CO2 pikeun akuarium

Tutuwuhan jero cai beureum spektakuler

CO2 pikeun akuarium mangrupikeun topik sareng seueur remuk sareng ngan ukur disarankeun pikeun ahli akuarium anu paling nuntut, saprak nambihan CO2 kana akuarium urang tiasa mangaruhan henteu ngan ukur pepelakan urang (langkung saé atanapi goréng) tapi ogé lauk.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarios sacara jero ngeunaan naon CO2 pikeun akuarium, kumaha kit, kumaha ngitung jumlah CO2 anu urang peryogikeun ... Sareng, ogé, upami anjeun hoyong milarian topik éta, kami ogé nyarankeun tulisan ieu dina Homemade CO2 pikeun Akuarium.

Naon anu CO2 dianggo pikeun akuarium

Tutuwuhan jero cai

CO2 mangrupikeun unsur paling dasar tina akuarium anu dipelak, kumargi tanpa pepelakan anjeun bakal maot atanapi, sahenteuna, janten gering. Éta mangrupikeun unsur ésénsial anu dianggo dina fotosintésis, anu antukna CO2 digabungkeun sareng cai sareng sinar matahari pikeun pepelakan tumuh. Ku rebound, éta ngaleupaskeun oksigén, unsur dasar anu sanés pikeun mastikeun salamet sareng kaséhatan anu hadé tina akuarium anjeun.

Di lingkungan ponggawa sapertos akuarium, urang kedah nyayogikeun pepelakan sareng gizi anu diperyogikeun atanapi aranjeunna moal ngembangkeun leres. Kusabab kitu, CO2, anu dina pepelakan alam biasana meunang tina leutak taneuh sareng pepelakan anu nguraikeun sanés, sanés unsur anu seueur dina akuarium.

Kumaha urang terang upami akuarium urang peryogi CO2? Salaku bakal urang tingali di handap, éta gumantung pisan kana jumlah cahaya anu ditampi akuarium: langkung seueur cahaya, beuki seueur pepelakan anjeun peryogi.

Kumaha kit akuarium CO2

CO2 penting pisan pikeun kaséhatan pepelakan anjeun

Aya sababaraha cara pikeun ngenalkeun CO2 kana cai akuarium anjeun. Sanaos aya sababaraha cara saderhana, anu bakal urang carioskeun engké, hal anu pang éfisiénna nyaéta gaduh kit anu nambihan karbon kana cai sacara rutin.

Eusi kit

Tanpa aya ragu, pilihan anu paling disarankeun ku aquarists nyaéta kit CO2, anu ngahasilkeun gas ieu sacara rutin, sahingga dimungkinkeun pikeun langkung pas ngalibrasi sabaraha CO2 lebet kana akuarium, hal anu bakal dipiharep ku pepelakan sareng lauk anjeun. Tim ieu diwangun ku:

  • Botol CO2. Justru éta, botol anu tempatna bénsin. Beuki gedé, beuki lila bakal tahan (logis). Nalika éta réngsé, éta kedah dieusian deui, contona, ku silinder CO2. Sababaraha toko ogé nawiskeun jasa ieu.
  • Régulator. Régulator kanggo, sakumaha namina nunjukkeun, ngatur tekanan tina botol dimana CO2, nyaéta, nurunkeunana supados langkung tiasa diatur.
  • Diffusor. Diffuser "ngabobol" gelembung CO2 sateuacan aranjeunna lebet kana akuarium dugi ka kabentuk halimun anu saé pisan, sahingga langkung hadé didistribusikeun dina akuarium. Disarankeun pisan anjeun nempatkeun potongan ieu dina stop kontak cai bersih tina saringan, anu bakal nyebarkeun CO2 ka sadayana akuarium.
  • Tabung tahan CO2. Tabung ieu ngahubungkeun régulator ka diffuser, sanaos henteu penting, éta leres-leres, sareng anjeun teu tiasa nganggo ogé, sabab anjeun kedah pastikeun tahan CO2.
  • Solenoid. Salian ti gaduh nami anu cool pisan anu ngabagi judulna sareng novel karya Mircea Cartarescu, solenoid mangrupikeun alat anu gunana, kumargi aranjeunna jaga nutup klep anu masihan jalan ka CO2 nalika teu aya deui jam cahaya (at pepelakan wengi henteu kedah CO2 sabab henteu fotosintésis). Aranjeunna peryogi timer kanggo tiasa dianggo. Kadang-kadang solenoid (atanapi timer pikeun aranjeunna) henteu dilebetkeun kana kit akuarium CO2, janten disarankeun pisan anjeun pastikeun yén éta kalebetkeun upami anjeun resep gaduh.
  • Konter gelembung. Sanaos henteu penting, éta ngamungkinkeun anjeun ngendalikeun langkung épéktip jumlah CO2 anu lebet kana akuarium, kumargi ngan éta, ngitung gelembung.
  • Drip checker. Botol jenis ieu, ogé henteu kalebet kana sababaraha pakakas, mariksa sareng nunjukkeun jumlah CO2 anu ngandung akuarium anjeun. Kaseueuran ngagaduhan cairan anu robih warna gumantung kana konsentrasi na handap, leres, atanapi tinggi.

Sabaraha lami pikeun botol CO2 pikeun akuarium tahan?

Langkung saé henteu gaduh lauk nalika tés tingkat CO2

Kabeneran aya nu rada sesah nyarios kalayan pasti sabaraha lami botol CO2 tahan, sabab éta bakal gumantung kana jumlah anu anjeun nempatkeun dina akuarium, ogé frékuénsi, kapasitas ... Nanging, dianggap yén botol sakitar dua liter tiasa lepas antara dua sareng lima bulan.

Kumaha ngukur jumlah CO2 dina akuarium

Dasar laut dipelak

Kabeneran aya nu Henteu gampang pisan ngitung persentase CO2 anu diperyogikeun akuarium kuringsabab gumantung kana sababaraha faktor. Kabeneran, sains sareng téknologi aya pikeun kaluar buah chestnuts kaluar tina seuneu sakali deui. Nanging, pikeun masihan anjeun ide, urang bakal nyarioskeun dua padika.

Métode manual

Mimiti, urang bakal ngajarkeun padika manual pikeun ngitung sabaraha CO2 kabutuhan akuarium anjeun. Émut yén, sakumaha urang parantos nyarios, proporsi anu diperyogikeun gumantung kana sababaraha faktor, contona, kapasitas akuarium, jumlah pepelakan anu anjeun tanam, cai anu nuju diolah ...

Primero anjeun bakal kedah ngitung pH sareng karasa cai pikeun terang persentase CO2 anu aya dina cai akuarium anjeun. Ku cara ieu anjeun bakal terang naon perséntase CO2 kabutuhan akuarium khusus anjeun. Anjeun tiasa mendakan tés pikeun ngitung nilai-nilai ieu di toko khusus. Disarankeun persentase CO2 antara 20-25 ml per liter.

Maka anjeun kedah nambihan CO2 anu diperyogikeun ku cai akuarium (Upami kasus na kajantenan, tangtosna). Pikeun ngalakukeun ieu, itung yén aya sakitar sapuluh gelembung CO2 per menit pikeun unggal 100 liter cai.

Metoda otomatis

Tanpa ragu, ieu mangrupikeun padika anu paling raoseun pikeun ngitung naha jumlah CO2 anu aya dina akuarium urang leres atanapi henteu. Pikeun ieu urang peryogi panguji, sajenis botol kaca (anu dipasang sareng cangkir sedot sareng bentukna sapertos bel atanapi gelembung) kalayan cairan di jero anu nganggo warna anu béda pikeun ngalaporkeun jumlah CO2 anu aya dina cai. Biasana warna pikeun nandaan ieu teras-sami waé: biru pikeun tingkat handap, konéng pikeun tingkat luhur, sareng héjo pikeun tingkat idéal.

Sababaraha tés ieu bakal nyungkeun anjeun campuran cai akuarium kana solusina, sedengkeun di batur mah moal perlu. Bisi wae, teraskeun paréntah pabrikan pikeun nyingkahan pikasieuneun.

tips

Beuki cai permukaan ngalir, beuki seueur CO2 anu anjeun peryogikeun

Masalah CO2 dina akuarium rada rumit, saprak meryogikeun kasabaran, iket anu saé bahkan seueur tuah. Éta sababna kami nyiapkeun daptar tips anu tiasa anjeun atos nalika asup ka dunya ieu:

  • Pernah nempatkeun dina seueur CO2 sakaligus. Langkung saé pisan pikeun ngamimitian lalaunan sareng ngawangun tingkat karbon anjeun sakedik-sakedik, dugi ka ngahontal perséntase anu dipikahoyong.
  • Catet éta, beuki cai ngalir (kusabab saringan, contona) beuki seueur CO2 anu anjeun peryogikeun, Kusabab éta bakal ngalih sateuacan cai akuarium.
  • Pasti anjeun kedah ngalakukeun sababaraha tés nganggo cai dina akuarium anjeun dugi ka mendakan rasio CO2 anu ideal pikeun anu ieu. Kusabab kitu, disarankeun pisan pikeun anjeun ngalaksanakeun tés ieu tanpa aya lauk, janten anjeun bakal ngajauhkeunana dina bahaya.
  • tungtungna, upami anjeun hoyong ngahémat sakedik CO2, pareuman sistem sajam sateuacan lampu pareum atanapi janten poek, bakal aya cekap kanggo pepelakan anjeun sareng anjeun moal runtah.

Naha aya anu ngagantikeun CO2 dina akuarium?

Tutuwuhan tuwuh bagja ku tingkat CO2 anu saé

Salaku urang nyarios sateuacan, pilihan pakét pikeun ngadamel homemade CO2 anu paling disarankan pikeun pepelakan dina akuarium anjeun, sabab, éta mangrupikeun pilihan anu rada mahal sareng sesah, éta henteu matak paling cocog pikeun sadayana. Salaku gaganti, urang tiasa mendakan cairan sareng pil:

Cair

Cara anu paling gampang pikeun nambihan CO2 kana akuarium anjeun nyaéta ngalakukeunana ku cara cair. Botol kalayan produk ieu ngan saukur diwangun ku éta, sajumlah karbon (anu biasana diukur ku tutup botol) dina bentuk cairan anu anjeun kedah nambihan kana cai akuarium anjeun ti jaman ka jaman. Nanging, éta sanés jalan anu aman pisan, kusabab konsentrasi CO2, sanaos leyur dina cai, kadang henteu nyebar sacara merata. Salaku tambahan, aya anu ngaku yén éta parantos ngabahayakeun laukna.

Tablét

Tablet ogé tiasa meryogikeun alat-alat anu kapisah, kumargi, upami éta langsung dilebetkeun kana akuarium, éta bakal roboh sakedap tibatan ngalakukeun sakedik-sakedik, janten aranjeunna henteu aya gunana pikeun pepelakan sareng ngantepkeun setoran anu tiasa disimpen. bari. dinten di tukang. Nanging, aya pilihan anu langkung saderhana dimana produkna ngan saukur dilakukeun dina caikumaha oge, aranjeunna moal tiasa ngarusak ogé.

Akuarium CO2 mangrupikeun poko rumit pikeun kit bahkan matématika diperyogikeun pikeun kéngingkeun babandingan anu ideal sareng pepelakan urang tumuh pinuh kasihatan. Wartoskeun ka kami, naha anjeun ngagaduhan akuarium anu dipelak? Naon anu anjeun lakukeun dina kasus ieu? Naha anjeun langkung seueur kipas tina generator CO2 homemade atanapi anjeun langkung resep cairan atanapi pil?

Fuentes: Kebon Akuarium, dennerle


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.