Pangubaran penyembuhan pikeun lauk supa

lauk sareng supa

Nalika urang ngagaduhan akuarium komunitas salah sahiji masalah kaséhatan utama anu sering mangaruhan lauk nyaéta jamur. Jamur ieu biasana nyerang lauk upami karantina teu acan dilaksanakeun sateuacan ngenalkeun jalma anyar kana akuarium. Éta ogé tiasa muncul kusabab kasalahan anu tangtu dina pangropéa sareng manajemén akuarium. Ku alatan éta, Pangubaran penyembuhan pikeun lauk supa aranjeunna rada leyuran épéktip. Upami anjeun parantos niténan gejala panyakit dina lauk sapertos bintik-bintik atanapi filamen bodas, tiasa waé urang ngagaduhan jamur.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pangobatan kuratif pikeun lauk jamur.

Naha jamur muncul

lauk gering

Jamur berperan penting dina sadaya ékosistem. Fungsina utamina nyaéta tuang bahan organik paéh dina akuarium. Bahan paéh ieu tiasa janten sésa-sésa katuangan, kokotor sareng sababaraha jaringan kulit tina lauk. Fungsi ieu saé tiasa miceun résidu kokotor sacara alami. Nanging, upami aya paningkatan jumlah zat organik kusabab teu paduli dina ngurus akuarium, populasi jamur bakal ningkat.

Upami populasi jamur ningkatkeun lauk urang tiasa katépaan. Sakali jamur ngahontal jaringan lauk éta mimiti berkembang gancang dina ngan hiji atanapi dua dinten. Nya teras urang tiasa ningali gejala anu tiasa ditingali munggaran. Spora tina jamur terus baranahan dina lingkungan pikeun sumebar sapanjang sésana akuarium. Kieu carana aranjeunna tiasa mangaruhan lauk sanés.

Diantara jenis jamur utama anu urang mendakan dina lauk urang sapertos kieu:

  • Genus Saprolegnia sareng Achlya: aranjeunna paling umum di antara lauk akuarium. Éta condong tuang kana bahan organik paéh, endog sareng parasit lauk sanés anu lemah. Lapisan cottony tiasa ditingali dina awak lauk anu katépaan. Éta mangrupikeun salah sahiji gejala anu utami.
  • Branchiomyces: éta mangrupikeun jinis jamur anu sanés mangaruhan lauk. Éta biasana nyerang insang lauk sareng karusakan anu disababkeun na serius. Ku mangaruhan insang aranjeunna nyababkeun karacunan karbon dioksida. Ieu nyababkeun kagagalan organ vital. Tingkat maotna lumayan tinggi.
  • Ichthyosporidium hoferi: Sanaos henteu umum, épék na ngancurkeun pisan. Lauk tiasa ditingali ngaleupaskeun spora ngalangkungan kotoran. Ku cara kieu, aranjeunna ngotorkeun sadayana akuarium sareng lauk sanés. Aranjeunna condong mangaruhan lauk mas sareng cichlids langkung seueur. Teu aya perlakuan anu dipikaterang pikeun ngaleungitkeunana.

Pangubaran penyembuhan pikeun lauk supa

Pangubaran penyembuhan pikeun lauk sareng supa di bumi

Lauk naha kusabab gangguan ékosistemna atanapi kusabab diserang ku jamur tiasa ngajantenkeun aranjeunna kaséhatan. Tapi urang henteu kedah ngantepkeun éta ka alatna nyalira sabab sok aya ubar pangobatan pikeun jamur.

Salah sahiji pangobatan anu paling mujarab pikeun jamur nyaéta mandi uyah. Uyahna, langkung saé kasar, sareng sami anu dianggo pikeun masak ubar jamur kalayan perséntase tinggi tina hasil anu saé.

Upami urang perhatoskeun yén lauk urang atanapi sababaraha spésimen kaserang jamur, urang nyandak wadah ageung sareng nambihan dua sendok uyah kana sakitar dua liter cai, proporsi uyah anu saluyu nyaéta anu nalika diraosan gaduh rasa asin anu teu kuat pisan, engké Urang néwak lauk dina jaring sareng beuleumkeun sakedap dina wadah ku uyah. Mandi uyah ieu kedah diulang unggal dinten dugi ka urang tingali jamur parantos ngaleungit sareng laukna ngojay tanpa masalah.

Héjo malachite dianggo pikeun kasus jamur. Éta mangrupikeun leyuran cai anu héjo kalayan babandingan 1/15.000, anu laukna bakal diletak salami 10 dugi 30 detik. Upami mandi henteu jalan, éta bakal diulang unggal 2 atanapi 3 dinten, tanpa hilap suhu mandi kedahna sami sareng akuarium.

Nalika urang niténan hal-hal aneh atanapi formasi dina timbangan atanapi sirip lauk, ubar kuratif nyaéta hidrogén péroxida. Babandinganana 175 cc per 10 liter cai. Mandi kedah lepas 10-15 menit.

Sanaos natrium klorida atanapi uyah umum, éta kedah dianggo salaku pencegahan, utamina dina akuarium anu ngandung mollienisias, dina proporsi 2 tingkat sendok per 4 liter cai, anu henteu ngarugikeun pepelakan atanapi sato. Lauk.

Nyegah jamur

Pangubaran penyembuhan pikeun lauk supa

Salah sahiji pangobatan pangobatan pangsaéna pikeun lauk supa nyaéta pencegahan. Upami éta henteu kajantenan, moal aya anu ngubaranana. Salajengna urang bade nunjukkeun sababaraha tip umum supaya akuarium kami henteu katépaan sapertos jamur:

  • Urang kedah terang pisan sadaya sarat pikeun masing-masing jinis spésiés anu bakal kami lebetkeun kana akuarium. Unggal jenis lauk peryogi tipena béda dahareun, parabot, cai, suhu, pH.
  • Coba pikeun nanganan akuarium sacara saksama pikeun nyingkahan cilaka sareng setrés kana lauk.
  • Unggal-unggal anjeun badé ngenalkeun individu anyar anu pikaresepeun aranjeunna ngalangkungan karantina. Karantina ieu kedah panungtungan sakitar 3-6 minggu pikeun mastikeun yén anjeun moal nginféksi batur.
  • Urang kedah nyayogikeun lauk sareng katenangan sareng tempat panyumput pikeun énggal. Ku cara kieu urang bakal ngabantosan aranjeunna supaya teu setrés.
  • Dina akuarium anu dipisahkeun sareng karantina, anjeun kedah gaduh langkung liter cai per lauk tibatan akuarium akhir. Sakuduna henteu kedah ngandung sakedik liter cai tibatan diperlukeun.
  • Kami bakal salawasna nyingkahan panggunaan tuangeun hirup anu asalna tina lingkungan anu urang teu ngagaduhan kontrol anu pasti. Kuring bakal salawasna nyarios yén urang ningali pusat khusus dimana urang tiasa kéngingkeun tuangeun hirup kalayan aman pisan.
  • Kami moal nempatkeun dua deposit anu béda dina kontak.
  • Idéalna nyaéta pikeun ngabasmi akuarium dina panyangka sakedik tina panyawat jamur.
  • Éta ogé matak ngabasmi parabot nalika aranjeunna nganggo kami.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan pangubaran pikeun lauk supa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andre cenahna

    Kuring ngalakukeun hal hidrogen peroksida sareng lauk kuring sareng éta maot> :(