Kipas akuarium

Cai dina suhu anu leres penting pisan

Kami parantos nyarios dina sababaraha kasempetan anu paling hese, ogé anu paling penting, nalika gaduh akuarium nyaéta ngajaga médium anu stabil. Ieu ngandung harti yén éta kedah dijaga dina kisaran suhu, kalayan bantosan kipas akuarium, sareng cai bersih, dina kaayaan supados lauk tiasa hirup.

Dinten ayeuna urang bade fokus kana anu munggaran, kumaha ngajaga suhu anu stabil dina akuarium, hal anu khusus sesah dina bulan-bulan panas sapertos kieu. Kituna, urang bakal ningali sababaraha jinis kipas akuarium anu bakal ngamungkinkeun urang ngajaga suhu akuarium tetep stabil, ogé tip pikeun milih éta sareng mérek pangsaéna, sareng anu sanésna. Ku jalan kitu, pikeun mariksa suhu anu tiasa diandelkeun, kami nyarankeun tulisan anu sanés ieu ngeunaan anu pangsaéna térmométer akuarium.

Fans Aquarium Pangalusna

Jenis kipas akuarium

Kipas katingali caket

Kasarna, sadaya pameget ngalakukeun hal anu sami, tapi sapertos biasa aya seueur produk anu tiasa ngabédakeun sareng adaptasi sareng anjeun sareng lauk anjeun atanapi, horor, janten sampah anu teu aya gunana pikeun urang. Kusabab kitu kami nyusun jinis kipas akuarium anu paling umum pikeun ngabantosan anjeun mendakan alat anu sampurna.

Kalayan termostat

Tanpa ragu salah sahiji anu pang gunana, upami sanés pang gunana, utamina upami anjeun henteu terangeun atanapi upami anjeun énggal dina masalah éta. Kipas termostat gaduh fungsi otomatis anu pareum sacara otomatis nalika akuarium ngahontal suhu anu dipikahoyong, sareng diaktipkeun upami suhu ieu ngaleuwihan.

Sababaraha termostat mangrupikeun alat anu anjeun kedah mésér salian kipas. Éta dirarancang pikeun nyambungkeun éta, sareng ngagaduhan sénsor suhu anu lebet kana cai, tangtosna, ngukur suhu dina tempatna. Merek asesoris utama pikeun akuarium, sapertos JBL, nyarankeun yén anjeun nganggo termostat anjeun ngan ukur ku mérek mérekna pikeun nyingkahan kamungkinan sauyunan sareng alat, tegangan ...

Jempé

Kipas jempé Penting pisan upami anjeun ngagaduhan akuarium caket (contona, di kantor) sareng anjeun henteu hoyong gélo ku noise. Kadang-kadang aranjeunna sesah dipilarian, atanapi aranjeunna henteu langsung ngalaksanakeun naon anu dijangjikeun, janten dina kaayaan sapertos kitu disarankeun pisan pikeun mariksa pendapat produk dina internét.

Pilihan séjén, rada langkung sepi tibatan kipas angin, nyaéta coolers cai. (anu ku urang bakal diobrolkeun engké), anu kalakuanana sami, tapi ku kirang sora.

Kalayan usik

A ventilator kalayan usik penting pisan upami éta modél nganggo termostat, kumargi, upami henteu, kumaha deui alat anu badé diaktipkeun? Biasana usik mangrupikeun kabel anu nyambung kana alatna, sareng detéktorna sorangan di tungtung, anu anjeun kedah terjun kana cai pikeun mendakan suhu na.

Nano kipas

Pikeun anu henteu hoyong kipas anu ageung sareng awon aya sababaraha anu alit, biasana kalayan desain anu lucu sareng kompak, anu tanggel waler pikeun nyegerkeun cai dina akuarium anjeun. Leres leres, ngan ukur dianggo sareng akuarium dugi ka jumlah anu tangtu (parios deui dina spésifikasi modél), kusabab langkung alit, aranjeunna saé kirang efisien.

Pangalusna kipas akuarium

Kipas beureum

jarami tilu mérek utama khusus pikeun produk akuarium sareng, langkung khusus, dina kipas sareng sistem pendinginan.

Boyu

Boyu mangrupikeun perusahaan anu didirikeun di Guangdong (Cina) kalayan langkung ti dua puluh taun pangalaman mendesain produk akuarium. Kanyataanna, Aranjeunna ngagaduhan sagala jinis produk, ti ​​penggemar dugi ka produsen gelombang, sareng tangtosna seueur seueur akuarium anu béda, Ku sapotong jati alit sareng sadayana pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung éstétis.

Blau

Merk Barcelonaonan ieu parantos nawiskeun henteu langkung henteu kirang ti saprak 1996 ngajantenkeun akuarium sareng produk anu dirancang pikeun ningkatkeun kahirupan lauk urang pikeun peminat. Ngeunaan fans, nawiskeun salah sahiji cara anu paling murah pikeun nyegerkeun akuarium anjeun di pasar, ogé pemanas, upami anjeun peryogi pangaruh anu sabalikna.

JBL

Henteu diragukeun nyaéta perusahaan anu paling bergengsi sareng mérek produk akuarium kalayan sajarah anu pangpanjangna, saprak yayasan na ti saprak taun genep puluhan di Jérman. Naon deui, aranjeunna gaduh seueur sistem pendingin anu sayogi, sareng sanés ngan ukur pikeun akuarium alit, tapi nawiskeun solusi bahkan pikeun akuarium dugi ka 200 liter.

Naon ari kipas akuarium?

Cai panas henteu ngagaduhan seueur oksigén sareng sesah kanggo lauk pikeun dihirupan

Panas mangrupikeun musuh anu paling parah pikeun lauk urang, henteu ngan kusabab sesah ditanggung, tapi ogé kusabab, ku panasna, kirang seueur oksigén dina cai. Luhur, prosés tibalik lumangsung dina lauk, sabab panas ngaktipkeun aranjeunna sareng nyababkeun metabolisme na peryogi langkung oksigén pikeun hirup. Hartina lamun cai na panas teuing, lauk bakal hésé pikeun ngambekan lauk. Éta sababna ngajaga suhu akuarium penting pisan, sareng kunaon urang peryogi thermometer sareng sistem ventilasi anu jaga ngajaga cai dina suhu anu pas.

Kumaha carana milih kipas akuarium

Hiji lauk konéng ngalangkungan akuarium

Sakumaha anu parantos urang tingali sateuacanna, aya sababaraha jinis kipas anu ayaÉta bakal gumantung kana kabutuhan sareng karesep urang pikeun milih hiji atanapi anu sanés. Kusabab kitu kami parantos nyiapkeun daptar ieu ku hal-hal anu paling umum pikeun diperhatoskeun nalika milih kipas akuarium anu sampurna:

Ukuran akuarium

Hiji lauk ngojay ngaliwatan akuarium

heula, hal anu paling penting anu urang bakal tingali nyaéta ukuran akuarium. Jelas, akuarium anu langkung ageung peryogi langkung kipas, atanapi kakuatan langkung, pikeun ngajaga cai dina suhu anu pas. Nalika anjeun badé mésér kipas, tingali spésifikasi na, kaseueuran kipas nunjukkeun dugi ka sabaraha liter aranjeunna gaduh kakuatan pikeun niiskeun.

Sistem Fixation

Sistem ngalereskeun nyaéta raket hubunganana sareng kumaha gampangna kipas angin pikeun ngahijikeun sareng ngaleupaskeun. Seuseueurna ngagaduhan sistem klip anu ngahubungkeun kana luhur akuarium pikeun niiskeun ti luhur, salah sahiji cara anu paling gancang sareng paling merenah pikeun dipasang sareng ngaleupaskeun kipas sareng nyimpen éta nalika urang henteu peryogi deui, sabab kamungkinan, gumantung kana dimana hayu urang hirup, yén urang ngan ukur nganggo éta salami bulan-bulan terpanas taun.

Lauk senang kusabab cai na dina suhu anu pas

Ribut

Salaku urang nyarios sateuacanna, sora kipas mangrupikeun hal anu kedah diperhatoskeun upami anjeun gaduh akuarium di kantor atanapi di ruang makan sareng anjeun henteu hoyong janten gélo. Sanaos modél pangbasajanna biasana henteu sepi pisanMangrupikeun pilihan anu pikaresepeun anu anjeun tiasa parios dina spésifikasi produk. Dina hal ieu, ogé disarankeun pisan pikeun ningali naon anu dipikirkeun ku pangguna ngeunaan produk, bahkan milari pidéo dina YouTube pikeun ningali kumaha sora na.

Kagancangan

tungtungna, kagancangan kipas pakait sareng kakuatan. Kadang-kadang, kumaha ogé, langkung merenah pikeun mésér tilu kipas dina hiji tibatan hiji kakuatan anu kuat, kusabab ieu bakal niiskeun cai sacara merata, anu penting pisan dina akuarium anu langkung ageung.

Kumaha ngagunakeun kipas akuarium leres

Hiji lauk jeruk dina cai

Salian kipas akuarium, aya faktor sanés anu ngabantosan suhu cai tetep pas. Pikeun ngahontal ieu, turutan tips ieu:

  • Jauhkeun akuarium ti sumber panas langsung atanapi sinar panonpoé (Salaku conto, upami caket kana jandéla, tutupkeun hordéng). Upami anjeun tiasa, jaga kamar akuarium sakumaha tiis-gancangna.
  • Buka sampéan luhurna pikeun nyegerkeun cai. Upami diperlukeun, turunkeun tingkat cai sababaraha inci supaya lauk anjeun henteu luncat.
  • Pareuman lampu akuarium, atanapi sahenteuna ngirangan jam aranjeunna, pikeun ngirangan sumber panas.
  • Pasang kipas nuturkeun paréntah produk. Langkung saé pikeun diposisikan sahingga nutupan cai sabisa mungkin di luhur. Dina akuarium anu ageung, anjeun panginten peryogi bungkus sareng sababaraha kipas angin supados cai na janten tiis rata.
  • tungtungna, cek térmométer sababaraha kali sapoé pikeun ningali suhu na leres. Upami henteu, hindarkeun ngadégdékeun cai ku nambihan batu es atanapi parobahan suhu anu ngadadak tiasa neken lauk anjeun.

Kipas akuarium atanapi langkung tiis? Naon kaunggulan sareng bédana masing-masing?

Kipas akuarium katingali caket

Sanaos tujuan anjeun sami, kipas sareng cooler sanés alat anu sami. Anu pangpayunna langkung saderhana, sabab éta ngan saukur diwangun ku kipas atanapi sababaraha anu tiis cai na ti luhur, anu modél anu langkung rumit dibarengan ku termostat anu otomatis hurung atanapi pareum nalika ngadeteksi yén cai na henteu dina suhu anu pas.

Gantina, cooler mangrupikeun alat anu langkung rumit sareng langkung kuat. Henteu ngan ukur tiasa ngajaga akuarium anjeun dina suhu anu saé, éta ogé tiasa ngajaga panas tina alat sanés anu dipasang dina akuarium. Cooler mangrupakeun akuisisi anu saé pikeun akuarium anu ageung atanapi lemes pisan, leres, éta langkung awis tibatan kipas.

Dimana mésér kipas akuarium langkung mirah

Teu aya seueur tempat dimana anjeun tiasa mendakan kipas akuariumNyatana, sabab éta alat anu khusus pisan anu biasana ngan ukur dianggo sababaraha bulan taun. A) Leres:

  • En Amazon Éta dimana anjeun bakal mendakan macem-macem kipas pangluhurna, sanaos kadang-kadang kualitasna ninggali hal anu dipikahoyong. Ku alatan éta, hususna dina hal ieu, urang nyarankeun yén anjeun kedah ati-ati pisan kana pamanggih para pangguna sanés, anu bakal tiasa masihan petunjuk kumaha produk éta bakal aya gunana pikeun anjeun atanapi henteu.
  • Di sisi anu sanésna, di toko piaraan Spésialisasi, sapertos Kiwoko atanapi Trendenimal, anjeun ogé bakal mendakan sababaraha modél sayogi. Ogé, hal anu saé ngeunaan toko ieu nyaéta anjeun tiasa langsung muka sareng ningali produkna ku panon anjeun nyalira, malah naros ka batur di toko upami anjeun ngagaduhan patarosan.

Kipas akuarium tiasa nyalametkeun kahirupan lauk anjeun dina sasih paling panas dina sataun, kalayan naon anu henteu diragukeun éta alat anu gunana pisan. Béjakeun ka kami, kumaha lauk anjeun nyanghareupan panas? Naha anjeun ngagaduhan kipas anu tiasa dianggo pikeun anjeun? Naha anjeun hoyong bagikeun naséhat sareng mamang anjeun ka anu sanés?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.