Lauk mas

Lauk mas

Nalika ngeunaan minat mikaresep sababaraha jinis lauk kanggo dilebetkeun kana akuarium kami, sababaraha jinis ras ageung dibuka sateuacan urang, anu ukuran, warna, sareng sajabana, leres-leres bénten. Nanging, dina keragaman anu beunghar ieu, aya hiji lauk anu menonjol di luhur sésana kusabab ciri anu parantos ngajantenkeun populér. Urang nyarioskeun Ténda, salah sahiji lauk cai tiis paling umum.

Karakteristik lauk mas

Ikan Mas Biasa (Siprus carpio) asalna tina buana Éropa sareng Asia. Éta mangrupikeun salah sahiji lauk cai tawar langkung tahan sareng langkung saé adaptasi sareng tempat dimana anjeun cicingIeu sababna naha anjeunna parantos berhasil nalukkeun ampir unggal penjuru planét sareng parantos kéngingkeun "hak istiméwa" lebet kana daptar 100 spésiés alien invasif anu paling ngabahayakeun di dunya numutkeun International Union for Conservation of Alam.

Biasana, spésimén sawawa ngahontal panjang anu bénten-bénten 60 sareng 90 séntiméter, sareng beurat anu aya di sakitar 9 kilogram.

Anjeun terang sabaraha lami hirup lauk tenda ageung? Diperkirakeun yén sababaraha spésimén, upami aranjeunna resep kana kaayaan anu tangtu salami hirupna, tiasa ngahontal 1.2 méter sareng beuratna 40 kg, sareng ngaleuwihan umur 60 taun, ampir teu aya nanaon! Éta ogé bakal salamet di perairan anu stagnan sareng rada payau salami ieu aya dina kisaran suhu antara 17 sareng 24 C.

Lauk lauk mas

Aranjeunna utamina omnivora, sareng diét na diwangun ku pepelakan akuatik, serangga, krustasea alit, jst. Usum beternak dimimitian dina usum semi, sareng lumangsung dina cai anu leueur, padet.

Bikangna ngampih huevos 300.000 anu, gumantung kana suhu cai, tiasa netes saatos 3-4 dinten.

Duanana jalu boh awéwé ngahontal umur séks dina umur 4 taun. Sanaos, priori, éta henteu ngagaduhan warna anu pamer pisan, di Cina sareng, langkung khusus di Jepang, aranjeunna ngatur ngalangkungan pembibitan tawanan pikeun ngahasilkeun macem-macem jinis anyar atanapi warna anu cerah sareng jelas, ukuranana langkung alit, dikenal salaku Koi.

Lauk Kois

Lauk Koi

Koi, henteu sapertos spésiés sadérék sanés anu suksésna ti sektor perburuan sareng perikanan, parantos kasohor salaku piaraan. Salaku panasaran, Koi dina basa Jepang hartosna "cinta" atanapi "sayang", sareng beternak sato-sato ieu tumuh sacara signifikan dina awal abad ka-XNUMX, nalika koi koi Jepang di mana lauk mas warna-warni ngahasilkeun kaéndahan janten terkenal pisan. Sareng spektakuleritas. . Janten pisan, yén kolam-kolam ieu sumebar ka sababaraha nagara di luar daérah Asia, sareng bahkan sosok na peternak lauk mas profesional.

Kumaha ngurus Kois atanapi Carp kami?

Sakumaha didadarkeun di luhur, Kois parantos janten kaunggulan lauk domestik tara. Janten pisan, yén éta anu paling disarankeun pikeun sadayana anu ngamimitian dina hobi anu saé ieu sareng anu hoyong nyobian hiji spésiés anu peryogi sakedik perawatan, matak dina penampilan sareng warna na, sareng éta mangrupikeun jaminan kasuksésan dina akuariumna sareng talaga.

Lauk lauk mas atanapi Kois gaduh predilection pikeun bagian tengah atanapi handap ti tempat dimana ayana, sok naék ka permukaan supados tuang. Aranjeunna tiasa cicing dina grup leutik, kalayan jumlahna aya 6-7 jalma. Tangtosna, kedah dicatet yén sakapeung aranjeunna tiasa nunjukkeun karakter anu telenges, khususna sareng spésiés anu langkung alit. Kaayaan ieu ditekenkeun dina akuarium leutik sareng padumukanana, anu gampang diperhatoskeun kumaha lauk ieu ngagaduhan masalah agrésip. Kusabab kitu, teu disarankeun pikeun nempatkeun éta dina bak lauk leutik, sapertos anu buleud has, atanapi di akuarium dimana aranjeunna cicing sareng seueur spésimén. Ieu ogé bakal ngajantenkeun pangembangan anjeun anu pangsaéna. Spasi penting pisan pikeun lauk ieu, sareng ku sabab kitu akuarium disarankeun sarua atawa leuwih gede ti 90 liter cai.

Suhu cai sanés janten masalah ageung, sabab urang parantos perhatoskeun yén sato ieu adaptasi pisan kana kaayaan iklim. Sanaos, dipasihan pilihan, ténda alit ieu aranjeunna sabar langkung saé, salami sedeng, dibanding panas, kusabab suhu anu luhur tiasa nyababkeun kakurangan oksigén dina cai anu, sacara logika, bakal janten maot pikeun panyewa na. Aya kasus di balong di mana sato leutik ieu parantos tahan komo ibun.

Sedengkeun pikeun tuangeun, parantos didugikeun yén aranjeunna omnivora (langkung caket kana karnivora), janten entong edan. Jeung pakan berbentuk serpihan anu urang mendakan dina pendirian naon waé khusus pikeun sato, éta cekap. Tapi upami urang hoyong aranjeunna ngaraosan tuangeun anu langkung euyeub sareng langkung beragam, urang tiasa nyayogikeun aranjeunna kadaharan hirup sapertos larva serangga alit anu dipaké pikeun mancing. Salaku tambahan, sababaraha suplemen sayuran henteu pernah nganyenyeri, bahkan nyayogikeun sayuran alami, Di mana urang bakal niténan kumaha aranjeunna nyalira ngigel sakedik. Anjeun kedah terang yén dina usum salju, Kois sareng lauk mas alit nuju prosés leuleus, numana kagiatanana seueur dikirangan, anu ngakibatkeun turunna metabolisme sareng, akibatna, dina napsu sato. Upami urang niténan yén nalika nyoco anjeunna, anjeunna henteu meakeun tuangeun atanapi ngalakukeunana dina jumlah anu alit pisan, henteu disarankeun pikeun keukeuh, langkung-langkung salempang, kumargi overeating tiasa ngahasilkeun akibat fatal.

Isu anu penting pisan nyaéta nyaring cai. Nyarios panyaring dina akuarium atanapi kolam urang kedah dilakukeun ku sababaraha cara éksternal. Upami lauk urang aya dina akuarium alit tanpa saringan, urang kedah sering ngarobih cai, sabab spésiés ieu ngahasilkeun seueur limbah anu ageung ngahurunkeun kualitas oksigén anu disimpen dina cai. Kami ngarékoméndasikeun anjeun bet dina saringan éksternal sapertos kieu.

Ragam sareng spésiés lauk Mas

jilbab

Di pasar kami ditawarkeun seueur jinis spésiés lauk mas kanggo akuarium kami. Sanaos spésiés anu sami, aya seueur spésiés lauk Tenda anu warna sareng bentukna biasana béda pisan. Katelahna salaku "Komet Amérika" Mangrupikeun ragam anu paling nyebar sabab meryogikeun perawatan anu sahenteuna. Siripna henteu panjang manjang sareng awakna langkung ipis. Anjeunna dituturkeun ku "Ryukin" o "Buntut Jilbab", anu cukup siripna panjang sareng awak tembus. Mirip pisan sareng anu terakhir nyaéta "Ngado'a" sareng "Sirah Singa", sanaos spésiés ieu ngagaduhan papillae cephalic anu khas pisan. Katiluna, sakumaha urang carioskeun, paling lega, tapi seueur anu kageulisan anu hébat tiasa ditambihan ka aranjeunna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Legenda lauk Koi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Liz sifuentes cenahna

    Kuring gaduh dua tenda sapertos jeruk dina gambar anu munggaran, ngan éta henteu jeruk, éta pérak, masalahna nyaéta salah sahiji diantarana tos beureum sareng kuring henteu terang kunaon, upami éta panyakit atanapi tuangeun, ténda anu sanés nyaéta warna pérak anu sami

    1.    DIEGO cenahna

      Hai Liz.
      Sacara prinsip, spésiés ieu lauk mas, sanés lauk mas, éta seueur hal anu sami, tapi aranjeunna bénten pisan. Salaku conto, perhatikeun yén lauk mas henteu boro-boloan sareng aranjeunna henteu warnaan ,. Di sisi anu sanésna, carpin enya sareng éta ogé spésiésna rupa-rupa warna malahan ngagaduhan dua buntut, éta khas Cina. nyatana aranjeunna diangkat pikeun konsumsi manusa.
      Lauk mas ogé, tapi éta béda ... atoh kuring bakal nyobian ngajawab patanyaan anjeun.
      Anjeun kedah émut yén sadaya lauk dina kurungan kedah gaduh cukup oksigén dina cai, perlu anjeun nyobian ngaoksigikeun cai ku alat listrik (alat).
      Kadang éta ogé tiasa janten tuangeun anu henteu lengkep.
      Cai keran goréng kusabab kaleuwihan kapur sareng klorin.
      Saran: robihkeun kolam sareng cobian ngarobih tuang, kuring ogé mamatahan anjeun konsultasi ka spesialis sareng sanés anu nyarios yén aranjeunna terang.

  2.   DIEGO cenahna

    CARP umum nyaéta salah sahiji sato anu kamungkinan aya jalma anu ngagaduhan kasempetan pikeun ningali dina ukuran anu sanés. Abdi ngahadiran yén éta mangrupikeun sato anu sumping parantos ngahontal ukuran anu hésé dipercaya.

    1.    Annette alvarez cenahna

      Halo, kuring mangrupikeun cat cai anu judulna, kuring nyaritakeun yén golfhis atanapi lauk mas, naha éta buntut komet atanapi buntut sumebar, mangrupikeun palang genetik. Anjeun tiasa mésér spésimen kalayan ciri sareng warna anu tangtu, pikeun diédit tina waktosna tiasa ngarobih morfologi sareng warna na ogé kusabab warna na dicandak ku sepuh sareng karuhunna ka aranjeunna. Siga dina ngadoa yén aya sababaraha metamorfosis anu ngajantenkeun tumuh ageung teuing sareng tiasa ngahalangan paningal. Dina hal ieu, intervensi bedah kedah dilakukeun sareng kaleungitan dihapus. Kuring parantos ngalakukeun sababaraha kursus nalika dina bius sareng éta dilakukeun dina méja kaluar cai kalayan pancegahan anu saluyu. Dina sadayana éta kuring parantos suksés pisan. Kuring ogé tiasa kénging kista dina sababaraha bagian awak anu langkung lemes pikeun dicabut ku langkung seueur résiko. Kuring miharep tinjauan ieu bakal ngajantenkeun anjeun. Abdi ti Uruguay, aya patarosan naon dina jasa anjeun. Salam Annette

  3.   DIEGO cenahna

    Liz, tong hilap suhu cai kedahna handap sareng kolam langkung ageung sareng komponenana saluyu pikeun umur panjang na.
    Pangalusna Wasalam.

    1.    Horace Paez cenahna

      Kuring ngapung lauk pikeun cyprinids, aya seueur jinis lauk mas sareng barbel, dina kahirupan normal sareng henteu digemuk kanggo lauk mas lauk mas tiasa dugi ka 30Kg. Aya 47 tapi aranjeunna parantos lemek (kusabab bisul). Dina nyanghareupan anjeun tiasa ningali poto kuring tina sababaraha spésiés ageung. facebook com / flyfishingsevilla

  4.   Fabian cenahna

    Liz: tanpa ngadiskorsikeun waleran samemehna panginten aya sababaraha alesan, kuring henteu terang sabaraha umur lauk anjeun tapi upami umurna kirang ti 3 taun aya hal anu penting pisan diperhatoskeun sabab éta normal pisan, duanana dina kasus lauk mas atanapi koi Sapertos dina lauk mas ampir di sadaya jinisna ti saprak lahir dugi ka kirang langkung 3 taun, parobihan warna konstan sacara normal, sababaraha kali kuring milih lauk leutik x warnana tapi dina kaseueuran kasus warna na robih dugi ka engké 3 taun hirupna, sareng dina kasus pribadi kuring seuseueurna condong nyandak warna semu beureum atanapi oranyeu

  5.   Fabian cenahna

    3 conto, hiji konéng nganggo aketas sareng punggung hideung, éta tungtungna oranyeu, oranyeu sareng sirip hideung dinten ayeuna sacara total jeruk, oranyeu sareng garis hideung di tengah awak, dinten ieu sacara praktis sadayana hideung kecuali sababaraha jeruk anu kuat yén éta ngémutan dina sirah, anu 3 mangrupikeun carassius atanapi (lauk mas) tina ragam umum anu karesep kuring

  6.   Juli cenahna

    Salam abdi gaduh 1M D Lila X 0.40 CN D TINGGI JEUNG 030 D PAIJAR Jembar
    Abdi tiasa ngempelkeun lauk mas lauk tatangga masihan kuring parantos ngagaduhan jalan anu lengkep sareng aranjeunna tuang kadaharan ucing

  7.   Patricio cenahna

    Halo, kuring ngan ukur ngadamel kolam 2000 liter sakitar sareng ngagaleuh 6 lauk lauk mas tapi salami saminggu anu kuring atos aranjeunna angkatna sakedik pisan, kuring parantos tuangeun sakali sakali sareng tuangeun kanggo koy. Naha normal pikeun aranjeunna pikeun tenang pisan? salaku kanyataan tambahan di kota kuring Santiago de Chile aya 14 derajat sadinten sareng sakitar 7 derajat wengi, urang nuju usum gugur.

  8.   facundo cenahna

    Abdi ti kota bahia blanc kiduleun pvcia bs sakumaha, argentina ... patarosan kuring ngeunaan nyoco lauk mas dina usum salju, kuring terang yén di nagara-nagara sapertos Spanyol aranjeunna ngala lauk ku tiis pisan, didieu kuring parantos nyobian sareng Abdi henteu acan tiasa kéngingkeun ... patarosan kuring nyaéta lamun aya kamungkinan tiasa ngala lauk atanapi henteu mungkin, hatur nuhun pisan parantos

  9.   Ana Lilia cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan lauk sapertos anu konéng anu ceuk aranjeunna emas koi sareng kuring hoyong terang upami tumuh seueur

  10.   dolly cenahna

    Sabaraha gén karpét dina kromosom 1?

  11.   John cenahna

    Abdi hoyong terang upami aranjeunna gaduh lauk lauk mas Chili kanggo dijual, lauk anu aya di bendungan Chili

  12.   RAUL RAMOS cenahna

    Naon anu tiasa kajantenan upami kuring nempatkeun aranjeunna dina kolam renang anu henteu nganggo, éta cai anu stagnan salami 4 taun, kuring nyobian PH, sareng éta sampurna, aranjeunna nyarios ka kuring pikeun nempatkeun aerator, sabab éta henteu ngagaduhan saringan, kolam renang na sakitar 5000 liter, nyaéta kalayan kirang ti satengah tina POOL.

  13.   Lorena cenahna

    Wilujeng énjing, kuring ngagaduhan kolam sareng lauk mas anu réa, kuring kedah ngalereskeun di kolam janten abdi kedah ngaleungitkeun, kuring hoyong rekomendasi jinis waduk naon anu kedah kuring nomeran nalika ngalaksanakeun perbaikan kolam sareng sabaraha lami waktos anu disarankeun maksimum.

  14.   David bravo moral cenahna

    Halo, kuring hoyong terang upami lauk koi kuring ngarusak jinis lauk sanés kumargi lauk sanésna lauk sanés abdi anu sakarat sareng kuring henteu terang kunaonna. Hatur nuhun.

  15.   Denis cenahna

    Halo, lauk mas peryogi oksigén

  16.   Denis cenahna

    Halo, lauk mas peryogi oksigén, lauk mah seueur ngojay sareng di permukaan kuring hoyong terang upami peryogi éta tiasa ngabantosan, kuring henteu resep sato na sangsara sanaos éta lauk.