6 ideu pikeun ngahias akuarium

Fihgura salaku hiasan pikeun akuarium

Nyaéta aya a seueur hiasan anu ideu hébat pikeun ngahias akuarium, ti batu atanapi iteuk ka tokoh klasik sareng dada sareng penyelam atanapi langkung imajinatif, sapertos nanas tempat cicing SpongeBob.

Najan kitu, Sanés ngan ukur ngeunaan milih hiasan anu urang paling resep pikeun akuarium kami, tapi ogé ngeunaan terang anu henteu tiasa urang nempatkeun., ogé terang kumaha ngabersihkeunana sareng sababaraha tip pikeun ngahias. Urang bakal ngaliput sadayana ieu dina tulisan ieu. Salaku tambahan, urang nyarankeun anjeun maca tulisan séjén ieu ngeunaan ngahias handapeun akuarium kami bisi rék leuwih ideu.

Gagasan pikeun ngahias akuarium anjeun

Handap keusik langkung saé pikeun sababaraha lauk

Tanpa aya ragu, ngahias akuarium tiasa janten salah sahiji kagiatan anu paling pikaresepeun, Kusabab urang tiasa nyiptakeun pandangan akuarium urang sareng ngusir janten tempat saderhana sareng opat kerikil sareng pepelakan palastik layu. Sabalikna, di pasar urang gaduh seueur pilihan:

Kerikil atanapi keusik

Dasar unggal akuarium, sacara harfiah, nyaéta kerikil atanapi keusik, anu disimpen dina handapeun. Sedengkeun kerikil dina bentuk batu (kalayan penampilan anu langkung alami atanapi warna, sareng ukuran anu bénten-bénten), keusik sampurna pikeun lauk-lauk anu condong ngubur dirina di dinya atanapi nyéépkeun waktos-waktosna di handapeun habitatna. , sapertos belut.

Najan kitu, sakapeung kerikil mangrupakeun solusi anu pangsaénakhususna pikeun kanyamanan urang. Salaku conto, salah sahiji kakurangan keusik anu pangbadagna nyaéta ngabersihan éta beurat pisan, sareng condong dimana-mana, janten anjeun kedah sering ngagentos.

Sajaba ti éta, disarankeun pisan pikeun anjeun milih bahan alami, Kusabab upami sipatna sintétik atanapi gelas aranjeunna moal ngantep flora baktéri anu saé (émut, penting pisan pikeun akuarium) pikeun muncul kalayan gampang.

Log

Upami anjeun hoyong masihan akuarium anjeun keuna désa, anjeun tiasa milih pikeun log. Aya seueur corong bohong dina panutup soca di toko ingon-ingon atanapi Amazon anu niru alam urang kalayan saé pisan, sareng, sajaba ti éta, sintétik henteu bobo, anu tiasa nyayogikeun lauk anu teu aya watesna.

Sanaos tiasa ngagunakeun kai alami dina akuarium, anjeun kedah ati-ati pisan, sabab éta masalah anu sénsitip pisan. Sababaraha jenis kai, contona, ngaleupaskeun asam kana cai anu tiasa maéhan lauk anjeun. Kaseueuran ogé ngambang, janten anjeun kedah ngubaran aranjeunna heula atanapi ngajempolan ka handapeun batu, contona. Janten, henteu disarankeun anjeun nganggo kai anu parantos anjeun kumpulkeun nyalira, tanpa mendakan ngeunaan rupa-rupa sareng henteu diperhatoskeun upami aranjeunna nganggo péstisida.

tutuwuhan

Pepelakan Éta mangrupikeun ideu anu paling klasik pikeun ngahias akuarium kami. Éta tiasa jijieunan atanapi alami, sakumaha anu bakal urang tingali di handap ieu.

Tutuwuhan ponggawa

Taya ragu aranjeunna anu paling gampang diurus (dasarna sabab henteu meryogikeun perawatan). Salaku tambahan, aranjeunna condong gaduh warna langkung warna sareng nyayogikeun lauk anjeun tanpa sieun mangaruhan négatip kasihatanna. Tambih Deui, aranjeunna henteu maot atanapi buruk, anu tiasa ngaleupaskeun partikel kana cai anu naékkeun tingkat nitrogén, anu tiasa setrés sareng ngajantenkeun lauk anjeun gering.

Tutuwuhan alam

Log ku liang pikeun lauk nyumput

Sanaos aranjeunna henteu disarankeun pisan pikeun anu ngamimitian, tutuwuhan alami ogé ngagaduhan kaunggulanana. Salaku conto, miara anu hadé pikeun ngaleupaskeun oksigén nalika nganggo CO2, hal anu sok disarankeun pisan pikeun lauk anjeun (émut yén aranjeunna peryogi oksigén pikeun hirup). Nanging, nalika mésér pepelakan alami pastikeun yén éta aya dina toples anu disterilkeun sahingga anjeun henteu mendakan stowaway, sapertos kéong, anu tiasa nyerang akuarium anjeun.

Batu

Batu, sapertos log, mangrupikeun salah sahiji klasik pikeun ngahias akuarium naon waé. Anjeun tiasa mendakanana di seueur tempat sareng, dina hal ieu, panggunaan batu alami henteu bahaya sapertos anu tina log. Masih, pikeun mastikeun yén aranjeunna aman dianggo, rendam kana cai pikeun sababaraha dinten teras parios yén pHna henteu acan robih.

Tés anu sanés pikeun mariksa yén batu anu anjeun pilih pikeun akuarium anjeun henteu ngandung asam anu tiasa maéhan lauk anjeun, langkung gancang, nyaéta tuang sababaraha cuka kana batu. Upami anjeun henteu ngalakukeun nanaon, batu gede aman. Di sisi anu sanésna, upami gelembung, éta ngandung asam, janten anjeun henteu kedah nambihkeun kana akuarium. Tés ieu ogé tiasa dilakukeun ku asam hidroklorat, tapi éta langkung bahaya (kuring nyaritakeun ti pangalaman: adi kuring, anu géologis, sakali ninggali botol cai pinuh sareng kuring ampir maot).

Tangki lauk kalayan pepelakan buatan

Hiasan jieunan

Hiasan jijieunan dijual kanggo seueur tempat sareng, anu langkung saé, éta parantos siap dilelepkeun, janten anjeun moal sangsara pikeun lauk anjeun. Sareng upami éta henteu cekap, nampilkeun rupa-rupa figurines anu pikasieuneun, utamina diantara anu paling klasik (penyelam, peti harta karun, kapal karam, helm penyelam, reruntuhan, gedong oriental, Budha ...) ka anu langkung imajinatif (Stonehenge, nanas SpongeBob, Star Wars AT-AT, gunung seuneuan, supa, tangkorak ...).

Kertas hiasan

Upami anjeun hoyong masihan akuarium anjeun rada jero, wallpaper mangrupikeun jalan kaluarna. Aranjeunna henteu leres dicét, tapi éta poto dicitak, biasana dina kertas caket, anjeun tiasa nempel dina tukang akuarium (jelas di luar). Seuseueurna ageung bentukna sapertos dasar laut, sanaos anjeun ogé tiasa mendakan anu langkung asli sareng leuweung, curug ... Sanaos anjeun henteu mendakan poto anu anjeun resep, anjeun tiasa milih pikeun nyetak. Disarankeun pisan yén dina hal ieu anjeun laminasi, sabab, sanaos kaluar tina cai, antukna bakal baseuh.

Naon teu nempatkeun dina akuarium

Batu mangrupikeun hiasan klasik

aya hiji runtuyan bahan anu henteu disarankan pikeun ditunda cai, sakumaha anu bakal urang tingali di handap, sareng anjeun bakal kagoda tilelep. Contona:

batu karang

Karang na indah, tapi biasana pinuh ku racun sareng baktéri anu tiasa ngarusak ékosistem laut anjeun. Salaku tambahan, karang paéh ngagaduhan warna anu kusam sareng rada awon, hal anu goréng, janten éta bakal langkung disarankan pikeun milih pilihan ponggawa tapi langkung tiis sareng pikaresepeun panon.

Unsur alami anu teu diubaran

Sateuacan urang masihan anjeun sababaraha ide pikeun ngubaran kayu sareng batu alam anu anjeun badé tambahkeun kana cai. Nanging, upami anjeun henteu yakin sareng anjeun énggal dina bidang ieu, langkung saé anjeun milarian batu sareng iteuk jijieunan.

Hiasan henteu disiapkeun

Urang India palastik tiasa pikaresepeun pisan dina akuarium anjeun, tapi anjeun kedah waspada yén éta sanés hiasan anu diperlakukeun kanggo beuleum dina cai, janten tiasa toksik pikeun lauk sareng pepelakan anjeun. Hal anu sami kajadian sareng "hiasan" sanés anu anjeun henteu acan ngubaran atanapi anu teu dihaja sapertos kitu, contona, koin, mineral, kaca cét ...

Kumaha cara meresihan hiasan

Lauk ngojay diantara pepelakan dina akuarium anjeun

Saban sering, sakumaha anu kabukti, anjeun bakal kedah ngabersihkeun hiasan anu anjeun gaduh dina akuarium anjeun. Pikeun éta:

  • heula, ganggang beresih sareng pepelakan buatan anu anjeun gaduh dina akuarium tanpa nyabut cai sareng ku sikat. Entong kasar teuing upami anjeun teu kersa nga-muatkeunana.
  • Teras ngabersihan kerikil tina handapeun ku vakum kerikil. Kalayan padika ieu anjeun henteu ngan ukur bakal ngabersihkeun batu, tapi anjeun ogé bakal tiasa ngagunakeunana pikeun ngarobih atanapi ngeusian cai.
  • Ku jalan kitu upami anjeun meresihan hiasan interiorna, tong nganggo sikat pisan lamun anjeun teu hoyong ngeruk arca.

Sanajan aranjeunna sababaraha léngkah anu saderhana pisan, kaleresan éta mangrupikeun salah sahiji hal anu paling peurih nalika ngajaga akuarium, tapi penting pisan pikeun ngajaga kabersihan.

Tips hiasan

Latar batu

Akhirna naon akuarium anjeun tiis atanapi sapertos penggabungan sareng sarébu hal anu mana lauk henteu katingali henteu gumantung ngan ukur kana artos anu urang parantos nyéépkeun atanapi jumlah figurines anu urang lebetkeun. Contona:

  • Mertimbangkeun angkasa naon anu anjeun gaduh sareng naon anu anjeun badé pasang (pepelakan buatan atanapi alami, inohong ...)
  • Upami éta mangrupikeun ecosystem laut, tema sagara bakal langkung saé, bari upami éta cai tawar, walungan.
  • Pikirkeun jenis naon kerikil atanapi keusik cocog sareng lauk anjeun.
  • Entong ngempelkeun seueur barang upami anjeun teu hoyong setrés lauk anjeun atanapi ngagaduhan akuarium anu lengkep. Tutuwuhan alam ogé peryogi langkung seueur rohangan.
  • Panginten tambahkeun sababaraha elemen ku liang dimana lauk tiasa nyumput.
  • Salah sahiji babandingan anu tiasa dianggo pisan nyaéta milih nempatkeun sapotong ageung di tengah sareng sababaraha leuleutik dina tungtung.
  • Ti waktos ka waktos éta Disarankeun anjeun mindahkeun figurines sareng hiasan di handapeun akuarium (écés ieu henteu dilarapkeun ka pepelakan alami) pikeun masihan rupa-rupa pikeun diri anjeun sareng lauk anjeun.

Kami arepkeun ideu ieu pikeun ngahias akuarium janten pedoman pikeun ngajantenkeun anjeun leres-leres asik. Wartoskeun ka kami, naha anjeun kantos ngahias akuarium atanapi naha anjeun kaleungitan? Naha anjeun langkung seueur tina pepelakan alami atanapi buatan? Naha aya hiasan anu anjeun paling resep?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.