Lauk lauk laut

lauk landak

Karakteristik utama lauk ieu disebat landak laut atanapi lauk porcupine nyaéta aranjeunna nyandak réa euri salaku pertahanan diri. Kituna, aranjeunna mirip pisan sareng lauk puffer. Tulang tonggong anu ngan ukur bulu ukur lauk dina bahaya.

Milik kulawarga Diodontidae aranjeunna aya di sadaya laut tropis sareng sababaraha spésiés bahkan di laut anu sedeng. Éta langkung ageung tibatan lauk puffer. Kusabab dina spésiés anu béda-béda aya anu panjangna 90 cm.


Lauk landak sapertos lauk puffer henteu ngagaduhan sirip pelvis janten langkung hésé pikeun aranjeunna pikeun ngendalikeun gerakanana. Sareng sapertos kieu, nalika diancam sareng diserang, ukuranana aya tilu. Aranjeunna ngalakukeun éta ku cara nyeupan cai, antukna aranjeunna ampir teu tiasa ngojay atanapi éta laun pisan. Tulang tonggong narilep dugi ka titik éta bulu ngancam.

Lauk téritori

El kalakuan agrésif dina akuarium hésé pisan dikembangkeun. Kusabab landak laut bakal kaserang résiko tina predator asli. Nanging, éta kedah diperhatoskeun nalika milih lauk anu tiasa hirup bareng sareng éta tanpa masalah. Kusabab upami tulang tonggong ngalegaan, éta ngaleupaskeun zat toksik anu tiasa ngabahayakeun ékosistem laut.

Diandelkeun huntu ngawangun cucuk anu penting pisan nalika nyoco. Ieu matak ngamudahkeun pikeun narékahan cangkang invertebrata anu didahar. Kusabab kitu aranjeunna spésiés leres-leres henteu cocog sareng jinis invertebrata mobile anu sifat hias. Maka hiasan akuarium kedahna didamel tina batu langsung atanapi invertebrata palsu.

De karakter séhat adaptasi ogé pikeun tahanan sareng aranjeunna bahkan nunjukkeun sababaraha jenis apresiasi pikeun anu bogana. Nanging, éta tiasa nunjukkeun peringatan sareng spésiés anu sami, sapertos lauk puffer atanapi lauk kotak. Éta ogé bakal teu sabar tina wilayahna sareng lauk urin anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.