna méréskeun pangobatan ku tuangeun dahareun.

Sapertos dina seueurna baktéri jeung panyakit Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta naékkeun suhu akuarium. Teu langkung ti 34 darajat. Urang bakal naékkeun progresif sareng henteu ngadadak. Maka lauk diskus tiasa ningkatkeun sistim imun na. Dina kaseueuran kasus éta dudung nyalira.

Upami panyakitna maju pisan sareng peryogi diubaran, aya pasihan aranjeunna Tinidazole. Ieu mangrupikeun tablet anu bakal dicampur sareng tuangeun dina bubur. Upami lauk henteu tuang pangobatanana, éta kedah langsung dilakukeun dina cai.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.