Klarifikasi cai akuarium

Hiji lauk ngojay dina cai herang kristal

Klarifikasi cai akuarium mangrupikeun bantosan anu hadé pikeun ngajaga cai bersih sareng tanpa perasaan awan anu parah sareng seueur masalah kaséhatan tiasa nyababkeun lauk urang. Produk ieu gancang sareng gampang dianggo, sanaos aya sababaraha pertimbangan anu kedah dipertimbangkeun.

Kusabab kitu, Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun perkawis naon waé anu nyaring cai akuarium, salian ti ngawartosan anjeun kumaha jalanna, cara ngagunakeunana atanapi sabaraha lami damel, ditambah sababaraha trik supados cai anjeun tetep bersih. Sakumaha anjeun terang, cai mangrupikeun unsur anu penting dina akuarium, janten kami ogé nyarankeun anjeun maca tulisan anu sanés ieu kondisioner cai akuarium o cai naon anu dianggo dina akuarium.

Naon anu nyaring cai akuarium

Klarifikasi cai akuarium mangrupikeun cairan anu tiasa ngaleungitkeun perasaan kokotor dina cai akuarium anjeun ngaleungitkeun partikel anu aya dina cai sareng anu nyababkeun "awan". Partikel ieu tiasa lebet kana cai pikeun sababaraha rupa sabab, contona:

  • La nyusu teuing, anu tiasa nyababkeun tuangeun henteu tuangeun lauk anjeun ngalembereh kana cai (dina hal ieu cai bakalan siga gelas beku).
  • El bubuk anu ngaluarkeun kerikil.
  • nu rumput laut (Ieu panginten anu janten masalah upami akuarium mah keuna héjo). Ieu tiasa mimiti tumuh tina rupa-rupa panyabab, sapertos seueur teuing cahaya atanapi teuing gizi.
  • Ayana tina mineral leyur dina cai, sapertos fosfat atanapi zat beusi, anu bakal ngabalukarkeun cai na katingalina kulawu atanapi coklat.
  • Naon waé hiasan anu cét na lalaunan luntur.
  • Mungkin bahkan perasaan kokotor disababkeun ku a sistem filtrasi kalayan masalah (dina hal ieu, tangtosna, anjeun kedah ngabersihkeun cai sareng ngalereskeun sistem saringan).

Kumaha padamelna

Alga ngajantenkeun cai najis teras janten héjo

Upami cai dina akuarium anjeun katingali henteu jelas, anjeun kedah nyandak léngkah pikeun ngabersihkeun sanés ngan ukur kusabab alesan éstétis.tapi kusabab éta tiasa bahaya pikeun lauk anjeun. Ku alatan éta, salah sahiji léngkah munggaran nyaéta ngagunakeun panyaring cai.

Operasi na cukup saderhana, ti saprak naon anu dilakukeun cair ieu nyababkeun réaksi kimia anu ngempelkeun partikel anu nyababkeun cai katingali kotor dugi aranjeunna cukup ageung pikeun cicing di handapeun akuarium atanapi kajebak ku saringan. Prosés na, sajauh mungkin, cukup gancang, sabab ngan butuh sababaraha jam pikeun ngabersihan cai.

Kumaha cara ngagunakeun klarifikasi

Lauk peryogi cai anu beresih pisan pikeun hirup

Kami ngingetan éta anjeun kedah salawasna nuturkeun pitunjuk produk pikeun nyingkahan pikasieuneun sareng kéngingkeun hasil anu pangsaéna. Unggal mérek ngagaduhan dosis nyalira, sanaos sadayana dianggo dina cara anu sami:

  • Pastikeun anjeun ganggang sareng pepelakan dirawat sareng yén produk anu badé dianggo aman pikeun aranjeunna. Upami anjeun badé ngubaranana, antosan 24 jam sateuacan nganggo klarifikasi.
  • Saluyukeun dina PH tina cai jam 7,5.
  • Lengket kana dosis produk per liter cai dituduhkeun (seuseueurna ngamungkinkeun anjeun nganggo tutup méter sareng ngemutan liter cai sareng karasa ieu pikeun dosis). Upami anjeun ngalangkungan laut, anjeun tiasa nganyenyeri atanapi maéhan lauk sareng bahkan ngajadikeun cai najis.
  • Tuang produk sacara saksama dina cai.
  • Ninggalkeun saringan jalan dugi ka cai na katingalina bersih.
  • Sababaraha produk ngamungkinkeun anjeun ngulang dosis dugi cai na tos bersih sadayana anjeun kedah pastikeun yén 48 jam parantos kalangkung antara dosis.

Sabaraha lami kanggo dilaksanakeun

Biasana klarifikasi cai rada gancang, sanaos gumantung kana produkna. Ilaharna, a 72 jam rata-rata (nyaéta, tilu dinten) pikeun kéngingkeun cai anu jelas sareng bersih.

Pituduh mésér

Klarifikasi cai mangrupikeun a jenis produk anu cukup khusus, Tapi aranjeunna ogé ngagaduhan seueur spésifikasi anu kedah anjeun perhatoskeun nalika mésérna, kusabab aya seueur modél anu sayogi. Janten, disarankeun pikeun mikirkeun hal-hal ieu:

Jenis akuarium

Sababaraha panjelasan nyaéta ngan ukur cocog pikeun akuarium cai tawar, sedengkeun anu sanés khususna ditujukeun pikeun akuarium anu dipelak atanapi cai asin. Kitu ogé, sababaraha henteu damel di cai anu teu disaring, kumargi éta ngandung aglutinasi partikel pikeun ngajebak dina saringan. Kusabab kitu, ngamangpaatkeun jinis akuarium anu urang ngagaduhan penting pisan supados henteu ngaco sareng ngamuat lauk urang.

Kanyataanna, aya seueur pisan jinis klarifikasi anu bahkan urang tiasa mendakan ditujukeun ka kolam, ku musim ...

Kabutuhan (gaduh sareng akuarium)

Klarifikasi cai ngabersihkeun cai

Kitu ogé urang kedah ningali sareng mikirkeun kabutuhan urang sareng, tangtosna, éta akuarium. Janten, urang tiasa milih produk anu ngan ukur nawiskeun pikeun netelakeun cai atanapi kanggo anu langkung lengkep, kumargi aya sababaraha anu nawiskeun langkung seueur kamungkinan, sapertos ngabenerkeun tingkat nutrisi atanapi oksigén, anu tiasa janten ide anu saé upami urang peryogi bantosan tambahan.

Ogé, aya panjelasan anu langkung gancang tibatan anu sanés, aya anu kedah diémutan upami anjeun badé nganggo sakali, dina kaayaan darurat atanapi tina waktos ka waktos tetep ngajaga cai bersih.

harga

Kitu ogé hargana bakal mangaruhan naon anu urang pilari. Klarifikasi anu langkung saderhana langkung mirah, sedengkeun anu gaduh tambahan tambahan gaduh harga anu langkung luhur. Gagasan anu saé panginten nyaéta ngitung naon anu pangsaéna pikeun urang sateuacan mésér nanaon.

Kumaha carana supaya cai anu jelas dina akuarium? Trik

Dékorasina tiasa ngabocorkeun cet anu ngajantenkeun cai najis

Ngajaga cai dina akuarium anjeun beresih sareng jernihna henteu hésé pisan, sanaos peryogi séri tugas repetitive anu anjeun kedah ngalaksanakeun unggal pisan sering, tapi éta bakal mangaruhan pisan kana kahirupan lauk anjeun. Contona:

  • Tuang aranjeunna ngan cukup pikeun nyegah tuang tina ragrag dina cai sareng ngajantenkeun najis.
  • Bersih ku jaring résidu anu ngambang dina cai ti jaman ka jaman.
  • Ngosongkeun kerikil unggal sering sahingga henteu ngaleupaskeun lebu.
  • Tetep dina populasi lauk anu cekap- Entong seueur teuing atanapi akuarium bakal kotor langkung gancang.
  • Tetep dina akuarium bersih.
  • Balik lakukeun cai ngarobih rutin (kalayan parobahan 10 dugi 15% tina cai mingguan, contona).
  • Pastikeun éta sistem filter jalan ogé sareng bersihkeun upami diperyogikeun.

Dupi abdi tiasa nganggo pangjelas cai dina akuarium sareng kuya?

Henteu, tong nganggo panylarangan dina akuarium nganggo kuya. Produk ieu dirancang ngan ukur pikeun lauk, anu tiasa ngarugikeun spésiés sanés.

Sindrom akuarium anyar

Dua lauk ngojay di handapeun akuarium

Dina hal anjeun parantos masang akuarium anyar, Cai na tiasa henteu jelas sareng anjeun pikir éta kotor. Nanging, dina kasus ieu langkung saé ékosistem anu nyaluyukeun kana kaayaan anu énggal. Cai katingalina henteu jelas kusabab organisme mikroskopis, sapertos baktéri, anu asalna ti tempat sapertos kotoran lauk, tuangeun, atanapi pepelakan. Normalna, upami baktéri parantos netep, cai janten jelas deui ku kristal. Maka, upami anjeun gaduh akuarium énggal, disarankeun ngantosan saminggu sateuacan nambihan zat kimia sapertos anu nyaring cai.

Dimana mésér panyaring cai akuarium murah

Klarifikasi cai akuarium anu saé henteu hésé pisan mendakan, sanaos sakapeung gumantung kana dimana urang angkat urang bakal mendakan langkung atanapi langkung modél, contona:

  • En AmazonHenteu diragukeun, éta dimana urang bakal mendakan macem-macem modél anu paling hébat, janten upami urang peryogi anu khusus pisan, atanapi mérek khusus, éta mangrupikeun tempat anu paling pas pikeun ditingali heula. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh sakedik sagalana, kalebet mérek anu pangsaéna atanapi paling kawéntar, sapertos Tetra, JBL, Flubal, Seachem ...
  • En toko piaraan Sapertos Kiwoko sareng Zooplus anjeun moal mendakan seueur macem-macem, sanaos aranjeunna pas pisan upami disarankeun naha anjeun terang naon anu badé dipilari atanapi upami anjeun peryogi bantosan, anu paling disarankeun nyaéta nganjang ka salah sahiji toko fisikna , dimana anjeun bakal mendakan bantosan propésional. Salaku tambahan, halaman wéb condong ngagaduhan program kasatiaan sareng nawaran anu pikaresepeun anu tiasa nyalametkeun anjeun dina jangka panjang.
  • Sedengkeun di department store DIY sapertos Leroy Merlin, di mana aya bagian alit kanggo piaraan, anjeun moal mendakan langkung panjelasan tibatan anu ditujukeun pikeun kolam renang atanapi kolam tempat hirup teu aya mahluk hirup.

Lauk jeruk ngojay dina rorompok

Kami arepkeun kami parantos ngabantosan anjeun ngartos operasi pembersih cai akuarium, produk anu kapaké pisan pikeun dianggo dina cara anu khusus sareng ngajaga cai bersih. tina akuarium kami sareng, sahingga, éta langkung éndah sareng pikaresepeun pikeun lauk urang. Wartoskeun ka kami, naha anjeun kantos nganggo panylaras? Kumaha pangalaman anjeun? Naha anjeun nyarankeun kami mérek khusus?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.