Lauk kalayan ingetan anu saé

Lauk kalayan ingetan anu saé

Mangtaun-taun aya mitos palsu diciptakeun dimana dipercaya yén lauk gaduh ingetan goréng, tapi nyatana henteu sapertos kitu, studi anu béda nunjukkeun anu sabalikna. Dinten ayeuna urang bakal ngarujuk kana panyilidikan Australia anu diaku yén lauk ngagaduhan kenangan anu saé pisan.

Ampir dasawarsa satengah, panilitian parantos dilakukeun ngeunaan pembelajaran sareng ingetan barudak. lauk. Ti Charles Sturt University (Australia) ahli dina paripolah vertebrata ieu ngumumkeun kasimpulan anu béda.

Kaseueuran lauk ngagaduhan kamampuan anu hadé pikeun ngémutan prédatorna dugi ka ampir sataun engké diserang ku aranjeunna. Salaku conto, lauk mas anu badé ngegel pancing émut pangalamanana sareng ngajauhan para penimbang salami sababaraha bulan.

Ékspérimén nembe dilakukeun sareng spésiés cai tawar anu bénten-bénten, anu dianalisis di lingkungan alamna teras di kolam, nawiskeun tuangeun di daérah anu sanés sareng ngalaan ka prédator pikeun niténan gerakanana.

Ku cara ieu, dikonfirmasi yén lauk gaduh ingetan jangka panjang, salian ti diajar terang habitatna sacara jero sareng ngaitkeun seueur pisan tuangeun atanapi bahaya anu aya di tempat-tempat tertentu.

Inpormasi anu aranjeunna kumpulkeun dianggo pikeun kabur tina ancaman sareng ogé pikeun ngalacak rute karesep anjeun.

«Upami paripolah mahluk ieu henteu dikenal, anjeun tiasa ngalakukeun kasalahan percanten yén nalika teu aya mancing éta sabab sumberdaya parantos béak atanapi lauk parantos nyésa, padahal nyatana, anu tiasa janten kajadian nyaéta aranjeunna aya, tapi aranjeunna henteu deui murag kana bubu»Panaliti nyarios.

Inpormasi lengkep - Jeritan lauk badut


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.