Lauk cai tiis

Akuarium sareng lauk cai tiis

Naha anjeun mikir gaduh sasatoan tapi teu gaduh seueur waktos pikeun ngurus éta? Janten kuring nyarankeun anjeun mésér akuarium sareng sababaraha lauk cai tiis. Ieu, teu sapertos anu hirup di iklim tropis, aranjeunna henteu kedah termostat; ngan ukur cai na beresih sareng, tangtosna, aranjeunna dibéré tuang sababaraha kali sapoé.

Sanaos henteu seueur spésiés anu sayogi, kaleresan aya cukup pikeun nyiapkeun akuarium anu paling menarik. Nyaho teh ciri utama lauk cai tiis sareng perawatan naon anu diperyogikeun hirup sababaraha taun.

Naon ari lauk cai tiis?

cai tiis

Lauk cai tiis nyaéta anu Aranjeunna hirup di laut dimana suhu rata-rata berkisar antara 16 sareng 24ºC.. Awakna dibuleudkeun, ku sirip tunggal atanapi dua, anu tiasa langkung pondok atanapi pondok gumantung kana spésiés lauk.

Upami urang nyarioskeun pandangan, biasana henteu saé pisan, tapi éta sanés masalah pikeun aranjeunna, kumargi hatur nuhun kana liang irung sareng janggotna dina sakitar sungutna aranjeunna tiasa ngabimbing diri sareng mendakan ayana sato anu sanés éta beuki deukeut.

Sacara umum, aranjeunna sato anu tenang anu ngojay lalaunan. Kusabab ieu, Aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun pisan pikeun bersantai.

Perhatosan naon anu diperyogikeun ku aranjeunna?

Sangkan tetep séhat lauk cai tiis, penting pisan urang nyayogikeun aranjeunna perawatan dasar, nyaéta:

  • Nyoco: Penting pikeun masihan aranjeunna kadaharan anu kualitas, anu bakal kami mendakan di toko produk sato. Anjeun kedah masihan tuangeun numutkeun ukuran na, supados anu alit atanapi sedeng bakal dipasihan granul, sareng pelet pangageungna. Frékuénsi na bakal 2 dugi ka 3 kali sapoé, sareng teras jumlah anu tiasa aranjeunna tuang dina detik.
  • Pangropéa: Disarankeun pisan supaya aranjeunna tetep di kolam kaca atanapi akuarium, sareng cai anu pH na antara 6,5 ​​sareng 7,5. Tempat dimana aranjeunna ayana kedah leres-leres dibersihkeun antara hiji sareng dua kali saminggu, nempatkeun lauk dina mangkok atanapi baskom ku cai dugi ka bumi na ditingalkeun.

Jinis lauk cai tiis

Ayeuna anjeun terang naon sipatna sareng kumaha aranjeunna ngurus diri, waktuna pikeun milari naon jinis lauk cai tiis aranjeunna anu paling umum di akuarium.

Pink barbel

Lauk lauk mas

Ieu mangrupikeun salah sahiji lauk anu urang sering mendakan di toko piaraan. Nami ilmiah na nyaéta Puntius conchonius, sareng asli di Apganistan, Pakistan, India, Nepal, Bangladesh, sareng Burma. Ieu tahan pisan, Suhu anu ngadukung antara 17 sareng 25 derajat Celsius. Sakali aranjeunna ngahontal déwasa, aranjeunna panjangna 14cm.

Lauk mas

Lauk panon gelembung

The Goldfish, anu namina ilmiah nyaéta Carassius auratusSanaos langkung dikenal salaku carpín atanapi lauk beureum, éta jauh salah sahiji anu pang populerna. Éta asalna ti Cina, sareng kusabab ukuran na-sakitar 15cm dina déwasa- éta cocog pisan pikeun di akuarium tina ukuran anu bénten-bénten. Aya seueur jinis, sapertos Bubble Eyes atanapi Lion Head, tapi kalayan salah sahiji waé anjeun tiasa ngaraos hobi ieu tanpa kedah hariwang.

Koi lauk mas

Koi Carp

Koi Carp, atanapi Siprus carpio Dina basa ilmiah, éta mangrupikeun salah sahiji lauk anu paling dipikaresep. Éta ogé asli ti Cina, sanaos aranjeunna nyicingan sadaya laut, kecuali anu tiis di kutub. Mangrupikeun saderek tina lauk mas umum, sareng anjeun kedah terang éta aranjeunna tiasa tumuh dugi ka 70cm upami akuarium ageung.

Tulisan anu aya hubunganana:
Tenda sareng macem-macemna

Coridora marmer

Steerbal Corydoras

Marmer coridora atanapi cabé coridora, sacara ilmiah dipikanyaho ku nami Corydoras paleatus, mangrupikeun anu paling disarankeun pikeun anu ngamimitian, kumargi tolerates béda kualitas cai. Asalna tina daérah subtropis Amérika Kidul, khususna hirup di walungan Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay sareng Uruguay. Éta naék janten 14cm.

gambusia

gambusia

Lauk ieu, tina genus Gambusia, tahan pisan, sahingga tiasa salamet dina cai haneut sareng tiis. Aranjeunna asli tina walungan kaseueuran dunya, kaasup Éropa, Asia sareng Afrika. Éta tiasa dijaga dina akuarium alit atanapi sedeng, sabab tumuh dugi ka 14cm, tapi urang kedah terang yén lauk ieu karnivora, sareng tiasa tuang kagorengan tina spésiés lauk séjén.

Tilelep panonpoé

Perch Sun

Ieu mangrupikeun salah sahiji lauk anu kasohor ku warna na anu éndah, tapi ogé pikeun adaptasi na, ngadukung ti 4 fromC dugi ka 22ºC. Nami ilmiah na nyaéta Lepomis gibbosus, sareng asalna ti Amérika Kalér, sanaos dinten ayeuna, hatur nuhun utamina ku bantosan manusa, éta ogé aya di Afrika sareng Éropa. Éta sato karnivora, kitu Henteu disarankeun pikeun nempatkeun éta sareng spésiés lauk sanés, atanapi henteu kedah dipulangkeun ka kaayaan liar na. Jalu dewasa tiasa tumuh dugi ka 20cm.

Sajauh ieu kami khusus kana lauk cai tiis. Kami arepkeun kami parantos ngabantosan anjeun milih panyewa anyar anjeun. Naha anjeun terang langkung seueur lauk cai tiis?

Rasakeun perusahaan anjeun 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Blanca cenahna

    Kaseueuran lauk di luar sana henteu bakal salamet dina cai tiis, sareng lauk mas sanés mangrupikeun jinis lauk tapi hiji génus. Nyaéta, kuring mamatahan yén jalma anu nyerat tulisan éta langkung saé diwartosan sateuacanna sabab tiasa nyababkeun seueur jalma salah. Salam.

  2.   Guido Obregon C. cenahna

    Hatur nuhun Miss Monica. Pisan pikaresepeun sareng nguntungkeun paméran anjeun.

  3.   Luis cenahna

    Panonpoé perch éndah, tapi kuring henteu nyarankeun éta dina akuarium. Dina usum beternak, pas jalu ngadamel sayang, anjeunna maéhan sagala rupa anu mindahkeun, naha tina spésiésna atanapi anu sanés. Nyalira aranjeunna bakal tuang ampir naon waé tina panangan anjeun, tina pangalaman kuring henteu mamatahan

  4.   Mar cenahna

    Ti laut?