Lumut jawa

Lumut jawa

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun tutuwuhan anu seueur dianggo dina akuarium. Éta lumut Java. Nami ilmiah na nyaéta Dubyan vesicularia sareng kasusah na dina miara éta lemah. Éta kagolong kana kulawarga Hypnaceae sareng asli ti Asia Tenggara.

Upami anjeun hoyong terang sadaya ciri sareng kabutuhan tutuwuhan akuarium ieu, ieu tulisan anjeun 🙂

Ciri utama

Ciri lumut jawa

Tutuwuhan ieu tumuh dina aliran cai tropis anu laun tina Java Sumatra, Kalimantan sareng kapuloan sakitarna. Éta resep ka daérah anu paling caket sareng tiasa salamet dina jero anu bénten-bénten. Biasana katingali di sisi situ sareng aliran.

Upami tumuhna optimal sareng éta dina kaayaan anu saé, pepelakan ieu sanggup ngahontal ukuran sapertos anu ngaliput sadayana akuarium. Mimitina hésé pikeun anjeunna pikeun tuwuh sakedik deui kusabab prosés aklimatisasi. Nanging, upami aranjeunna biasa kana lingkungan akuarium, tingkat pertumbuhanana rada gancang.

Mangrupikeun pepelakan anu nutupan kalayan bantalan anu cukup padet sareng tumuh dina bentuk filamén. Éta lumayan manjang sareng ditutupan ku daun alit sabalikna anu leutik pisan. Daunna dijait sapertos sisik sareng dihijikeun sareng gagang anu sanés. Ieu ningkatkeun kapadetan pepelakan sareng ngabentuk massa spons.

Struktur anu khas ieu ngajantenkeun tempat anu cocog pikeun peletakan sareng pamekaran larva alit tina seueur spésiés lauk. Daunna gaduh ukuran sakitar 1,5mm lébar sareng panjang 5mm, bentukna henteu teratur. Sedengkeun pikeun pewarnaanna, anu paling umum ditingali nyaéta héjo hampang atanapi héjo kuat. Nada rada poék ogé tiasa dititénan, tapi ieu sanés hal anu biasa.

Syarat perkebunan anjeun

Lauk sakitar Java Moss

Kanggo pepelakan ieu tumuh dina kaayaan anu optimal, sababaraha sarat kedah dipenuhan nalika tahap melak na. Éta henteu kedah dipelak dina substrat. Aranjeunna langkung resep ngembangkeun kana objék hiasan anu disimpen dina akuarium. Hatur nuhun kana ieu, éta nawiskeun kami kauntungan nalika milih substrat anu cocog. Rooting tina pepelakan gampang kahontal ku benang ngaput. Tutuwuhan tiasa "dijahit" kana asesoris akuarium.

Sakali lukut Java parantos dipelak, salami dinten éta bakal sumebar ngalangkungan objék anu parantos dipépéskeun. Urang tiasa ningali épolusi pepelakan ku niténan yén obyék éta lengkep katutup. Upami urang pikahoyong, urang tiasa prune pepelakan supados ngagaduhan bentuk anu sami sareng obyék anu dimaksud. Pikeun ieu kami nganggo gunting atanapi langsung nganggo panangan kami. Upami urang ngalakukeun éta leres, hiasan anu saé tiasa didapet.

Di sisi anu sanésna, upami urang hoyong nempatkeun pepelakan langsung di handapeun akuarium urang tiasa nganggo batu leutik sareng tahan kana landasan. Waktos ieu urang kedah "ngaitkeun" na kana batu supados nutupan aranjeunna sadayana.

Kabututan lumut Java

Detil tina daun filamén

Tutuwuhan ieu peryogi sababaraha faktor pikeun tumuhna janten leres. Anu mimiti nyaéta lampu. Kusabab éta resep nayun dina habitat alam na, éta moal béda-béda di dieu. Resep tempat rindang atanapi ku cahaya jieunan dumasar kana tabung anu nguntungkeun fotosintésis. Upami cahayana seueur teuing tiasa ngarugikeun kasehatanana sareng nyababkeun ganggang héjo tumuh di dinya sareng sesekkeunnana.

Morfologi khusus na nyababkeun dirina nyerang ku karpét atanapi ganggang filamén anu sesah dikontrol sareng dibasmi. Upami urang gaduh panyerang ganggang urang kedah ngaleungitkeun éta sateuacan aranjeunna ngalelepkeun lukut urang. Pikeun ieu anjeun henteu kedah nganggo produk algaecide, sabab éta tiasa mangaruhan pamekaran lukut sorangan. Idéalna nyaéta miceun bagian anu paling kapangaruhan supados sésana henteu katépaan.

Nalika ngala lauk, aranjeunna nyimpen kokotor dina akuarium. Ieu ngarusak hiasan anu diproduksi ku ganggang sareng pepelakan di tukang. Salajengna, pepelakan ieu hese dibenerkeun ku siphoning. Ieu disababkeun ku kanyataan yén déprési anu dihasilkeun ku ékstraksi lapisan kotor nyeret filamén tutuwuhan.

Upami henteu dipangkas nalika ageung, tékstur sapertos benangna tiasa nyababkeun saring tina saringan. Jang ngalampahkeun ieu, langkung saé pikeun dipangkas éta supados aranjeunna kéngingkeun bentuk obyék anu dijaitna.

Ngeunaan kaayaan cai, Anjeun peryogi suhu anu antara 18 sareng 26 derajat. Ku cara kieu éta nyarupaan suhu dimana hirupna di habitatna alam. Pikeun ngenalkeun pepelakan ieu sareng lauk, anjeun kedah tumut-tumut yén kisaran suhu cocog. PH cai kedah antara 6,5 ​​sareng 8 sareng karasa antara 10 sareng 12.

Baranahan tina Dubyan vesicularia

Baranahan ku motong

Pikeun baranahan pepelakan ieu, téhnik motong atanapi baranahan vegetatif dianggo. Pikeun ngalakukeun ieu, sababaraha filamén dipisahkeun tina massa utama lukut. Éta kedah ageung sareng cukup dewasa anu tiasa ditanam deui sareng dipelak.

Éta tiasa ditanaman deui dina akuarium anu sami atanapi anu sanés, gumantung kana kabutuhan. Motong tiasa ditempatkeun di sakitar objék sapertos pepelakan indung atanapi di pasir caket sababaraha batu anu bakal anjeun anggo. Penting cai anu ditanamna deui henteu énggal. Peryogi konsentrasi klorin anu rada handap. Upami teu kitu éta tiasa maot dina dinten-dinten munggaran saatos ditanam deui.

Lumut jawa tumuh saé pisan dina cangkang kalapa, leuweung fosil sareng batu vulkanik. Ieu tiasa masihan akuarium urang langkung tropis. Salaku tambahan, éta mangrupikeun pepelakan amfibi anu tiasa neraskeun tumuhna ku nyandak akar kana objék anu muncul.

Tungtungna, tip pikeun aranjeunna anu hoyong gaduh pepelakan ieu dina akuariumna nyaéta, sanaos gampang dirawat, éta tiasa ngajantenkeun perawatan akuarium umum sesah. Upami anjeun énggal dina dunya akuarium, langkung saé nganggo tutuwuhan palastik sareng pilih lauk kalayan saderhana. Sakali anjeun ngatur perawatan, anjeun ayeuna tiasa usaha ngenalkeun lumut Java 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Laura De Penjualan cenahna

    Inpormasi saé pisan.