Cai naon anu dianggo dina akuarium

jinis cai akuarium

Nalika ngeunaan ngagaduhan akuarium, naha éta téh cai tiis atanapi cai panas, unsur utama anu bakal dipimilik ku urang nyaéta cai sabab urang kedah ngeusian akuarium, gumantung kana liter anu aya na, ku cai. Aya seueur jalma anu henteu terang cai naon anu dianggo dina akuarium. Ayeuna, cai sering janten salah sahiji alesan utami naha lauk paéh sareng ieu tiasa disababkeun ku cai anu dianggo. Biasana jalma nganggo cai keran pikeun ngeusian akuarium sareng, saatos pinuh, urang nempatkeun lauk tapi cai ngandung klorin sareng klorin ngabahayakeun lauk anu nyababkeun panyakit sareng bahkan maotna sato.

Ku alatan éta, dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun cai naon anu kedah dianggo dina akuarium.

Naon anu tiasa dilakukeun?

cai naon anu dianggo dina akuarium pikeun lauk

Nyanghareupan masalah ieu aya dua solusi, duanana valid pikeun bagian kuring kusabab kuring parantos nyobian. Anu kahiji nyaéta nganggo produk anu anjeun tiasa mendakan di toko piaraan. Mangrupikeun produk anu dialungkeun kana cai pikeun ngaleungitkeun, dina sababaraha menit, klorin anu dipiboga sareng ngajantenkeun cocog pikeun hirup lauk. Produk ieu henteu mahal teuing sareng lumayan lami pisan.

Solusi sanés anu kedah dilaksanakeun nyaéta nyaéta nyandak cai sahenteuna 24-48 jam sateuacan ngarobih cai atanapi ngeusian akuarium. Upami anjeun ngantep cai nangtung dina waktos éta klorin ngejat sareng cai na tos saé kanggo lauk. Masalahna di dieu nyaéta yén anjeun gaduh akuarium seueur liter sareng anjeun teu hoyong gaduh ember sareng ember cai ngantosan tiasa dianggo ngeusian akuarium.

Sababaraha anu aranjeunna lakukeun nyaéta mésér cai mineral, ogé solusina, tapi biasana mahal (kalikeun jumlah liter anu anjeun peryogikeun ku harga cai).

Dua solusi anu mimitina nyaéta anu cocog sareng akuarium ageung sareng anu tiasa kirang tina nyeri sirah.

Cai naon anu dianggo dina akuarium: jinis

pangropéa akuarium

Sakumaha urang terang, aya sumber cai anu béda pikeun nyayogikeun pasilitasna sareng ngajantenkeun lauk urang séhat. Diantara jinis-jinis cai anu aya di dieu urang sapertos kieu.

Cai keran

Biasana anu paling pas sareng umum anu dianggo pikeun akuarium toko. Ieu disababkeun ku gampang pisan diala sareng teu ngagaduhan baktéri sareng organisme anu tiasa ngabahayakeun kahirupan lauk urang. Masalah cai keran nyaéta sababaraha ciri kedah dilereskeun sateuacanna. Kusabab cai keran kanggo tuangeun manusa, ngagaduhan ciri sareng zat anu nyegah organisme patogén. Ieu dileungitkeun ku ayana zat disinféktan. Dina hal ieu urang mendakan klorin. Klorin ieu nyegah sababaraha baktéri tina tumuh dina cai sareng ngajantenkeun éta tiasa diinum.

Bahan-bahan sanés anu tiasa dibawa cai keran nyaéta kloramin, fluorida atanapi ozon. Nanging, ieu sanés halangan pikeun ngagunakeun cai keran. Sareng nyaéta pikeun ngaleungitkeun klorin tina cai keran, urang ngan ukur kedah ngocok cai sakedik sareng ngantepkeun 24 jam. Klorin ngan bakal ngejat. Urang ogé tiasa ngaleungitkeun ozon ku nyaring cai ngalangkungan saringan karbon aktif. Cara séjén nyaéta ngagunakeun produk sapertos natrium thiosulfat pikeun nétralisasi klorin. Hal ieu dilakukeun upami urang kedah langsung nganggo cai.

Bahan sanés anu langkung bahaya anu tiasa nyandak cai keran sareng anu ngabahayakeun lauk nyaéta tambaga. Biasana asalna tina pipa nyalira sareng cai ngaleyurkeun nalika éta énggal. Upami pipa na énggal sareng beku kanggo nangtung bari di jero, tambaga leyur dina cai. Pikeun miceun tambaga anjeun tiasa anggo saringan karbon aktif atanapi ngantepkeun cai ngalir tina pipa salami menit sateuacan nganggo cai éta pikeun akuarium.

Sababaraha produk sapertos flocculants kadang dianggo di perairan kota. Ieu fungsina pikeun kéngingkeun cai anu bening sareng tiasa dicabut nganggo areng.

Cai sumur

Cai anu diekstraksi tina sumur ogé ngagaduhan kaunggulan murah pisan. Urang tiasa milih sareng jinis cai ieu numutkeun panggunaan anu bakal urang pasihkeun. Kauntungannana cai ieu nyaéta henteu ngagaduhan klorin atanapi zat disinféktan anu sanés anu kedah dipiceun. Éta ogé henteu biasana ngandung organisme anu patogén kanggo lauk. Di sisi anu sanésna, karugianana nyaéta tiasa ngagaduhan zat anu urang kedah terang kumaha ngukur sareng ngaleungitkeun gumantung kana jero dimana urang ngaluarkeun cai.

Cai ieu sering ngandung seueur gas anu leyur. Diantara gas-gas ieu kami mendakan karbon dioksida sareng nitrogén. Pikeun miceun gas anu leyur ieu ngan ukur ngocok cai pikeun sababaraha jam. Masalah sanés anu tiasa ditampi ku cai sumur nyaéta ngagaduhan kaleuwihan zat beusi anu leyur. Urang ngan saukur tiasa nyabut zat beusi ieu ku ngamankeun cai.

Salah sahiji ciri naha cai sumur henteu dianjurkeun pisan nyaéta lemahna oksigén. Upami urang badé ngagaduhan lauk, cita-cita na nyaéta cai ngagaduhan proporsi oksigén anu saé. Langkung saé pikeun ngocok cai kalayan kuat pikeun sababaraha jam sateuacan dianggo. Urang ogé kedah gaduh un oksigator Dipasang dina akuarium pikeun ngabantosan oksigator dina cai.

Cai naon anu dianggo dina akuarium: anu sanés

Cai naon anu dianggo dina akuarium

Aya cai sanés anu, sanaos henteu disarankeun pisan, tiasa dianggo tanpa aya masalah. Urang kedah terang pisan parameter sareng karakteristikna pikeun muncurkeun kana naon anu peryogi akuarium. Cai hujan anu salah sahijina. Urang tiasa nyimpen cai hujan kanggo dianggo iraha urang ngantosan hujan bari. Hal éta dilakukeun kumargi urang tiasa kéngingkeun cai tanpa aya zat tina atmosfir kumargi éta sateuacanna diendoskeun. Anjeun ogé kedah ngantosan atap sareng talang anu diberesihan.

Cai hujan ngagaduhan ciri anu lemes pisan. Nyaéta, éta sami sareng cai osmosis atanapi cai anu didemeralisasi. Idéalna nyaéta ngagunakeun saringan karbon aktif pikeun mastikeun yén cai bakal ngagaduhan kualitas anu saé.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang perkawis cai naon anu kedah dianggo dina akuarium.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Emiliano cenahna

    Dina tulisan ieu aranjeunna masihan ampir teu penting pikeun Chloramines sareng anjeun kedah ati-ati pisan sareng aranjeunna.