Lauk Mas Shubunkin

Lauk mas Shubunkin

Lauk Shubunkin, tarjamahna tina basa Jepang hartosna beureum sengit sareng warna sanésna, mangrupikeun salah sahiji variétas lauk mas anu kawéntar, populér kalayan hobi akuarium na lauk cai tiis.

Shubunkin nyaéta lauk anu awakna panjang sareng langsing, tina warna calico, nyaéta hartosna campuran hideung, beureum, bodas sareng konéng. Sanaos umum pikeun milarian spésimén bicolor kalayan pewarnaan beureum sareng bintik hideung sareng warna mono, dina bénten biru anu béda, sanaos henteu umum pikeun mendakanana.


Aya dua jinis lauk mas Gold Shubunkin, nyaéta London anu sirip buntutna pondok sareng sami sareng golffish umum sareng Bristol anu pasagi, ku tungtung lobus dibuleudkeun. Ragam Bristol dikembangkeun di Inggris di 1934, sareng salami 50 taun ka hareup kriteria évaluasi disaring. Bisi naon waé, spésimén sawawa kedah ngahontal minimal 7.5 séntiméter sareng maksimal 15 cm.

Lauk ieu ngagaduhan timbangan anu saé pisan sareng ampir transparan. Mangrupikeun spésimen anu ngagaduhan warna anu hébat anu warna dasarna asalna beureum dot sareng warna anu sanés.

Shubunkin Goldfish mangrupikeun lauk anu kuat pisan aranjeunna henteu kedah perawatan khususÉta tahan pisan kana variasi suhu sareng kaayaan cai. Sanaos aranjeunna kedah dijaga dina akuarium ageung kalayan seueur rohangan kosong supados tiasa ngojay sacara bébas sabab lauk aktip pisan. Disarankeun ngagaduhan aranjeunna dina akuarium sareng kapasitas teu kirang ti akuarium kirang ti 100 liter.

Aranjeunna tiasa hirup sareng Ph antara 6,5 dugi 7,5 sareng teu karasa antara 10 sareng 18º. Anjeun bahkan tiasa ngahontal tahan suhu di handap 10º C, janten urang tiasa nganggap éta cocog pikeun ngagaduhanana dina kolam. Sanaos ieu sanés hartosna aranjeunna henteu ngagaduhan pangropéa minimal, janten disarankeun aranjeunna ngagaduhan panyaring.

Ngaku sagala jinis kadaharan sareng cocog pikeun anu henteu gaduh pangalaman dina miara lauk mas. Anjeun terang sabaraha lami hirup lauk tina jenis ieu? Lebetkeun tautan anu kami tinggalkeun sareng anjeun bakal terang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.