Keong Tanduk Ram

  Keong Tanduk Ram

Keong tanduk ram, ogé katelah Marisa Cornuarietis, kagolong kana urutan Mesogastropoda, sareng kulawarga Ampullariidae. Sapertos sesa spésiés anu kalebet kulawarga ieu, kéong ieu ngagaduhan gabungan gabungan sareng paru-paru, éta dilengkepan siphon anu nyandak hawa langsung tina permukaan. Jenis kéong ieu, henteu sapertos sato sanés spésiés anu sami, gaduh cangkang anu langkung sempit sareng bentuk disk.

Dina cara nu sami kéong ieu tanduk ram buta Éta dicirikeun ku gaduh warna anu cukup variabel, warna na utamina konéng atanapi emas, sanaos ogé tiasa ngagaduhan warna coklat sareng bintik-bintik hideung. Bahkan aya sababaraha kéong tina spésiés ieu anu henteu ngagaduhan garis.

Kéong Marisa Cornuarietis, asli ti buana Amérika, utamina ti Amérika Kidul sareng Amérika Tengah, janten kamungkinan aya di nagara-nagara anu iklim tropis sareng subtropis. Nanging, ieu jinis kéong di sababaraha nagara Asia sareng Amérika Serikat, kumargi disebarkeun sato ieu parantos dijantenkeun, janten spésiés predator tina jinis kéong anu janten hama sareng anu janten panyawat panyakit sareng parasit anu tiasa ngabahayakeun lauk bahkan urang manusa.

nu kaayaan cai Aranjeunna henteu nungtut ngagaduhan kéong ieu, tapi urang kedah émut yén sato ieu peryogi kandungan kalsium sareng magnesium anu pasti supados cangkangna tiasa kabentuk kalayan cara anu pangsaéna. Kusabab kitu siput ieu kedah hirup dina cai anu kawilang atos, kalayan nétral atanapi rada basa alkali.

Inpormasi lengkep - Keong cai tawar

Sumber - AquaNovel


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.