The Ambulia

ambulia pikeun ngahias akuarium

Pikeun hiasan sareng nyiptakeun habitat pikeun lauk urang urang tiasa nganggo pepelakan buatan sareng alam. Kusabab kitu, dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis pepelakan tina genus Limnophyla anu disebat ambulan (Limnophyla sessiliflora).

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan perawatan sareng kagunaan tutuwuhan ieu dina akuarium anjeun?

Ciri-ciri Ambulia

évolusi ambulia

Sacara umum, sadaya jalma anu ngagaduhan akuarium sareng nganggo pepelakan hirup pikeun hiasan na milari pepelakan tina genus ieu. Alesanna kusabab penampilanana, warna héjo sengit sareng gampangna, boh dina budidaya sareng perawatan. The Ambulia éta mangrupikeun pepelakan anu paling dijaga tina genus ieu pikeun penampilan sareng warna anu sengit.

Asalna ti Asia Tenggara sareng cicing di daérah anu cai na sakedik atanapi henteu aya arus. Éta ayana di daérah tengah sareng deet tina tingkat cai. Éta anu aya di caket permukaan mangrupikeun halangan pikeun pepelakan sanés anu langkung caket kana fotosintésis, sabab éta nyicingan daérah permukaan anu cukup ageung.

Hatur nuhun kana warna sareng bentukna anu daunna, Mangrupikeun popularitas anu saé pikeun sadaya aquarist. Éta ngagaduhan bagian vegetatif dibentuk ku batang sakitar opat atanapi lima milimeter diaméterna anu dibagi kana sababaraha internode kirang langkung ayana séntiméter sasarengan. Daun muncul tina masing-masing, struktur na diwangun ku saraf pusat sareng dikurilingan jaringan daun. Daunna disimpen sapertos tangkal palem. Nyaéta, sababaraha ekstensi kabentuk. Némbak gurat anyar tiasa muncul ti unggal internode sareng, dina waktos anu pondok, tiasa janten batang anyar deui.

Salah sahiji daérah anu paling pikaresepeun pikeun pepelakan aya dina bagian luhur batang. Éta sirah has daun anyar anu tumuh salamina. Akarna dipanggihan dina bagian panghandapna tina batang sareng biasana kontak sareng substrat. Aranjeunna bodas. Tutuwuhan ieu ngagaduhan ciri khas yén akar tiasa muncul tina internode anu jarakna langkung luhur tina taneuh.

Sakabeh pepelakan ngagaduhan warna héjo anu sengit pisan sareng cerah sareng upami kondisi cahaya na optimal aranjeunna bakal nawiskeun warna anu sami sareng warna zamrud. Ngeunaan jangkungna, tiasa dicarioskeun yén batang na dugi ka satengah méter panjangna, normalna, sanaos tiasa dugi ka hiji méter panjangna. Janten tetep pepelakan ieu dina kaayaan anu séhat, urang bakal peryogi akuarium ageung.

Syarat sareng paduli

gagang embulia

Tutuwuhan ieu henteu pati nungtut nalika ngeunaan budidaya sareng perawatan. Upami dipelak leres, éta tiasa tumuh dugi ka dua inci unggal minggu. Éta ogé adaptasi ogé pikeun seueur jinis cai sareng lampu. Ngan ku masihan sakedik perawatan, urang tiasa kuat sareng pinuh warna.

Sakumaha didadarkeun di sateuacan, nunjukkeun ukuran anu tiasa dihontal ku pepelakan sareng laju gancang na tumuh, penting pikeun tetep di akuarium. kalayan jangkungna langkung atanapi kirang 50 cm atanapi langkung. Upami anjeun gaduh akuarium anu langkung alit, anjeun kedah nyukuran langkung sering. Sarat anu anjeun kedah gaduh nyaéta substrat anu diwangun ku sisikian sedeng sareng beunghar ku mineral (khususna zat beusi, anu fungsina ngahijikeun warna héjo). Séréal anu anjeun lebetkeun kana substrat kedah henteu teuing dikompét, sabab akar Ambulia rapuh pisan. Pas aranjeunna ngaleuleuskeun sakedik, aranjeunna rentan ngabusuk.

Sedengkeun pikeun jumlah cahaya anu aranjeunna peryogikeun, éta biasana antara 0,7 sareng 1,5 watt per liter cai. Upami éta kirang tina jumlah ieu, pepelakan moal tiasa tumuh sareng upami, sabalikna, éta langkung luhur, éta bakal tungtungna ngaduruk kusabab jenuh. Cahaya anu pangsaéna supaya tiasa tumuh sareng ngajaga warna héjo jero na nyaéta lampu bodas monokromatik.

Ngeunaan pH anu dipikabutuh pikeun pepelakan hirup saé, éta kedahna aya sakitar antara 6 sareng 8,5, karasana antara 5 sareng 30 ° dGH. Suhu tina cai kedah antara 22 sareng 30 ° CSanaon pepelakan ieu tiasa sabar sababaraha parobahan suhu anu dumadakan tanpa masalah. Tumuwuhna paling optimal anu tiasa dialam pepelakan antara 24 sareng 27 ° C. Upami cai na luhur suhu ieu, éta bakal tumuh langkung laun sareng upami di handap sami. Wates salami pepelakan antara 20 sareng 30 ° C.

Disarankeun pisan pikeun ngabuahan pepelakan ieu saminggu sakali kalayan pupuk cair khusus pikeun pepelakan akuatik. Éta ogé kedah dibayar sabulan sakali sareng kompos cair dina pél dikubur di gigir gagangna.

Kusabab gagangna rapuh pisan, éta kedah dijaga di tempat anu arus cai sedeng atanapi batal. Difusi CO2 dina cai ngabantosan tumuhna.

Tutuwuhan ieu cocog pikeun ngahias kolam renang luar, sanés ngan ukur akuarium. Di lingkungan luar ieu aranjeunna tiasa sabar sinar panonpoé langsung sadidinten sareng aliran anu turun naek suhu siang sareng wengi. Teu mungkin tetep di tempat anu suhu sakitar turun handap 20 ° C.

Kaunggulan tina Ambulia

Tutuwuhan ieu cocog pisan pikeun akuarium tropis sareng sedeng éta. Salain ti ngahias, éta tiasa ngoksigasi cai, sabab éta ngaluarkeun sajumlah ageung nitrat tina cai ku cara tumuh gancang pisan.

Henteu merenah pikeun aranjeunna nganggo lauk hérbivora sabab rapuh. Akuarium dimana éta langkung séhat nyaéta di mana aya lauk ovoviviparous sapertos guppy sareng piring.

Syarat pikeun numakeunana sareng harga

ambulia salaku pepelakan hias

Tutuwuhan ieu kedah ditempatkeun di daérah tukang akuarium. Kusabab éta pepelakan ageung, anjeun tiasa nempatkeun anu langkung alit anu peryogi kirang cahaya handapeunana. Upami anjeun ningali yén éta tiasa ngarugikeun tumuh pepelakan sanés kusabab jangkungna na, perlu dipangkas langkung seueur kali.

Tutuwuhan ieu tiasa baranahan ku motong, motong sirah bobot ngeunaan 10 cm tina pepelakan sareng ngubur potongan éta dina substrat. Dina tilu atanapi opat dinten éta bakal nyandak akar sareng pepelakan énggal bakal ngembangkeun. Éta merenah pikeun ngaleupaskeun daun tina bagéan bobot anu badé dikubur kanggo ngabantosan tumuhna akar sareng nyegah motong tina buruk.

Éta ogé tiasa disebarkeun ku siki, sanaos ngagaduhan siki, perlu aya pepelakan sahenteuna sababaraha séntiméter tina cai. Sikina tiasa dicandak tina buah anu asak sareng dikubur langsung dina substrat akuarium. Bédana antara siki sareng motong nyaéta anu kahiji ngan ukur tiasa dilakukeun nalika usum panas sareng upami pepelakan di luar. Motongna sapanjang taun.

Anjeun tiasa mendakan Ambulia pikeun harga anu kisaran antara 3 sareng 10 euro. Sakali anjeun ngagaduhan, anjeun tiasa baranahan deui ku cutting.

Kalayan inpormasi ieu kuring arepkeun anjeun tiasa nampi Ambulia leres.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.