Lauk Boquichico

nu lauk boquichico Ogé dipikawanoh kalawan ngaran ilmiah na salaku Prochilodus nigricans, aranjeunna lauk nu nyicingan lolobana Amazon Peruvian, éta malah spésiés paling loba pisan di sektor ieu, jadi eta oge spésiés lauk paling dikonsumsi ku pangeusi leuweung hujan Amazon. Ti Peru. Kadé dicatet yén sato ieu kapanggih utamana di laguna, dimana maranéhna manggihan jumlah badag dahareun.

Lauk ieu rheophilic, sarta adaptasi utamana kana ekosistem Walungan Amazon, geus nyieun eta jadi a lauk iliophagus, hartina eta eupan leutak. Sanajan kitu, éta ogé bisa dianggap salaku lauk omnivora anu ngamangpaatkeun sakabéh sanyawa tutuwuhan kapanggih di handap, sajaba nyoco kana organisme nu hirup dina leutak, kayaning crustacea leutik, moluska, diantara spésiés séjén.

Upami urang mikir yén sato ieu aya dina akuarium urang, urang kedah émut yén panjangna tiasa dugi ka 45 séntiméter, janten ukuran tangki lauk bakal penting pisan pikeun ngajaga aranjeunna dina kaayaan anu sampurna. Dina cara anu sami, upami urang hoyong ngokolakeunana, urang kedah terang yén cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeunana nyaéta dina polikultur, sareng anu sanés. Spésiés Amazonian, kawas contona pacos atawa gamitanas.

Nya kitu, di hawa budidaya Éta kedah dugi antara 25 sareng 32 darajat Celsius, ieu mangrupikeun aspek anu penting pisan pikeun ngajaga éta dina kaayaan anu saé kusabab urang moal tiasa hilap asal na ti Amazon. Kanyataan sanés anu anjeun kedah perhatoskeun nyaéta sato ieu baranahan unggal taun, antara bulan Nopémber sareng Januari, sareng aranjeunna tiasa ngahasilkeun dugi ka saratus rébu endog salami taun kahiji.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.