Lauk tropis

Sababaraha lauk tropis tawar

Sacara umum, miara lauk di akuarium relatif langsung. Gumantung kana masing-masing spésiés, habitatna alam sareng morfologi na, perawatan anu diperyogikeun ku aranjeunna kedah dirobih. Sababaraha ngungkulan suhu luhur langkung goréng, anu sanés langkung saé sareng salinitas anu luhur, jst. Dinten ieu urang badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun leres miara lauk tropis.

Naha anjeun hoyong terang kumaha ngurus aranjeunna?

Naon anu anjeun kedah terang sateuacan gaduh lauk tropis dina akuarium

Akuarium lauk cai tawar

Sapertos sadaya spésiés lauk sanés, lauk tropis tawar peryogi perawatan dasar anu tangtu pikeun salamet sareng ngagaduhan kualitas kahirupan anu tangtu. Aranjeunna sanés miara teuing atanapi dédikasi waktos, tapi aranjeunna kedah diperhatoskeun.

Diantara perawatan atanapi sarat anu diperyogikeun ku lauk tropis nyaéta: suhu cai anu saé, beberesih anu leres tina akuarium sareng diet anu leres. Ku minuhan tilu kabutuhan poko ieu lauk tropis, anjeun tiasa séhat sareng pamér ciri anu lengkep.

Diantara lauk tropis mangrupikeun spésiés anu paling geulis sareng pamer pikeun akuarium. Kaseueuranana ngagaduhan bentuk aheng sareng warna anu kuat anu ngajantenkeun aranjeunna khusus sareng dipikahoyong pisan ku jalmi.

Akuarium pikeun milih lauk tropis anjeun penting. Aya jalma anu resep gaduh akuarium anu ageung sareng anu sanésna anu nganggo bak lauk alit. Penting pikeun terang spésiés anu badé anjeun lebetkeun kana akuarium sareng sabaraha spésimén anu bakal anjeun gaduh dina waktos anu sami. Unggal spésiés peryogi jumlah cai anu tangtu pikeun tiasa ngalaksanakeun tindakan sadidinten. Salaku tambahan, morfologi akuarium kedah salah sahiji cara atanapi sanésna gumantung kana spésiés naon anu aya di jero.

Pikeun masihan conto anu ngabantosan ngartos ieu, aya spésiés lauk anu peryogi dipapaésan dina akuarium éta ngawula salaku tempat nyumput atanapi bertelur. Anu sanésna meryogikeun gravel atanapi keusik, sababaraha peryogi pepelakan anu langkung seueur, jst. Kusabab kitu, sanés ngan ukur kaayaan suhu sareng kaasinan hiji-hijina anu urang kedah patuh.

Spésiés naon anu tiasa ditempatan dina waktos anu sami sareng jinis akuarium

Akuarium pikeun lauk tropis

Akuarium anu ngagaduhan spésiés lauk tropis éta kudu ditempatkeun ku lampu teu langsung sareng langkung ageung, langkung gampang pikeun dijaga.

Nalika milih spésiésna bakal dilebetkeun kana akuarium, kedah diémutan yén aya lauk predator, anu sanés langkung daratan sareng anu sanés langkung tenang. Nalika dicampurkeun, anjeun kedah ngagaduhan kasaimbangan sareng lauk anu akur sareng ngagaduhan kabutuhan anu béda supados henteu silih paéhan.

Lauk tropis tumuh lumayan ageung nalika aranjeunna déwasa, janten ukuran akuarium anu dipilih kedahna cekap ageung pikeun nempatkeun sadaya lauk dina kaayaan déwasa na.

Éta ogé penting yén akuarium gaduh rohangan pikeun sababaraha spésiés kanggo endog sareng terus ngahargaan rohangan hirup anu masing-masing spésiés anjeun kedah ngalih sareng ngojay sacara bébas.

Kaayaan anu diperyogikeun

Batu sareng tempat nyumput pikeun lauk

Lauk tropis dianggo haneutkeun suhu cai. Ku alatan éta, manaskeun cai kudu dibeli pikeun dijaga hawa leuwih 25 derajat. Cai kedahna beresih sepanjang waktos, janten saringan kedah dipasang saluyu sareng ukuran tina bak lauk. Saringanna kedah kualitasna saé, sabab hirupna lauk gumantung ka dinya. Cai anu henteu bersih saé tiasa nyababkeun panyawat lauk sareng nyababkeun maot.

Ékosistem tropis diwangun ku pepelakan, kerikil sareng sababaraha objék anu dijantenkeun tempat panyumputna. Pikeun pinuh nyiptakeun ékosistem alam na, bak bakal perlu dihias sahingga lauk tiasa gerak sareng nyumput.

Sateuacan nempatkeun bagian dina akuarium kedah dikumbah ku cai anu ngalir pikeun ngaleungitkeun kamungkinan pangotor anu ngotorkeun akuarium sareng mempermudah panyebaran panyakit.

Sedengkeun pikeun diét, ieu parantos langkung rumit, sabab éta gumantung pisan kana jinis diet anu ngagaduhan unggal spésiés. Sanaos lauk na tropis, masing-masing ngagaduhan diet khusus. Sababaraha diantarana karnivora, anu sanés hérbivora, anu sanésna langkung serbaguna sareng tuang sadayana ... Kanggo tuang penting anjeun nginpokeun ka diri sorangan ngeunaan unggal spésiés anu badé diwanohkeun kana akuarium sateuacanna.

Parameter sanés anu kedah diperhatoskeun nalika ngondisikeun akuarium nyaéta pH. Unggal spésiés lauk ngagaduhan pH na dimana tiasa hirup dina cara anu séhat. Umumna, lauk tiasa hirup dina cai antara 5.5 sareng 8.

Aklimatisasi akuarium pikeun lauk tropis

pepelakan diperyogikeun pikeun lauk tropis

Pikeun nyiapkeun akuarium sareng nampung lengkep pikeun ngalebetkeun spésiés tropis, anjeun kedah siap-siap. Hiasan anu disimpen, manaskeun cai sareng saringan.

Sakali anjeun ngagaduhan sadayana bahan, bak na dieusi ka luhur tina cai sulingan. Penting pisan yén cai keran henteu dianggo sabab ngandung klorin. Saringan sareng manaskeun henteu tiasa dihurungkeun dugi bakna lengkep.

Sakali akuarium pinuh, pamanas sareng saringan disambungkeun pikeun ngahontal suhu optimal pikeun lauk tropis, éta antara 21 sareng 29 ° C. Réaksi anu munggaran nyaéta dimana anjeun perhatoskeun yén cai na janten mendung, tapi ieu normal pisan sabab bakal nyandak sababaraha dinten kanggo aklimatisasi. Lampu tina bak lauk aranjeunna kedah tetep salami 10 dugi 12 jam sadinten.

Perlu tinggalkeun akuarium tanpa lauk ngaji sababaraha dinten supados cai ngahontal kualitas anu diperyogikeun pikeun ngajaga lauk tropis anu séhat. Sakali dinten-dinten éta parantos kalangkung, lauk anu anjeun badé ngenalkeun kana éta diwanohkeun hiji-hiji.

Salila dinten-dinten munggaran, kontrol pH sareng suhu kedah lengkep, sabab aklimatisasi lauk gumantung kana éta sareng salametna sareng adaptasiana ka lingkungan anu énggal.

Kalayan indikasi ieu anjeun bakal tiasa leres nampi lauk tropis anjeun sareng nikmati ciri-cirina anu ngajantenkeun aranjeunna istimewa sareng dipikahoyong di panjuru dunya. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan régulasi suhu sareng sababaraha spésiés tropis anu akur saé dina akuarium, kunjungi Suhu anu saé pikeun lauk tropis tawar


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.