Lauk Swordtail


nu lauk pedang, ogé katelah Xipho, Portaespada atanapi kalayan nami ilmiah na Xiphophorus Helleri, kagolong kana kulawarga lauk Poecillidae sareng kaurutan Cyprinodontiformes. Lauk saeutik ieu asalna tina aliran, walungan sareng situ kalayan cai kristalinna pisan anu gaduh arus hipu, umumna aya di walungan di Amérika Tengah. Lauk leutik ieu dicirikeun ku ngagaduhan buntut anu mantep, sedengkeun sinar handap sirip buntut lauk jalu ngalegaan dina bentuk pedang, sabab éta ngagaduhan nami anu aneh ieu.

La ngawarnaan sato ieu, nalika aranjeunna aya di habitat alami, éta héjo, nanging nalika aranjeunna aya dina panangkaran, nyaéta dina akuarium sareng kolam, aranjeunna condong kaleungitan warna ieu. Sanaos kitu, nalika aranjeunna aya dina akuarium aranjeunna ngagaduhan warna anu béda-béda pisan, mimitian ti warna beureum di sakujur awakna, dugi ka jeruk anu sisina hideung dina buntutna. Dina cara nu sami anjeun tiasa mendakan albinos, neon blacks diantarana waé.

Perhatoskeun yén lauk pedang jalu tiasa ukuran dugi ka 8 séntiméter tanpa diitung buntutna, sedengkeun bikang biasana langkung ageung sakedik dugi ka 12 séntiméter. Sasatoan ieu ngagaduhan a dimorphism séks, jalu ngagaduhan pedang dina sirip buntutna, sedengkeun bikang henteu. Nanging, anu terakhir condong langkung ageung sareng langkung mantap tibatan lalaki.

Upami anjeun mikir gaduh lauk ieu dina akuarium anjeun, penting pikeun anjeun émut yén hawa cai akuarium Éta kedah antara 20 sareng 28 derajat Celsius, sedengkeun pH kedahna antara 7 sareng 8,3. Dina cara nu sami, lauk alit ieu meryogikeun rohangan anu melimpah pikeun tiasa ngembangkeun leres, sajaba ti pepelakan anu seueur sareng handapeunna kirang atanapi poek.

Sedengkeun pikeun tuangeun aranjeunnaÉmut yén pedang pedang mangrupikeun omnivora, janten diét tiasa langkung seueur, nyorot tuang garing, sareng tuang pepelakan, sapertos kangkung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.