Beda antara guppy jalu sareng awéwé

Bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang dina akuarium

Nalika urang ngamimitian ngagaduhan akuarium sareng urang ngenalkeun lauk di jero na, umum pisan pikeun ngagaduhan lauk guppy. Éta mangrupikeun salah sahiji lauk anu terkenal sareng paling populér, khususna pikeun anu ngamimitian di dunya ieu. Nanging, seueur jalma gaduh mamang nalika ngadegkeun bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri lauk guppy sareng naon bedana antara lauk guppy jalu sareng bikang.

Lauk guppy

Idéntifikasi lauk guppy

Lauk ieu mangrupikeun jinis tropis sareng hirup dina cai tawar. Aranjeunna asli ti Amérika Kidul sareng kagolong kana kulawarga Poeciliidae. Aranjeunna cukup kasohor kusabab ngagaduhan warna anu menawan. Éta warni pisan anu disebat lauk pelangi. Di dunya ampir aya 300 jinis lauk ieu sareng ampir sadayana ngagaduhan jinis warna, ukuran sareng bentuk buntutna.

Aranjeunna umumna sato anu damai pisan anu tetep ngojay dina grup salami. Aranjeunna ngojay aktif pisan sareng anjeun sacara praktis bakal mendakan aranjeunna dina gerakan kontinyu. Disarankeun ngagaduhan guppy dina akuarium nyaéta nempatkeun 4 jalma kanggo unggal 50 liter cai. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa gaduh ruang anu cekap pikeun nyiapkeun kabutuhanana sareng hirup sareng lauk anu sanés.

Urang sering tiasa mendakan lalaki ngudag bikang supados ngareureuwas. Hal anu ideal sahingga hubungan antara lauk ieu tiasa lumangsung sacara alami nyaéta netepkeun babandingan hiji lalaki pikeun unggal 3-4 awéwé. Ku cara kieu urang bakal mastikeun yén aranjeunna henteu setrés. Upami anjeun ningali yén lauk anjeun teras-terasan nyumput, éta nandakeun yén éta gering atanapi teuing setrés. Setrés biasana asalna tina kaleuwihan lauk dina akuarium atanapi kusabab kabutuhanana dicumponan.

Bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang

Bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang

Aya béntenna antara guppy jalu sareng bikang. Mimiti lalaki langkung alit tibatan bikang ogé warnana langkung sengit, Aranjeunna bahkan dibédakeun sareng bikang ku fin fin, dirobih janten organ kopulasi (gonopod).

Bedana séksna henteu béda ti manusa, sabab ngagaduhan kromosom X sareng kromosom Y .. Kombinasi XX ngahasilkeun bikang, kombinasi XY ngahasilkeun lalaki. Guppy parantos séks séksual dina yuswa 3-4 bulan.

Pembuahan guppy internal, gonopod diwanohkeun kana bukaan seksual bikangna, ngaluarkeun spérma, teras endogna berkembang dina rongga dina rahim bikangna. Lahir lahir nalika cangkang luar endogna rusak. Gestasi lumangsung rata-rata 28 dinten sanaos tiasa bénten-bénten gumantung kana seueur faktor, sapertos suhu cai, nutrisi, umur bikangna sareng bahkan setrés anu anjeunna menderita.

Nalika kagorengan dilahirkeun panjangna sakitar 4-6 mm, ti saprak lahirna aranjeunna parantos tuang tuangeun anu sami anu didahar jalu atanapi guppy bikang, sanaos dina jumlah anu langkung alit. Kira-kira 100 kagorengan biasana dilahirkeun. Émut yén guppy tuang anakna nyalira, janten aranjeunna peryogi bantosan urang upami urang hoyong anu anom salamet.

Kumaha urang nyimpen kagorengan? Dinten sateuacan aranjeunna dilahirkeun, untai kedah dipisahkeun dina akuarium, urang nempatkeun sababaraha pepelakan ngambang dina akuarium pikeun masihan panangtayungan anu anom saatos aranjeunna dilahirkeun, balikkeun bikangna kana akuarium utama.

Bédana warna

Urang ogé tiasa mendakan bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang dumasar warna. Urang tiasa mendakan warna anu teu aya watesna dina jenis lauk ieu. Sakumaha urang disebatkeun dina awal tulisan, lauk ieu disebat lauk pelangi. Hal anu paling normal nyaéta kami mendakan warna anu paler dina satengah luhur lauk sareng warna anu langkung cerah dina tonggong. Ieu salah sahiji alesan kunaon anu buntut guppy dipikaterang pisan. Sareng aranjeunna pisan warna-warni sareng keuna.

Sababaraha variétas tiasa dipendakan ku penampilan logam sabab ngagaduhan iridofor. Ieu mangrupikeun sél anu teu ngagaduhan warna tapi tanggel waler pikeun ngagambarkeun cahaya. Sél ieu anu nyiptakeun pangaruh iridescent ieu. Sababaraha lalaki tiasa ukuranana langkung alit sareng ngagaduhan ngawarnaan langkung goréng. Bikangna condong langkung pamer. Sanaos sanés mangrupikeun aspek kondisional, éta tiasa ngabantosan urang pikeun ngabédakeun génder lauk pikeun ngagaduhan proporsi anu parantos kami sebatkeun di luhur.

Pikeun nyingkahan setrés pikeun lauk, idéalna nyaéta ngajaga babandingan hiji lalaki pikeun unggal 3-4 awéwé. Upami teu kitu, urang bakal ngagaduhan masalah dina akuarium kusabab setrés teuing dina dua sisi. Dina hiji sisi, bikang nampi langkung pelecehan ti lalaki nalika nyobian ngingetkeun aranjeunna. Di sisi anu sanésna, jalu ngarasa tekanan anu langkung ageung pikeun bersaing sareng bikang anu aya dina akuarium.

Baranahan

Nyaho bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang tiasa penting nalika nyababkeun lauk ieu dina akuarium. Anjeun kedah terang yén turunanana menetas dina bikang dina rahimna. Gestation na lumangsung kira sabulan. Nalika ngora dilahirkeun aranjeunna leres-leres bébas sareng sanggup tuang sareng mandiri.

Nanging, lauk sanés panginten tiasa ngadahar anu ngora. Ku alatan éta, disarankan pikeun terang kumaha ngaidéntifikasi bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang pikeun ngaluarkeun bikangna kana akuarium anu misah. Akuarium ieu dikenal ku nami farrowing.

Pikeun perawatan optimal pikeun sato ieu, ciri ieu disarankeun dina akuarium:

  • Suhu akuarium sakitar 18-28 derajat.
  • PH tina cai dina nilai 7-8.
  • The dGH (teu karasa) tina 10 dugi 25 º GH.
  • Dahar 1 atanapi 2 kali sapoé.
  • Parobihan cai mingguan mnt. 25%.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan bédana antara lauk guppy jalu sareng bikang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.